14/6/13

Ο ανήσυχος και πολυσπουδασμένος Σίμος

Σίμο-Σίμο, κάνε το σωστό.
Ανέβα στο Παράθυρο και πήδα στο κενό!

Ο διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας « ΑΜΑΡΥΣΙΑ», και κειμενογράφος της διαφημιστικής εταιρείας EXELIXIS κ. Σίμος Κεδίκογλου, στο πολιτικό του βιογραφικό σημείωμα κρύβει ότι υπήρξε στα μέσα της δεκαετίας του 90 πανελίστας στο σόου της κας Ρούλας, Bravisimo, και ότι άρχισε την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως ρουσφέτι από το Γραφείο Τύπου των ΕΛΠΕ. Δεν καταλαβαίνω γιατί.

Ο υιός του κ. Βασίλη Κεδίκογλου* , Σίμος , γεννήθηκε στην Αθήνα στις 14 Νοεμβρίου του 1963. Όπως λέει, σπούδασε Χημικός Μηχανικός στο Πετροχημικό Ινστιτούτο Γκούπκινα της Μόσχας και Διεθνείς σχέσεις, Departement Russe στο Institut des Langues et Civilisation Orientales στο Παρίσι. Μετεκπαιδεύτηκε στο International Professional Program, CNN στην Ατλάντα. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά, Γαλλικά και Ρωσικά. Российский государственный университет нефти и газа имени И. М. Губкина).

Παρόλο που μιλάει άπταιστα ρωσικά ο Σίμος ακόμα δεν ξέρει ότι πήγαινε σε πανεπιστήμιο κι όχι σε ινστιτούτο, και δεν γράφει σωστά το όνομα του πανεπιστημίου Γκούμπκιν όπου (υποτίθεται) πως σπούδασε, διότι οι σπουδές στο Γκούμπκιν είναι πενταετείς κι εκείνος έμεινε στην Μόσχα μόλις έναμιση χρόνο. Οπότε παρακολούθησε μαθήματα για «χημικός μηχανικός», και ούδέποτε πήρε πτυχίο. Μια βόλτα πέρασε το παλληκάρι από την Μόσχα, με τις υποτροφίες που έδινε το ΚΚΣΕ στο ΠΑΣΟΚ έτσι, να δει πώς γίνεται.

Αλλά δεν τον σήκωνε το κλίμα, όθεν αναχώρησε για Παρίσι, όπου είναι πιο ζεστά. Στο Παρίσι, ο ανήσυχος Σίμος παράτησε τα μηχανιλίκια κι αποφάσισε να σπουδάσει διεθνείς σχέσεις. Αυτό δεν είναι κακό. Κακό είναι να ισχυρίζεσαι ότι τις σπούδασες στο Institut des Langues et Civilisation Orientales. Ας παραβλέψουμε ότι, τέτοιο πράγμα υπάρχει, επειδή υπάρχει «Institut national des langues et civilisations orientales». Ο Σίμος, στο Παρίσι, παρακολούθησε το Departement Russe, δηλαδή το τμήμα που ασχολείται με την ρωσσική γλώσσα και τον ρωσσικό πολιτισμό. Τώρα, τί διάβολο «διεθνείς σχέσεις» σπούδασε σε μια σχολή που διδάσκει γλώσσες και πολιτισμό, δεν είναι σαφές. Ο Σίμος είχε παράλληλα την ατυχία, να υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία στο Παρίσι!

Όμως, ο ανήσυχος Σίμος δεν βολεύτηκε ούτε μ' αυτές τις σπουδές. Πέρασε τον Ατλαντικό μέσω ΕΡΤ και πήγε για «μετεκπαίδευση» στο International Professional Program τού CNN. Το 1995-1996 ήταν συνεργάτης των εκπομπών: «Q & Α», και «World Report», όπως λέει στο βιογραφικό του.
Τώρα, βέβαια, για να μιλάς περί «μετεκπαίδευσης», θα πρέπει να έχει προηγηθεί «εκπαίδευση», αλλά ας τον συγχωρήσουμε, μιας και ξέρουμε ότι ο άνθρωπος έχει πρόβλημα με τα ελληνικά του. Αν αναρωτιέστε τι στα κομμάτια μετεκπαίδευση πήρε στο CNN, είναι απλό. Αρκεί να δείτε με πόση επιτυχία έκανε την γλάστρα στις εκπομπές της καςΡούλας μόλις επέστρεψε στην Ελλάδα με το…πτυχίο του!

Ο ανήσυχος Σίμος για να τελειοποιήσει τις γνώσεις του, όταν ο μπαμπάς πήρε μεταγραφή, έκανε και ένα δεκαπενθήμερο σεμινάριο στη Γερμανία με έξοδα του ιδρύματος Friedrich Naumann του γερμανικού FDP.

*Ο κ. Βασίλης Κεδίκογλου 81 ετών σήμερα διετέλεσε επί σειρά ετών βουλευτής Ευβοίας, εκλεγμένος με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα και ήταν υπουργός σε δυο κυβερνήσεις των Ανδρέα-Λιβάνη.
Ο γιος του Σίμος Β. Κεδίκογλου, είναι εκλεγμένος βουλευτής και υφυπουργός στην Κυβέρνηση Σαμαρά, ενώ ο ανιψιός του Σίμος Α. Κεδίκογλου είναι ιατρός και βουλευτής εκλεγμένος με το ΠΑΣΟΚ. Ο άλλος γιος του Γιώργος Κεδίκογλου είναι επιχειρηματίας στον χώρο των κατασκευών βιομηχανικών εγκαταστάσεων και της ενέργειας, ενώ είναι και εικαστικός καλλιτέχνης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καλα, αλλο ενα κλασικο λαμογιο του ελληνικου δημοσιου...Σοι παει το βασιλειο...

Σπουδασε ρωσικα στο Παρισι, αντι να τα σπουδασει στη Μοσχα...Καλα, για αλλους λογους πηγε στις δυο αυτες πολεις προφανως... Οσο για την...στρατιωτικη θητεια που...υπηρετησε στο Παρισι, ασε, να μην το σχολιασουμε... Κανει μπαμ απο μονο του το πραγμα...

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 1941. 92η ημέρα του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου. Ο Μεταξάς είχε ακόμη 48 ώρες ζωής. Ο Αντισμήναρχος Τσιάνο στην Αλβανία

Το Γενικό Στρατηγείο των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων στις 27 Ιανουαρίου 1941, με το πολεμικό ανακοινωθέν αριθ. 234 ανακοίνωσε: «Στο ελληνικό ...