7/7/11

Οι Μπαχαλάκηδες στην ΕΣΗΕΑλ έκοψαν στη μέση την ψηφοφορία για πρόεδρο (ρεπορτάζ στυξ

Αντιπροσωπευτικό προεδρείο των….. προθύμων συνδικαλιστών στην ΕΣΗΕΑ (σε λίγο...)

Με βέτο από το ΠΑΜΕ δημοσιογράφων, (Ράμος-Φιλιπάκης), τη Ν. Νταουντάκη αλλά και τον Α. Νταβανέλλο (συνιστώσα ΔΕΑ του Σύριζα), κόπηκε στη μέση η προχθεσινή (Τρίτη μεσημέρι), ψηφοφορία που ήταν σε εξέλιξη, για συγκρότηση Προεδρείου, στην συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.
Είχε αυτοπροταθεί ο Δ. Τρίμης ως υποψήφιος πρόεδρος "αναλογικού- αντιπροσωπευτικού" (ζητώντας τη συμμετοχή και των άλλων παρατάξεων) προεδρείου και είχε δηλώσει ότι αν τον καταψηφίσουν θα παραιτηθεί και από διευθύνων τη συζήτηση.
Είχαν μοιρασθεί ψηφοδέλτια και στους 11 συμβούλους (ένα με το όνομα του υποψηφίου, ένα λευκό και για πρώτη φορά και φάκελοι)...
Μόλις όμως ξεκίνησε η διαδικασία, πήρε το λόγο ό Ράμος και ζήτησε να διακοπεί, επειδή, είπε, έπρεπε να προηγηθεί συζήτηση για το τι ακριβώς "αναλογικό" προεδρείο θα ψηφισθεί.
Αμέσως, έγινε παρέμβαση Νταουντάκη (τελευταία σε ψήφους στις εκλογές) που συμφώνησε με τον Ράμο, ζήτησε να πάρει πίσω την υποψηφιότητα του ο Τρίμης και μαζί με τον Νταβανέλλο επανέφεραν την προχθεσινή πρόταση για συγκρότηση, όπως χαρακτηριστικά είπαν, του "αντιπροσωπευτικού προεδρείου των πρόθυμων", στο οποίο φαίνεται ότι είχαν συμφωνήσει τουλάχιστον 5 σύμβουλοι, από προχθές.
Όπως προκύπτει, από διευκρινίσεις που ζητήθηκαν, υπήρξε από την προηγούμενη, συνεννόηση ώστε να αυτοπροσδιορισθούν οι πρόθυμοι (σε ποιους και σε τι;) κάποιοι σύμβουλοι (Συσπείρωση, Μαχόμενοι, Ανατροπή, χωρίς να αποκλείεται και το ΠΑΜΕ), ώστε να συγκροτήσουν το προεδρείο .
Το σχέδιο επρόκειτο να μπει σε εφαρμογή με πλειοψηφία (αν χρειασθεί) με λιγότερους από 11 παρόντες, ή αν εξασφαλιζόταν και μία ακόμη ψήφος (επίσης πρόθυμου συνδικαλιστή).
Η συνεδρίαση διεκόπη για λίγα λεπτά και υπήρξε έντονο παρασκήνιο.
Δεν βρέθηκε όμως ένας ακόμη πρόθυμος και έτσι στη συνεδρίαση που συνεχίσθηκε, ο Δ. Τρίμης τα κατάπιε όλα και υποχρεώθηκε να πάρει πίσω τη υποψηφιότητα του.
Στο ερώτημα μελών, τι θα γίνει με τους φακέλους και τα ψηφοδέλτια που τους είχε μοιράσει, ακούστηκε από το «καπνιστήριο» στο βάθος φωνή (απροσδιόριστου φύλου) να λέει:
-Άι σ……ρ, ρε Να τους βάλετε εκεί που ξέρετε……


Δεν είναι τυχαίο πάντως ότι οι περισσότεροι από τους "προθύμους" είχαν δείξει την ίδια προθυμία και στο προηγούμενο ΔΣ, απέναντι στις μειώσεις μισθών συντάξεων στην περιπέτεια στο ΔΟΛ στο Σκάι και την Ελευθεροτυπία.
Είχαν πρωτοστατήσει επίσης στις τετραήμερες απεργίες-μαϊμού, (με τις κυριακάτικες εφημερίδες να κυκλοφορούν και τον κόσμο να χάνει μεροκάματα), στις τυφλές απεργίες, διεκδικώντας πρώτο μισθό 1400 ευρώ ώστε να μην υπογραφεί ποτέ ΣΣΕ.
Και βέβαια οι δραματικές εξελίξεις (απολύσεις, νέες περικοπές συντάξεων, κατάργηση εφημεριδοπωλών, τεχνικών, λουκέτο στην ΕΡΤ κλπ), συνεχίζονται με την ίδια αγριότητα και με την ΕΣΗΕΑ ακυβέρνητη.


ΥΓ.1- Το μόνο παρήγορο είναι ο τι υπάρχουν οι πρώτες σημαντικές συζητήσεις στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ, με κυρίαρχο το αίτημα του προέδρου της, να του πληρώνουν την βενζίνη του αυτοκινήτου του, για να έρχεται στο γραφείο και να γίνει κάποιο «φρεσκάρισμα» στο γραφείο του γ.γ.


ΥΓ.2- Καλό είναι να τα διαβάζει όλα και η σ. Πόπη Χριστοδουλίδου, που αν και κάποιοι την ξέχασαν, εμείς επιμένουμε ότι πρέπει να επιστρέψει στην δουλειά της αμέσως, όπως και οι άλλοι απολυμένοι συνάδελφοι.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://hellenicrevenge.blogspot.com/2011/07/blog-post_3381.html

Ανώνυμος είπε...

Το "Σεμινάριο της Ρώμης"[Νοεμβριος 1973]

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=23&art_id=2949

Ανώνυμος είπε...

Διαδωστε το παρακατω βιντεο: Ελβετος blogger ξεμπροστιαζει τον ΓΑΠ: "O πρωθυπουργος σας ειναι μαριονετα της Παγκοσμιας Διακυβερνησης"

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=h2CZL4cHgyk#at=884

Απόψε: Τα ρωσικά στρατεύματα εισέβαλαν στην Κρασνοχορέβκα στηνΛΔ Ντόνετσκ

Οι Στρατιωτικοί ανταποκριτές μετέδωσαν ότι   ρωσικός στρατός διέσπασε τις γραμμές   άμυνας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μεταξύ του  ...