6/2/13

ΤΥΦΛΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΓΙΑ ΞΕΚΑΡΦΩΜΑ (ρεπορτάζ styx.gr)

Σύμφωνο υποταγής της ΕΣΗΕΑ με κυβέρνηση - εργοδότες

Με τυφλές απεργίες και χωρίς κάποια θέση για την διασφάλιση των υφιστάμενων ΣΣΕ στα δημόσια ΜΜΕ και την επέκταση τους, όπως έχει υποχρέωση και όπως προβλέπει ο νόμος, η πλειοψηφία του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ συνεχίζει τον εμπαιγμό των συναδέλφων.
Η ομάδα των 6 προθύμων στο ΔΣ αφού τα έψησε με τον Κεδίκογλου τώρα επίσημα δήθεν ξορκίζει την ΚΥΑ αλλά στην ουσία ζητάει την εφαρμογή της
Οι εξελίξεις όμως αναγκάζουν το δίδυμο του προεδρείου να βγάλει τις μάσκες.

# Το προχθεσινό κατάπτυστο έγγραφο, με κείμενο ερήμην του ΔΣ, στον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, δεν λέει κουβέντα για ΣΣΕ Αντίθετα φαίνεται να ζητούν παρά την σφαγή μισθών και δικαιωμάτων, την εφαρμογή αυτής της ΚΥΑ αναφέροντας: «Το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επιθυμεί να έχει μια συνάντηση μαζί σας ...προκειμένου να συζητήσουμε τα ζητήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή της ΚΥΑ..» Υπογραφή Τρίμης-Αντωνιάδου.

# Στα δημοτικά ραδιόφωνα και στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, η ίδια παρέα έχει αφήσει τα πράγματα και τους συναδέλφους στην τύχη τους και όπου βγει χωρίς να ανοίγει μύτη αφού:
- Ο Καμίνης μένει στο απυρόβλητο για τα αίσχη στον 9,84
- Ο Μιχαλολιάκος στο Κανάλι 1 δήθεν απειλεί με λουκέτο
- Ο διαχωρισμός Εκκλησίας και Πολιτείας (Δημοσίου) αρχίζει από την ΕΣΗΕΑ με το πακέτο Τριμη-Αντωνιάδου, στη λογική «Ευλόγησον Δέσποτα…» και με τους εργαζόμενους στο Ρ/Σ της Ιεράς Συνόδου, για να ζήσουν, θα πρέπει να λένε στο εξής «του Κυρίου δεηθώμεν».
- Η μεγάλη αποκάλυψη όμως ήρθε από τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στη συνάντηση στο ΔΣ, αλλά και από το μέλος του ΔΣ του πρακτορείου Π.Τσάγκαρη και Μ. Ψύλλο (της παρέας Τρίμη)
1. Ο ένας έκανε το ανεπανάληπτο ερώτημα «αν η ΚΥΑ ήταν καλή , δηλαδή έδινε αυξήσεις, η ΕΣΗΕΑ δεν θα έκανε απεργία;..» Πρόκειται μάλλον για τη συνέχεια της προηγούμενης ανακοίνωσης του για «καλές προθέσεις της κυβέρνησης» με την ΚΥΑ που σήμερα διαπιστώνει ότι μειώνει τους μισθούς και καταργεί τις ΣΣΕ.
2. Ο άλλος αφού κατήγγειλε για απάθεια, όπως είπε, τους εργαζόμενους («κάθονται στον καναπέ τους», όπως είπε, και «δεν κουνάνε το δαχτυλάκι τους» περιμένοντας από τους άλλους) πρότεινε, χωρίς να ντρέπεται, να υπογραφεί κάποιο «κείμενο» σαν "Σύμφωνο Φιλίας" (δηλαδή υποταγής) με την Κυβέρνηση-εργοδότη, αντί για ΣΣΕ. Αυτό να ισχύσει με την διαβόητη ΚΥΑ, πρώτα στα δημόσια ΜΜΕ και στη συνέχεια να επεκταθεί στις εφημερίδες, στα ιδιωτικά ραδιόφωνα κανάλια και παντού. Πώς αλλιώς θα μπει οριστικά ταφόπλακα στις ΣΣΕ; Τέτοια ξεφτίλα όλοι τους….Αλλά και με απεργία για ξεκάρφωμα.

Όσο για τις απολύσεις στο Σκάι, την Ημερήσια, τον Ριζοσπάστη τον 9,84, η λογική της πλειοψηφίας είναι, πάνε αυτά έγιναν. Αλλά για εκείνα που έρχονται, δηλαδή τη σφαγή με τους συμβασιούχους, τις μικτές παραγωγές και τα μπλοκάκια του Κεδίκογλου στην ΕΡΤ, τα κόλπα της διαπλοκής παντού, την επιδημία της δήθεν εθελούσιας εξόδου, αποτελούν δυστυχώς το επόμενο βήμα, μαζί με τις περικοπές στις συντάξεις την περίθαλψη και την επικούρηση.

Είπαμε όμως, Τrimis and associates είναι αυτοί.
Και το παράρτημα στον ΕΔΟΕΑΠ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: