5/2/13

ΠΑΠΑΝΡΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ

Δημοσιεύτηκε η απόφαση του ΣτΕ
που καταργεί το νόμο Ραγκούση
Άκυρες και οι δημοτικές εκλογές του 2010

 Σχεδόν ομόφωνα κρίθηκαν αντισυνταγματικές από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι διατάξεις του νόμου Ραγκούση (Ν. 3838/2010) για τη χορήγηση ιθαγένειας στους λαθρομετανάστες ΠΑΠΑΝΡΕΛΛΗΝΕΣ και την παραχώρηση στους αλλοδαπούς που διαμένουν στην Ελλάδα του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στις δημοτικές εκλογές.

Η Ολομέλεια, με την απόφασή της έκρινε ότι το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι επιφυλάσσεται από το Σύνταγμα μόνο στους Έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή.

Οι συνδυασμοί επομένως στους οποίους μετείχαν αλλοδαποί ανακηρύχτηκαν κακώς, και παρά το Σύνταγμα, και οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκλέχτηκαν από τα παράνομα ψηφοδέλτια πρέπει να καθαιρεθούν. Επίσης πρέπει να ακυρωθούν και να επαναληφθούν οι εκλογές σε όλα τα εκλογικά τμήματα που εψήφισαν οι λαθραίοι.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ακόμη ότι ότι η πολιτογράφηση που προβλέπει ο Ν. 3838/2010 γίνεται με βάση τυπικές προϋποθέσεις, όπως είναι ο χρόνος νόμιμης διαμονής του αιτούντος αλλοδαπού ή της οικογένειας του, η φοίτηση σε ελληνικό σχολείο επί ορισμένο χρόνο, κ.ά , χωρίς να γίνεται εξατομικευμένη κρίση. Δηλαδή, χωρίς να εξετάζεται αν υπάρχουν πραγματικοί δεσμοί του αλλοδαπού που υποβάλλει την αίτηση πολιτογράφησης με το ελληνικό έθνος.

 Άρα πρέπει να αλλάξει και αυτό το σημείο του νόμου και να υπάρξει ως προϋπόθεση για την  απόκτηση  της ιθαγένειας , η ύπαρξη πραγματικού δεσμού του αλλοδαπού με τον Ελληνισμό.

3 σχόλια:

Unknown είπε...

Επιτέλους!
Μπράβο στους δικαστές. Επόμενη κίνηση, πρέπει να είναι η εξέταση, κατά πόσον είναι συνταγματική η στοχοποίηση των Ελλήνων με το ρουφιανονούμερο του Δένδια.

Ανώνυμος είπε...

Επιτέλους!
Μπράβο στους δικαστές. Επόμενη κίνηση, πρέπει να είναι η εξέταση, κατά πόσον είναι συνταγματική η στοχοποίηση των Ελλήνων με το ρουφιανονούμερο του Δένδια.
Γ.Σ.

Ανώνυμος είπε...

κ το χαρατσι του χοντρου ειναι παρανομο αλλα αυτοι συνεχιζουν κ το εισπρατουν, δλδ, στα παλια τους τα παπουτσια. δεν καταλαβαινουν τιποτα. αρα κ οι κωλομαυροι θα συνεχισουν να ψηφιζουν κ να εκλεγουν καμινηδες κ μπουταρηδες. αρα, μονο τα κλοτσιδια θα φερουν αποτελεσμα.
Νικος πειραιας

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...