30/1/15

ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΡΤΕΛ

Κάθε Υπουργός Ανάπτυξης που αναλαμβάνει υπόσχεται να «τσακίσει τα καρτέλ». Κατά σύμπτωση όσοι «τσακίζουν» τα καρτέλ τόσα χρόνια είναι πρωτοκλασάτοι Βουλευτές Β’ Αθήνας, της δυσκολότερης περιφέρειας δηλαδή που για να εκλεγείς χρειάζεσαι τεράστια προβολή στα ΜΜΕ.
Και φυσικά τα καρτέλ έκαναν και κάνουν πάρτι εις υγεία αυτών που τα «τσακίζουν» εδώ και χρόνια.
Αποτέλεσμα πρώτο: οι τιμές των προϊόντων εξαιρετικά δυσανάλογες με τα εισοδήματα, οι πολυεθνικές μας ληστεύουν κανονικά, τα καύσιμα πανάκριβα, τα σούπερ μάρκετ χορεύουν στις πλάτες μας και τόσα άλλα.
Αποτέλεσμα δεύτερο: καταστρέφονται οι ελληνικές ΜμΕ, δεν μπορούν να μπούνε στην αγορά άρα περιθώρια Ανάπτυξης μηδενικά.
Θα αναρωτηθεί η πλειοψηφία του κόσμου, που δεν γνωρίζει: μα καλά τόσο δύσκολο είναι να «τσακιστούν» τα καρτέλ;
Η λύση είναι έτοιμη και ήδη κατατεθειμένη στην Βουλή των Ελλήνων.
Πρόταση νόμου για τον Ελεύθερο Ανταγωνισμό που με την εφαρμογή της πραγματικά τσακίζει άμεσα τα καρτέλ.
Αναρωτηθείτε μόνο γιατί ενώ είναι κατατεθειμένη η πρόταση στην Βουλή από τον Δεκέμβριο του 2013, ουδείς την άγγιξε (βλ. Χρυσοχοίδης, Δένδιας, Γιακουμάτος κλπ).
Η πρόταση συνετάχθη από εμένα ύστερα από πολυετή πικρή εμπειρία με τα καρτέλ και τους προστάτες τους, προστάτες από πολλά επίπεδα.
Σημειώνω ιδιαιτέρως σχετικά με τις Ενδοομιλικές Συναλλαγές, επειδή πολλές φορές άνθρωποι που είτε δεν γνωρίζουν είτε εσκεμμένα παραπληροφορούν, αυτές δεν αφορούν την ακρίβεια των προϊόντων.
Το θέμα των Ενδοομιλικών Συναλλαγών είναι καθαρά φορολογικό αδίκημα και για αυτό πλέον (κατόπιν παρέμβασης της Τρόικας και όχι επειδή το ήθελαν οι περίφημοι Υπ. Ανάπτυξης) ανήκει στο Υπ. Οικονομικών.
Όσο ακριβά και να παρουσιάσει την τιμή αγοράς του προϊόντος της η πολυεθνική, αν υπάρχει ανταγωνισμός στο ράφι θα αναγκαστεί να πουλήσει φθηνότερα. Δείτε παρακάτω συνοπτικά τα άρθρα της πρότασης και επισκεφθείτε την Βουλή στον ακόλουθο σύνδεσμο για να δείτε την αιτιολογική πρόταση, την πρόταση Νόμου καθώς και την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. http://www.hellenicparliament.gr/Nomothetiko-Ergo/Anazitisi-Nomothetikou-Ergou?law_id=e237b360-741a-4eac-b615-f6903f086bb0

Φλωράς Γιώργος
Πανεπιστημίου 59 Αθήνα

1 σχόλιο:

Thales είπε...

Ελευθερος ανταγωνισμος και ελευθερη αγορα παντου οχι αποσπασματικα μονο σε ορισμενους τομεις της οικονομιας.Τα οφελη της ελευθερης οικονομιας που σημειωτεον ειναι συμφυτη με την ανθρωπινη φυση και προσωπικοτητα αναδεικνυονται ΜΟΝΟ σε συνθηκες καθολικου επιχειρηματικου ανταγωνισμου στην οικονομια.Η υπαρξη καρτελ, ολιγοπωλειων, μονοπωλειων,trust κλπ (ιδιωτικων η δημοσιων) αποτελει παραχαραξη και καταδολιευση του ανταγωνισμου ο οποιος γινεται προσχηματικος για τους οπαδους της αλλης οχθης .Ειναι οι ανθρωποι που θελουν να γευονται τα ευεργετηματα του φιλελευθερου οικονομικου συστηματος οντας οι ιδιοι ιδεολογικα πολιτες σοβιετικου τυπου.Ειναι η περιπτωση μας.Η ιδιορρυθμη και ακρως αντικοινωνικη Ελληνικη σοβιετια των ΔΥ που ειτε αρνουνται χωρις κοστος γι αυτους το φιλελευθερο οικονομικο συστημα ειτε το επικροτουν προσχηματικα και υποκριτικα ενω οι ιδιοι ειναι διορισμενοι ,μονιμοι εως ισοβιοι,αργομισθοι με αναριθμητα μισθολογικα και οχι μονο προνομια.Θα επρεπε κατα την γνωμη μου να εργαζονται ανταγωνιστικα δηλ. με συμβασεις ορισμενου χρονου,ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΙΣΘΟΥ ,και μοριοποιημενο βιογραφικο .Οι τραπεζες ειναι επισης καρτελ και ελεγχονται απο την ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΤτΕ (που θα επρεπε να ειναι κρατικη).Τα καυσιμα τα τσιμεντα κλπ ειναι επισης καρτελ και παραδεισοι ασυδοσιας διαφθορας και ευκολου-ακοπου πλουτισμου.Κοντολογις ο ανταγωνισμος θα πρεπει να διαπερνα δια της καθολικης του εφαρμογης ολο το σωμα της κοινωνιας και της οικονομιας αλλιως λειτουργει ως μηχανισμος καταληστευσης των ιδιωτων.

17 Ιανουαρίου 1821. Ο Θεόδωρος Βλαδιμηρέσκου σύμφωνα με το σχέδιο Καποδίστρια μπήκε στο Βουκουρέστι και δημοσίευσε τις «απαιτήσεις του λαού»

Οι απαιτήσεις του Ρουμανικού λαού ήταν ένα συνταγματικό έγγραφο 30 σημείων που συνέταξε ο Βλαδιμηρέσκου στα οποία τονιζόταν ότι ο στόχος της...