31/1/16

Τριπλή βομβιστική επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στη Δαμασκό

Τουλάχιστον 45 άμαχοι σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν από τις βομβιστικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη μεγαλύτερη σιιτική συνοικία της Δαμασκού, Kούα Σουντάν, κοντά στο τέμενος Σαγίντα Ζεϊνάμπ όπου βρίσκεται θαμμένη η κόρη του Αλή και εγγονή του Μωάμεθ, Λαιλά.
Η περιοχή είναι μια από τις πιο καλά φρουρούμενες περιοχές της Δαμασκού.

  Το Υπουργικό Συμβούλιο της Συρίας καταδίκασε τις βομβιστικές επιθέσεις και ο πρωθυπουργός Γουαέλ Ναντέρ αλ Χαλκί, τόνισε ότι ο στόχος των εγκλημάτων των τρομοκρατών είναι να ανεβάσουν το ηθικό των ηττημένων τρομοκρατικών οργανώσεων από τις μεγάλες νίκες του Συριακού Αραβικού Στρατού σε όλα τα μέτωπα*, και επανέλαβε ότι τα εγκλήματα των τρομοκρατών δεν θα αποτρέψουν τους Συρίους από τη διαδικασία της εθνικής συμφιλίωσης.
Ο Σύρος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι τα κράτη που υποστηρίζουν τους τρομοκράτες αναλαμβάνουν την ευθύνη αυτών των εγκλημάτων.

* O Συριακός στρατός απέκρουσε τις τελευταίες ημέρες τις μεγάλες επιθέσεις των τρομοκρατών στη Χάμα, στο Γκολάν και την Ντειρ εζ-Ζορ, ενώ συνέχισε την επίθεση του στο Χαλέπι και την Νταράα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...