25/1/16

Το αριστερό παραμύθι των (προνομιούχων) «αδύναμων» *

«Πρέπει να βρούμε λύσεις κυρίως για τους πιο αδύναμους», δήλωσε ο AXEL. Πάντως Ιανουάριο-Φεβρουάριο από το αίμα των μη αδύναμων ο περιούσιοι θα ρουφήξουν 1,680 δις για τόκους. Για χρεολύσια δεν ξέρω.
Οι αριστεροί πανηγυρίζουν για την βελτίωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων μετά την αναβάθμιση του αξιόχρεου της χώρας από τον οίκο Standard & Poor σε «σκουπίδια+».
Οι αγοραπωλησίες ελληνικών ομολόγων στην (Καρα-στημένη) ΗΔΑΤ, (Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά Τίτλων) , που αφορά σε «εξειδικευμένους επενδυτές σε ομόλογα χαμηλής πιστοληπτικής διαβάθμισης», τις δύο πρώτες εβδομάδες του 2016. ανήλθαν μόλις σε 35 εκατ. ευρώ.
Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων του ελληνικού δημοσίου υποχώρησαν στο 9,44%, οι αποδόσεις των 2ετών ομολόγων στο 13,48% και των 5ετών τίτλων στο 11,12%. Για σύγκριση, το επιτόκιο για το 2ετές πορτογαλικό ομόλογο βρίσκεται στο 0,16% και το 10ετές στο 3%.
Τα ασφάλιστρα για την εξασφάλιση του κινδύνου να μη πληρωθούν τα ελληνικά ομολόγα έδειξαν ότι για τις «Αγορές» υπάρχει πιθανότητα (αριστερής) χρεοκοπίας 57%.

* Η μαμά του Ιάσωνα ήταν πάντα αδύναμη. Όχι όμως και ο Στάθης που ήταν πάντα χοντρός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η προδοσία του 1941 και το εθνοσωτήριο πραξικόπημα που δεν έγινε.19 Απριλίου 1941. Ο Εστεμμένος τενεκές και ο Πάλερετ επέβαλαν τον Στρατιωτικό Νόμο στην Αθήνα. Στις υποχωρούσες μονάδες στο μετωπο μοιραζόταν προκήρυξη του ΚΚΕ

  Η 19η Απριλίου 1941, ήταν Μεγάλο Σάββατο. Οι Γερμανοί απείχαν 350 χιλιόμετρα από την Αθήνα και πλησίαζαν την Λαμία. Το πρωί της 19ης κ ατα...