7/11/12

ΟΙ ΕΠΙΟΡΚΟΙ της ΕΣΗΕΑ-ΠΟΕΣΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΠΡΩΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ (Ρεπορτάζ στυξ)

Τύφλα νά ΄χει ο Στουρνάρας

πηγή http://www.styx.gr/


Ανατριχιαστικές είναι οι σκηνές που διαδραματίζονται στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ (Βουκουρεστίου 20) την ώρα που η πολιτική και οι πολιτικοί του «μνημονίου 3», εκτελούν εν ψυχρώ ότι έχει απομείνει στα δικαιώματα και στη τσέπη της ελληνικής κοινωνίας με το πολύ-νομοσχέδιο του ενός άρθρου σε 240 σελίδες.
Με μια στάση εργασίας χθες και σήμερα ο θλιβερός θίασος Τρίμη - Σαββίδη, βγάζουν την υποχρέωση, στα αφεντικά αλλά και πλασάρουν την δική τους εκδοχή για την νέα εφημερίδα που μοιάζει λίγο με την Ελευθεροτυπία στα περίπτερα και δεν επελέγη τυχαία να κυκλοφορήσει αυτές τις μέρες.
Οι επίορκοι λοιπόν στα προεδρεία της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ για να σπρώξουν τα δημοσιογραφικά ταμεία και τους ασφαλισμένους του κλάδου στον ΕΟΠΥΥ, όπως από την πρώτη στιγμή κάνουν και οι συνεταίροι τους Σπανοπούλου και Τσουπαρόπουλος και για να ξεπλυθούν αμαρτίες και να χαθούν τα ίχνη τους (αφού γίνεται και δικαστική έρευνα):
1ον. Διέκοψαν στο άψε σβήσε την απεργία διαρκείας που άρχισε, όπως άρχισε, την περασμένη Δευτέρα 29/10/12 αλλά διήρκεσε μόνο 24 ώρες για να κάνουν άλλη μία 24ωρη προχθές.
2ον. Απέρριψαν την Δευτέρα το βράδυ στη έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την πρόταση της ΚΕΔ για απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας. Η πρόταση αφορούσε όλα τα ΜΜΕ και κατατέθηκε με σχέδιο, στρατηγική και περιεχόμενο ώστε να πραγματοποιηθεί από όλα τα σωματεία και τις ομοσπονδίες, Περιελάμβανε και εξασφάλιση απεργιακού δελτίου, στην διάρκεια των κινητοποιήσεων, για να υπάρχει ενημέρωση- με την εγγύηση της ΕΣΗΕΑ- από την τηλεόραση της Βουλής ή την συχνότητα του Αlter. Αυτή η πρόταση ψηφίσθηκε μόνο από 4 μέλη τους ΔΣ (Τσαλαπάτης, Νταουντάκη, Γκίκα, Λίτσης).Κατά της απεργίας ψήφισαν Τρίμης, Γκουντή και Διόγος (δυστυχώς της πλευράς Κουβέλη) που επιμένουν σε στάση εργασίας και αποφάσεις την Τετάρτη ή την Πέμπτη, μετά την ψήφιση των μέτρων.
Δύο άλλα μέλη του ΔΣ (Ράμμος, Φιλιπάκης) δεν πήραν μέρος στην ψηφοφορία επειδή είχαν άλλη πολιτική θέση.
3ον. Αρνούνται την τεκμηριωμένη πρόταση, που έχει κατατεθεί στο ΔΣ της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ (με αριθμό πρωτοκόλλου) από το μέλος του ΔΣ της ΠΟΕΣΥ Κώστα Ντελέζο, και συνοδεύεται από όλα τα σχετικά έγγραφα για την άμεση μετατροπή των κλάδων υγείας του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (π.ΤΑΙΣΥΤ, ΤΑΤΤΑ, ΤΣΕΥ κλπ) σε φορείς ιδιωτικού δικαίου, ώστε να μπορούν όπως και ο ΕΔΟΕΑΠ να διατηρούν τους πόρους και τα αποθεματικά τους. Δεν το θέλουν όμως , παρ' όλο ότι αυτό το έχουν ήδη προχωρήσει δικηγόροι, μηχανικοί και άλλοι κλάδοι του ΕΤΑΑ.
Στην χθεσινή ομιλία του στους συγκεντρωμένους μπροστά στο κτίριο της ΕΣΗΕΑ ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ - για να μην είναι σε δυσαρμονία με την γραμμή της Κουμουνδούρου- είπε το πρωτοφανές: «Δεν είμαστε αντίθετοι με τον ΕΟΠΠΥ, επειδή είναι άρρωστος…» Και επανέφερε την γνωστή αρρωστημένη θέση, για ενιαίο ταμείο Εργαζομένων στα ΜΜΕ, που μας έφερε στα χάλια που είμαστε σήμερα.
Να δούμε όμως πώς γίνεται το ξήλωμα του πουλόβερ στα δημοσιογραφικά Ταμεία. Το πολυνομοσχέδιο μετά την καταψήφιση της προηγούμενης τροπολογίας προβλέπει:
-Από την 1/12/2012 μπαίνει και το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ), παρά τις διαβεβαιώσεις, που μετέφεραν κάποιοι από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, εκ μέρους του γραφείου του Πρωθυπουργού, όπως ισχυρίζονταν.
-Η νέα διάταξη περιλαμβάνεται στην προσθήκη 17δ που συμπληρώνει το άρθρο 13 του Ν.4052/12. Και αυτό σημαίνει ότι μας παίρνουν για τους κλάδους υγείας του ΕΤΑΠ ΜΜΕ (2η, 3η, 4η διεύθυνση) τις «υπηρεσίες και τις αρμοδιότητες ως προς την παροχή υπηρεσιών τους θεσμοθετημένους πόρους (σ.σ. Αγγελιόσημο), τις εισφορές, τις προσόδους περιουσίας, την απόδοση των κεφαλαίων και των αποθεματικών τις δωρεές , καθώς και κάθε άλλο έσοδο των εντασσόμενων κλάδων). -Όσον αφορά στην ένταξη του ΕΔΟΕΑΠ, στην εισηγητική έκθεση (παρ. ΙΒ.1) αναφέρεται ότι «η προτεινόμενη ρύθμιση δεν καταλαμβάνει τους κλάδους υγείας των ασφαλιστικών ταμείων που λειτουργούν με τη μορφή ν.π.ι.δ. και είναι πιθανό να στηρίζονται οικονομικά με τη θέσπιση υπέρ αυτών κοινωνικών πόρων. Τα εν λόγω ταμεία θα τύχουν αντικείμενο ξεχωριστής ρύθμισης στο άμεσο μέλλον προκειμένου να εξορθολογιστεί ο τρόπος χρηματοδότησής τους, ιδίως μέσω της κατάργησης τυχόν προβλεπόμενων κοινωνικών πόρων». ( σ.σ. δηλαδή τι κάνει νιάου –νιάου στα κεραμίδια για το αγγελιόσημο, παρ' όλο που αποτελεί οιονεί εργοδοτική εισφορά).
Το σχετικό κείμενο της εισηγητικής έκθεσης κατατέθηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ από μέλος του ΔΣ, ύστερα από e-mail οικονομικού συντάκτη στις 11 την νύχτα. Δεν θέλησε όμως να το θέσει για συζήτηση η πλειοψηφία Τρίμη.
Η δήλωση πάντως εκπροσώπου του υπουργού εργασίας σε συνάντηση στην ΕΣΗΕΑ την Κυριακή, ο οποίος είπε ότι «αμέσως μετά, και πάντως το αργότερο σε δυο μήνες ανοίγει το θέμα του αγγελιόσημου» κάνει τα πράγματα εφιαλτικά και για τον ΕΔΟΕΑΠ Στην περίπτωση αυτή, συνεχίζεται το θέατρο του παράλογου με την πρόεδρό του, να επιμένει να κρατάει την καρέκλα της, παρά την πολιτική και συνδικαλιστική της αποπομπή, ενώ και τα περισσότερα μέλη του ΔΣ, όλες αυτές τις μέρες, να έχουν εξαφανισθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Ο Δημήτριος Ράλλης ήταν γιος του Γεωργίου Ράλλη, νομικού, πολιτικού και μέλους της...