20/6/13

Χαρίζονται βιβλία…

Τρεις δεκαετίες πριν έτυχε να βρεθώ στη Σαντορίνη στα πλαίσια της εκπαίδευσης για το πτυχίο PPL. Που να πάμε, που να πάμε πετάγεται ο αερολιμενάρχης (φίλος τότε) και λέει: γιατί βρε απολίτιστοι δεν πάτε στο Ακρωτήρι;
 Τι είναι αυτό, λέει ο ντε Χίγκς. Ντροπή σου, λέει ο φίλος.
 Νοικιάζουμε δυό παπιά και πάμε. Όμως, είναι Κυριακή και ο αρχαιλογικός χώρος είναι ...κλειστός. Καθόμαστε απ' έξω νιαρίζοντας μέχρι που μας βλέπει ο φύλακς. Τι θέλετε, ρωτάει. Να δούμε τον προϊστορικό οικισμό.
Μα είναι Κυραική και είναι κλειστά! Σας παρακολούμε κύριε φύλακα... Αφήστε μας να μπούμε. Δεν έχουμε άλλη ευκαιρία. Ήλθαμε με αεροπλάνο (προσπάθεια να τον ψαρώσουμε) και δεν έχουμε χρόνο!
Από μέσα εμφενίζεται σοβαρός και ασυτηρός κύριος. Τι θέλετε και φωνάζεται, λέει... Σας παρακαλούμε λέει ο Μποζόν ντε Χιγκς. Αφήστε μας να μπούμε. Μας αφήνει. Ο Καθηγητής Μαρινάτος!
Μπαίνουμε και, μας κάνει ΤΗΝ ξενάγηση. Ο Μποζόνιος παθαίνει κλάκάζ, ο εκπαιδευτής του δεν καταλαβαίνει τίποτα. Επιστρέφω στην Αθήνα, πάω με το φορτηγό  των Τεχνικών Εκδόσεων στο βιβλιοπωλείο Καρδαμίστσα στην Ιπποκράτους και λέω στην εύσωμη κυρία "θέλω ότι βιβλίο υπάρχει απ' τον 9ο μέχρι τον 19ο αιώνα προ της ημερομηνίας μας.
Τα χάνει η κυρία αλλά, βλέπει ότι μιλάω σοβαρά και αρχίζει να κατεβάζει από τα "Πελασγικά" κάπου γιατρού που δεν θυμάμαι (πια) τ' όνομα του μέχρι το βιβλίο του Έβανς για την Γραμμική Β και από τον Παυσανία μέχρι ούτε ξέρω τι!
Γέμισε το υπόγειο στο σπίτοι στο Κορωπί. Διάβασα τα πάντα, ήλθε μία μέρα που δεν είχα πια καιρό (έβγαζα περιοδικά και μεγάλωνα παιδιά (και φίδια), τα άφησα στις βιβλιοθήκες .
Το ερώτημα είναι: τα θέλει κάποια βιβλιοθήκη σε κάποιο σημείο της χώρας; Διαβάζουν οι άνθρωποι βιβλία ή "μπαίνουν" στον Ιστό και "κατεβάζουν" το σύμπαν; Τέλος πάντων...
Με δοδομένο το γεγονός ότι ο Χρόνος τελειώνει και τα κοράκια περιμένουν να μου πάρουν εκτός από τα περιοδικά και το σπίτι αν κάποιος/οι τα θέλει ευπρόδεκτος να τα πάρει .
Το μόνο που έχει να κάνει είναι να στείλει μειλ στο pilot@techlink.gr  (το pilot@technicalpress.gr είναι πλέον τοξικό)

ΚΩΣΤΑΣ Δ. ΚΑΒΒΑΘΑΣ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Με μια εγκληματική για την δημόσια υγεία απόφαση, η υφυπουργός Υγείας, Φωτεινή Σκουπούλη, κατάργησε υγειονομική διάταξη, η οποία αφορούσε τον περιορισμό της διάδοσης μεταδοτικών νοσημάτων από λαθρομετανάστες. Η υγειονομική διάταξη, η οποία είχε τεθεί σε ισχύ τον Απρίλιο του 2012, έκρινε ως υποχρεωτικό τον έλεγχο και τη νοσηλεία λαθρομεταναστών για τα παρακάτω νοσήματα: πανδημική γρίπη, SARS, ιογενείς αιμορραγικοί πυρετοί χολέρα, διφθερίτιδα, ενεργός φυματίωση, πανώλη, ευλογιά, κίτρινος πυρετός, ενεργός φυματίωση, ελονοσία πολιομυελίτιδα από φυσικού τύπου ιού, ενεργός σύφιλη, ενεργός λέπρα, αφροδίσιο λεμφοκοκκίωμα, ιογενείς αιμορραγικοί πυρετοί.

Μάλιστα οι αρχές του υπουργείου Υγείας, έκαναν τότε λόγο για υγειονομική βόμβα εξαιτίας της παρουσίας των λαθρομεταναστών στην Ελλάδα, δίχως κανένα υγειονομικό έλεγχο, τονίζοντας παράλληλα την έξαρση ασθενειών οι οποίες είχαν εξαφανισθεί ή ήταν άγνωστες, στον ελληνικό πληθυσμό.

Παρά ταύτα, η υφυπουργός Υγείας τάχτηκε κατά της διάταξης, υποστηρίζοντας πως πρέπει να καταργηθεί ως αντισυνταγματική. Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την απόφασή της, έκανε λόγο για υπέρβαση της νομοθετικής εξουσιοδότησής της και διότι «καταπατούσε» θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, συνταγματικά κατοχυρωμένα! Δηλαδή στην «δημοκρατική» Ελλάδα, για την υφυπουργό Υγείας, ανθρώπινα δικαιώματα έχουν οι λαθροεισβολείς, αλλά δεν έχουν οι Έλληνες, των οποίων η υγεία τίθεται σε μείζονα κίνδυνο από τις ορδές των λαθρομεταναστών!

Η διάταξη η οποία καταργήθηκε, προέβλεπε την απαγόρευση εισόδου στη χώρα όσων λαθρομεταναστών πάσχουν από τα ανωτέρω νοσήματα, ενώ για εκείνους που βρίσκονταν ήδη στη χώρα, προέβλεπε το περιορισμό τους (καραντίνα), προκειμένου να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Ο Συνήγορος του Πολίτη, είχε επίσης ταχθεί κατά της διάταξης αυτής, υποστηρίζοντας πως «όχι μόνο παραβιάζει δικαιώματα άρρηκτα συνδεδεμένα με τον σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αλλά και είναι αλυσιτελές μέσο για την πρόληψη και προστασία της δημόσιας υγείας», καθιστώντας την ελληνική κοινωνία έρμαιο οποιασδήποτε υγειονομικής απειλής.

http://politikologia1.blogspot.gr/2013/06/blog-post_1062.html

Ανώνυμος είπε...

Αφού ζούσε ο καθηγητής Μαρινάτος, μιλάμε όχι για τριάντα, αλλά για σαράντα τουλάχιστον χρόνια, μια και απεβίωσε στο Ακρωτήρι από πτώση, το 1974.
Γ.Σ.

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 1941. 92η ημέρα του Ελληνο-Ιταλικού Πολέμου. Ο Μεταξάς είχε ακόμη 48 ώρες ζωής. Ο Αντισμήναρχος Τσιάνο στην Αλβανία

Το Γενικό Στρατηγείο των Ιταλικών Ενόπλων Δυνάμεων στις 27 Ιανουαρίου 1941, με το πολεμικό ανακοινωθέν αριθ. 234 ανακοίνωσε: «Στο ελληνικό ...