19/2/13

Ο Τσάβες επέστρεψε στη Βενεζουέλα (Κ. Μπετινάκης)

Θα συνεχίσει τη θεραπεία στην πατρίδα του

http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=4203  

«Επιστρέψαμε στη γη της Βενεζουέλα. Σ’ ευχαριστώ, Κύριε! Ευχαριστώ τον αγαπημένο μου λαό. Θα συνεχίσουμε τη θεραπεία εδώ».
Αυτό ήταν το πρώτο από τα τρία μηνύματα στο προσωπικό του Twitter -τα πρώτα του μετά την 1η Νοεμβρίου- με τα οποία έκανε γνωστή στους 3.900.000 followers , την επιστροφή του στη Βενεζουέλα, ο 58χρονος πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβες.
«Επαφίεμαι στον Χριστό και έχω εμπιστοσύνη στους γιατρούς και τις νοσοκόμες μου. Θα συνεχίσω τη θεραπεία μου εδώ». Αυτό είναι το δεύτερο μήνυμα.
Από το Twitter του, επίσης, ο 58χρονος ηγέτης της Βενεζουέλας ευχαρίστησε τον Θεό, τον Φιντέλ Κάστρο και τον σημερινό Κουβανό πρόεδρο Ραούλ Κάστρο. Παράλληλα, ευχαρίστησε το λαό της Βενεζουέλας για την υποστήριξή του.

«Προχωρώντας προς τη νίκη! Θα ζήσουμε και θα τα ξεπεράσουμε» αναφέρει στο τρίτο του tweet ο Τσάβες. Αμέσως μετά την επιστροφή του, οδηγήθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Καράκας.

Ο Τσάβες, ο οποίος είναι πρόεδρος στη Βενεζουέλα επί 14 χρόνια, επανεξελέγη για άλλη μια εξάχρονη προεδρική θητεία τον Οκτώβριο του 2012, αλλά η ορκωμοσία του αναβλήθηκε λόγω της απουσίας του στην Κούβα.

Η επίσημη επιβεβαίωση της επιστροφής του Τσάβες ήρθε από τον αντιπρόεδρο Nicolas Maduro που είπε από την τηλεόραση ότι ο πρόεδρος έφθασε στη χώρα στις 02.30 τα ξημερώματα.

Η ακριβής μορφή της ασθένειας του Τσάβες καλύπτεται από μυστήριο, αλλά σύμφωνα με το BBC «θεωρείται πως είναι σοβαρή». Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, του έχουν αφαιρεθεί όγκοι από τη νεφρική περιοχή, ενώ έχει επίσης υποβληθεί σε ακτινοθεραπεία και χημειοθεραπεία. Παρόλο που δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για την ακριβή θεραπεία που έχει δεχθεί, ο αντιπρόεδρος Maduro την έχει χαρακτηρίσει «εξαιρετικά πολύπλοκη και σκληρή».
Ο Maduro εκτελεί καθήκοντα «αντ’ αυτού» όσο καιρό ο Τσάβες βρισκόταν στην Κούβα, ενώ η αντιπολίτευση κάθε τόσο ζητούσε να πληροφορηθεί «ποιος κυβερνά τη χώρα».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλή ανάρρωση στον Τσάβες.

Μπαρμπα Σπύρο για δες το ακόλουθο σε παρακαλώ:
Βρέθηκε τσιμεντωμένος ο Ρώσος βουλευτής Mikhail Pakhomov

http://www.zougla.gr/kosmos/article/rosia-tsimentomenos-vre8ike-vouleftis-tou-kivernontos-komatos

Ούτε στο μπανανιστάν που ζούμε δεν έχουμε τέτοια φαινόμενα.
Κάποια ερμηνεία;

Η 19η Απριλίου στην Ιστορία

Η 19η Απριλίου είναι η 110η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατα το Γρηγοριανό ημερολόγιο . Απομένουν 256 ημέρες πριν από το τέλος του έτους.   531....