20/3/18

Η Τζιχαντιστική απειλή , η αλβανική μαφία και η Τουρκία

Πέρασε «ντούκου» στην Ελλαδίτσα. Ο εγγλέζος διευθυντής της Ευρωπόλ Ρομπ Γουεϊνράιτ, δήλωσε στη Σόφια, ότι στην Ευρώπη υπάρχουν τουλάχιστον 30 χιλιάδες πιθανοί τρομοκράτες και ότι όλες οι χώρες απειλούνται από την τρομοκρατία, και τόνισε ότι η Ευρωπόλ δεν έχει ακόμη καταλήξει σε συμφωνία για την ανταλλαγή επιχειρησιακών πληροφοριών με την Τουρκία κι αυτό είναι «μεγάλο πρόβλημα».

Ο αναπληρωτής διευθυντής της Ευρωπόλ Όλντριτς Μαρτίνου, είπε ότι υπάρχουν ακόμα στη Συρία περίπου 800 άτομα από τα Δυτικά Βαλκάνια, τα οποία πήγαν για να ενταχθούν στο «ισλαμικό κράτος» και ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να είναι υπό έλεγχο μετά, την επιστροφή τους στις πατρίδες τους.
Οι υπεύθυνοι της Ευρωπόλ είπαν ότι στις τάξεις του «ισλαμικού κράτους», βρίσκονται ακόμα περισσότεροι από 1000 μαχητές από τα κράτη μέλη της ΕΕ. Ένα από τα κύρια συμπεράσματα από τις εκθέσεις της Ευρωπόλ είναι ότι τα Δυτικά Βαλκάνια παραμένουν μια σημαντική εστία διακίνησης ναρκωτικών και όπλων, καθώς και ανθρώπων.
Ο διευθυντής της Ευρωπόλ Ρομπ Γουεϊνράιτ, επεσήμανε ότι ύψιστη προτεραιότητα, της υπηρεσίας είναι πλέον, είναι η καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος. Όπως είπε, είναι απαραίτητο να αναπτυχθεί ένας σαφής μηχανισμός για την απόκτηση δεδομένων από όλες τις χώρες του κόσμου σχετικά με τις εγκληματικές δραστηριότητες.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

40 tons of chemical weapons left by militants found in Syria – Russian MoD

83 χρόνια από την εθνοσωτήρια ΑΝΑΚΩΧΗ του Πάσχα του Τσολάκογλου που δεν ηταν Δωσίλογος.

 Στη δίκη του 1945, αντί για τον Κατσιμήτρο, τον Τσολάκογλου, τον Μουτούση έπρεπε να δικαστούν           ο Παπάγος , ο Γεώργιος, και ο Τσουδ...