30/3/18

Ποιος κυβερνάει στην Πρίστινα;

Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι ζήτησε την άμεση απομάκρυνση του προϊσταμένου της υπηρεσίας πληροφοριών του Κοσσυφοπεδίου, Ντρίτον Γκάσι και του Υπουργού Εσωτερικών, Φλαμούρ Σεφάι , διότι δεν τον ενημέρωσαν για τη σύλληψη των εξι Τούρκων «Γκουλενιστών» και την παράδοση τους στην Τουρκία  χωρίς τη γνώση του.

Η ανακοίνωση ανέφερε ότι ο Χαραντινάι δεν είχε ενημερωθεί δεόντως για την «μυστική και επείγουσα απέλαση» των έξι Τούρκων υπηκόων.

«Η επιχείρηση διεξήχθη χωρίς να ενημερωθώ και χωρίς να ζητήσουν την άδειά μου», δήλωσε ο πρωθυπουργός. Και τον μεν υπουργό μπορεί να τον διώξει, (θεωρητικά) αλλά νόμος σχετικά με την υπηρεσία πληροφοριών του Κοσσυφοπεδίου, (KIA), προβλέπει ότι η απόλυση του διευθυντή της KIA απαιτεί την υπογραφή από τον Πρόεδρο του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι.

O Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι μετά τη σύλληψη και απέλαση των πέντε Τούρκων υπηκόων δήλωσε ότι «το Κοσσυφοπέδιο είναι ένα δημοκρατικό κράτος που χτίστηκε σύμφωνα με τα υψηλότερα δημοκρατικά πρότυπα, που πάνω από όλα σέβεται τα ατομικά δικαιώματα του κάθε ατόμου, ανεξάρτητα από την εθνικότητα, την πίστη ή τις πολιτικές ή ιδεολογικές πεποιθήσεις».

Ο Ανθύπατος του Κράτους Δικαίου έγραψε στο τουιτερ: «Παρακολουθώ στενά τα χθεσινά γεγονότα. Η Διαφάνεια και η δέσμευση στην προσήκουσα διαδικασία είναι ζωτικής σημασίας για το κράτος δικαίου».

O Αλμπίν Κούρτι, δήλωσε ότι ο Θάτσι και ο Γενικός Διευθυντής της Αστυνομίας Σπέντ Μετζουάνι huani πήραν την απόφαση για τη σύλληψη και την απέλαση των «Γκιουλενιστών» και τόνισε ότι ο Θάτσι και ο Μετζουάνι ντουέτο που συνεργάζονται μεταξύ τους. «Πιστεύω ότι για άλλη μια φορά έχουμε εδώ το δίδυμο Θάστι-Μετζουάνι», είπε τονίζοντας ότι οι Φάρες Γκάσι και Μετζουάνι συνεριζόντουσαν με τους Γιουγκοσλάβους Κομμουνιστές.

ΥΓ. Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, δηλώνοντας ότι σύλληψη του διευθυντή του Γραφείου της σερβικής κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι Μάρκο Τζούριτς ενορχηστρώθηκε από τη Σερβία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Όταν είναι υπό κατοχή τέτοιους γελοίους σου φορτώνουν για πολιτικό προσωπικό.
Το ίδιο είμαστε και εμείς...

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...