15/6/13

Αχασβήρος Καπούτ στο πατεντάρισμα του DNA

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ δημοσίευσε σήμερα την ομόφωνη απόφαση του, για το πατεντάρισμα του DNA , σύμφωνα με την οποία τα ανθρώπινα γονίδια δεν μπορούν να διεκδικηθούν από οποιονδήποτε ως πνευματική ιδιοκτησία και ως εκ τούτου, δεν μπορούν να κατοχυρωθούν με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ως εμπορική πατέντα. «Τα ανθρώπινα γονίδια, αποτελούν προϊόντα της φύσης και ως τέτοια, δεν δικαιούται κάποιος να διεκδικήσει την πατρότητά τους», αποφάσισαν οι δικαστές.
  Η ιστορική αυτή απόφαση προκλήθηκε μετα από προσφυγή της Αμερικανικής Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) το 2009, κατά της προσπάθεια της φαρμακευτικής εταιρείας Myriad Genetics, να κατοχυρώσει δύο συγκεκριμένα γονίδια τα οποία φέρονται να συνδέονται άμεσα με τον καρκίνο του μαστού και των ωοθηκών.
Αναμένεται πάντως νομοθετική παρέμβαση του Προέδρου των ΗΠΑ, για τις ήδη χορηγηθείσες πατέντες και μόνο όσον αφορά στα συνθετικά μόρια, τα γνωστά ως συμπληρωματικό DNA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...