13/9/11

Περιμένοντας την Τρόικα

Απολύουν και προσωπικό της ΔΕΘ μήπως και πάρουν την δόση ...

του Δημήτρη Τσαλαπάτη
http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=3596

Δεν πρέπει να έχουμε παράπονο!
Φαίνεται ότι έφτασε στην Φρανκφούρτη το μαντάτο πώς ο Βενιζέλος μας κόβει το ρεύμα (μια και δεν υπάρχει μία για το χαράτσι) και έχουν αρχίσει να το συζητάνε.
- Εντάξει να τους δώσουμε κάτι τις από το να είναι ο κόσμος στο σκοτάδι……
Αλλά έτσι η αλλιώς το μπάχαλο ήδη έχει γίνει.
Το Σαββατοκύριακο οι…. δικοί μας κάνανε τα εγκαίνια της ΔΕΘ και την Δευτέρα ανακοίνωσαν ότι απολύουν μέρος του προσωπικού της.


Στο πρόγραμμα εργασιακής εφεδρείας για εργαζόμενους σε ΔΕΚΟ, που ανακοίνωσαν χθες περιλαμβάνεται, μαζί με άλλους 150 φορείς και η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.
Έτσι η «Θεσσαλονίκη 2011» της κυβέρνησης Παπανδρέου-Βενιζέλου, μαζί με τον ευτελισμό συμβόλων της συμπρωτεύουσας και ό,τι άλλο κρύβει, φέρνει:
- απολύσεις και στο Δημόσιο μαζί με όλα τα άλλα στην αγορά εργασίας.
- κεφαλικό φόρο με μπαμπούλα την ΔΕΗ
- έκρηξη στις σχέσεις ενοικιαστών ιδιοκτητών μια που ο ένας τα ρίχνει στον άλλο.
- καινούργιο κύκλο ύφεσης στην αγορά.
Το μεγάλο αίνιγμα είναι όμως πώς θα εξηγήσουν στη τρόικα γιατί δώσανε στη δημοσιότητα τον κατάλογο με τους μεγαλοοφειλέτες και πώς θα μαζέψουν όσα χρωστάνε:
- Από το λουκέτο στην Ολυμπιακή, την ΚΥΔΕΠ, την Πειραϊκή Πατραϊκή, το «Αιγαίον» και ένα σωρό παλιές προβληματικές βιομηχανίες, που υπάρχουν μόνο στα χαρτιά
-Από τις εταιρίες του Κοσκωτά που έχουν μείνει μόνο κουφάρια και νεκροί ισολογισμοί.
- Από δεκαπέντε ενώσεις αγροτικών συνεταιρισμών που να είναι στο κόκκινο.
-Από καμιά δεκαριά ΠΑΕ και ΚΑΕ που οι μέτοχοι τους και το ταμείο αναζητούνται αν δεν καταζητούνται.
- Από κάποιες ασφαλιστικές που έχουν μείνει με μερικά ντουβάρια και τα λεφτά του κοσμάκη έχουν ταξιδέψει μάλλον σε παραδείσους.
- Από παλιά τζάκια να αναφέρονται, μάλλον για ιστορικούς λόγους, όπως και ναυτιλιακές εταιρίες λαϊκής βάσης, μαζί με δημοτικές επιχειρήσεις και μερικές εκδοτικές που οι μέτοχοι τους κάνουν κιόλας καινούργιες δουλειές ανενόχλητοι…


Όταν ξανάρθει η τρόικα...
Εάν μας δώσουν την δόση...


ΥΓ. Που, βέβαια, δεν φτάνει….

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

κυριε χατζαρα,χθες στη βουλη εφεραν νεο νομο φαινεται μαλλον για καινουργια φουρνια νομιμοποιησεων εκατομμυριων εποικων.

εχει τιτλο

"αναδιοργανωση συστηματος αδειοδοτησης διαμονης αλλοδαπων στη χωρα"

συνεχιζουν ακαθεκτοι την επιβολη τετελεσμενων.

περασε στη ζουλα αυτος ο νομος και συνεχιζουν την ιδια πολιτικη αυτοκαταστροφης και περιφρονησης της χωρας.

ενημερωστε μας παρακαλω τι προβλεπει.

Ανώνυμος είπε...

κυριε χατζαρα,χθες στη βουλη εφεραν νεο νομο φαινεται μαλλον για καινουργια φουρνια νομιμοποιησεων εκατομμυριων εποικων.

εχει τιτλο

"αναδιοργανωση συστηματος αδειοδοτησης διαμονης αλλοδαπων στη χωρα"

συνεχιζουν ακαθεκτοι την επιβολη τετελεσμενων.

περασε στη ζουλα αυτος ο νομος και συνεχιζουν την ιδια πολιτικη αυτοκαταστροφης και περιφρονησης της χωρας.

ενημερωστε μας παρακαλω τι προβλεπει.

Ανώνυμος είπε...

Tην ιδια στιγμη που ζητα περισσοτερο μωαμεθανισμο(ο οποιος "προφανως" δεν ειναι θεοκρατικος...) στην ελλαδα...

Ο Ιεροεξεταστής της πολυπολιτισμικότητας Ψαριανός ζητά να απαγορευθεί ο ... αγιασμός στα σχολεία!

εξοργίστηκε από το ότι η υπουργός Παιδείας, δεν κατάργησε διά νόμου τον αγιασμό.

Όχι, δεν σας κάνουμε πλάκα. Ο Ψαριανός όμως δεν επιτίθεται μόνο στον αγιασμό, αλλά και στην συμμετοχή των εκπαιδευτικών, στην προσευχή διότι αυτή "δεν συνάδει με τον εκπαιδευτικό τους ρόλο που μεταξύ άλλων είναι να αποτελούν πρότυπο ελεύθερης και κριτικής σκέψης για τους μαθητές τους". Όποιος δηλαδή, σύμφωνα με τον κ. Ψαριανό τολμά να προσεύχεται, δεν διαθέτει ελεύθερη και κριτική σκέψη.
Επιπρόσθετα, ο Γρηγόρης Ψαριανός, ερωτά την υπουργό: "Ποιο είναι το παιδαγωγικό σκεπτικό βάσει του οποίου θρησκευτικές τελετές τελούνται επίσημα και υποχρεωτικά εντός σχολικού ωραρίου σαν να ζούμε σε θεοκρατικό καθεστώς και όχι σε μια ελεύθερη πολυπολιτισμική και ανεξίθρησκη δημοκρατία;" Προφανώς, η Ελληνική Δημοκρατία, η οποία έχει και θρησκεία και πολλά άλλα πράγματα, όπως εθνικό χαρακτήρα, έχει αλλάξει μορφή στο μυαλό του. Και έχει μετατραπεί σε πολυπολιτισμική. Μήπως να αλλάξουμε και το όνομά της από Ελληνική Δημοκρατία, σε Πολυπολιτισμική Δημοκρατία;

Πολλοί σύγχρονοι φιλόσοφοι, προσδιορίζουν τον πολυπολιτισμικό και τα "ανθρώπινα δικαιώματα", ως την νέα, κοσμική θρησκεία της Δύσης. Όπως ακριβώς ο μαρξισμός είχε λάβει θρησκευτικές διαστάσεις στην νομενκλατούρα της πολιτικής ορθοδοξίας της αριστεράς, έτσι τώρα και τα παραπάνω, έχουν μεταβληθεί σε δόγματα θρησκευτικού χαρακτήρα. Εάν πάρουμε την παραπάνω θεωρία ως δεδομένο, τότε οι διάφοροι Ψαριανοί, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά οι ιεροεξεταστές της.

http://www.elkosmos.gr/

Ανώνυμος είπε...

ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΣΗΜΕΡΑ - ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΕΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ - ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΚΙ Ο... ΣΤΑΥΡΟΣ (ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΤΣΙ;) ,ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ (πετροχειλος) (Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ... ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ) -

ΞΕΥΡΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΕΙ; ΜΑ... ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ «ΕΒΡΑΪΚΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΜΕΡΙΚΗΣ» ΦΥΣΙΚΑ...

ΠΕΤΡΟΧΕΙΛΟΣ
http://www.youtube.com/watch?v=oaEWJZQMnck&feature=related

Συνάντηση ΥΠΕΞ Σ. Λαμπρινίδη με αντιπροσωπεία των «Εβραϊκών Ομοσπονδιών Βόρειας Αμερικής» (14.09.2011, 17:30)
Επικαιρότητα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις
Τρίτη, 13 Σεπτέμβριος 2011
Αύριο Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011 στις 17:30, ο Υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης θα έχει συνάντηση στο ΥΠΕΞ με την αντιπροσωπεία των «Εβραϊκών Ομοσπονδιών Βόρειας Αμερικής» που πραγματοποιεί επίσκεψη στη χώρα μας.

Πηγή: www1.mfa
http://www1.mfa.gr/epikairotita/eidiseis-anakoinoseis/sunantese-upeks-lamprinide-me-antiprosopeia-ton-ebraikon-omospondion-boreias-amerikes-14092011-1730.html

Ανώνυμος είπε...

Διαβαστε πως οι τραπεζες παγιδευσαν την Ελλαδα και δημιουργησαν το ψευτικο και επαχθες χρεος:

http://www.counterpunch.org/2011/09/14/greece-and-the-debt-crisis-in-europe/

Κατα τη διαρκεια του φθινοπωρου του 2009, και ενω ειχε ξεσπασει ηδη η κριση εδω και ενα χρονο, οι τραπεζες δανειζαν στην Ελλαδα με πολυ χαμηλα επιτοκια, πολυ πιο χαμηλα και απ’οτι δανειζαν το 2008(!)( κατι περα απο καθε λογικη), προκειμενου να την κανουν να δανειστει υπερογκα ποσα τα οποια στη συνεχεια δεν θα μπορει να αποπληρωσει! Το πιο ελεεινο ειναι οτι τα λεφτα με τα οποια δανειζαν την Ελλαδα ηταν λεφτα που τους ειχαν χαρισει στην κυριολεξια οι κυβερνησεις των χωρων τους λογω της κρισης (δηλαδη στην ουσια λεφτα των φορολογουμενων πολιτων της εκαστοτε χωρας), αλλα και λεφτα που λαμβαναν με πολυ χαμηλο επιτοκιο απο της ΕΚΤ την Τραπεζα της Αγγλιας και τη Fed, που ετσι διευκολυναν την κερδοσκοπια τους. Δηλαδη κερδοσκοπουσαν με λιγα λογια εις βαρος της Ελλαδας με λεφτα που ειχαν κλεψει στην κυριολεξια απο τους πολιτες των χωρων τους. Αποκορυφωμα της ξεδιαντροπιας τους ειναι οτι δεν υπολογιζαν κανενα ρισκο για το πως θα ξεχρεωσει μια χωρα που την παγιδεψαν σκοπιμα σε ενα τεραστιο χρεος, διοτι περιμεναν απο της γνωστες αρχες οπως η ΕΕ, το ΔΝΤ και η ΕΚΤ να “βοηθησουν” την Ελλαδα να πληρωσει το χρεος της. Μεσω φυσικα της λιτοτητας, των απανθρωπων μετρων και του ξεπουληματος. Ετσι καταλαβαινει κανεις πως ο ΓΑΠ ειναι ενας ελεεινος προδοτης που τοποθετησαν σαν πρωθυπουργο για να σιγουρεψουν οτι θα κινησει τις διαδικασιες εμπλοκης των συγεκριμενων αρχων, προκειμενου να πληρωθουν και την τελευταια δεκαρα απο το χρεος που αυτοι δημιουργησαν. Και φυσικα αποτελει μερος ενος ευρυτερου σχεδιου προκειμενου να καταλυθουν τα εθνη-κρατη και να υποταχθουν στις ορεξεις των τραπεζων και των κερδοσκοπων, επιτρεποντας τους να κερδοσκοπουν ασυστολα, χωρις να δινουν λογο σε κανενα, και να δημιουργουν κρατη φυλακες χρεους, χωρις καμια κυριαρχια, αλλα υποταγμενα στους υπερεθνικους οργανισμους που θα τους ρουφανε το αιμα προκειμενου να αποπληρωθουν οι τραπεζες.

28 Μαρτίου 1957. Οι Άγγλοι απελευθέρωσαν τον «αλλαγμένο» Μακάριο που είχε κάνει συμφωνία μαζί τους

  Το "κλειδί" για να καταλάβουμε τι έγινε, ηταν το πρωτοσέλιδο του πρακτορείου των Κόκκα Μητσοτάκη, που τόνιζε: "χωρίς να δεσ...