30/1/15

Ρουφιαέξ -πρακτορέξ

Η «κουφαλίτσα» ο Κασουλίδης έμεινε στην Κύπρο και δεν πήγε στις Βρυξέλλλες για το Συμβούλιο των υπουργών εξωτερικών. Στη Λευκωσία ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, τον χαρακτήρισε «διακομιστή των αμερικανικών θέσεων», και «ανεπαρκή και ανίκανο να θέσει τα εθνικά συμφέροντα πάνω από τις αμερικανικές και νατοϊκές ιδεοληψίες του».
Ο Κασουλίδης απάντησε ότι , «η ιδιαίτερη συγκυρία στην οποία βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία, σε σχέση με τη διαχείριση του εθνικού μας θέματος, αλλά και άλλων επιμέρους ζητημάτων εξωτερικής πολιτικής, απαιτεί τη διατύπωση ψύχραιμων θέσεων και ισορροπημένων προσεγγίσεων. Απαιτεί υπευθυνότητα, ορθή ανάγνωση των δεδομένων, κατανόηση και αντίληψη της πλήρους εικόνας και προσεκτική αντιμετώπιση ευαίσθητων πτυχών».
Επιβεβαίωσε δηλαδή απόλυτα τον Λιλίκα, το «πατριωτάκι»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

17 Ιανουαρίου 1821. Ο Θεόδωρος Βλαδιμηρέσκου σύμφωνα με το σχέδιο Καποδίστρια μπήκε στο Βουκουρέστι και δημοσίευσε τις «απαιτήσεις του λαού»

Οι απαιτήσεις του Ρουμανικού λαού ήταν ένα συνταγματικό έγγραφο 30 σημείων που συνέταξε ο Βλαδιμηρέσκου στα οποία τονιζόταν ότι ο στόχος της...