29/1/19

29 Ιανουαρίου 1941 ο δηλητηριασμένος Ιωάννης Μεταξάς πέρασε στην αιωνιότητα

 Ο Προστάτης του Λαού και Κυβερνήτης των «ΟΧΙ» δολοφονήθηκε από την SOE

O Ιωάννης Μεταξάς, έγινε πρωθυπουργός, με την ψήφο της Βουλής. Ο αρχηγός του κόμματος, των Ελευθεροφρόνων, στις εκλογές της 26ης Ιανουαρίου 1936 είχε λάβει το 3,94% των ψήφων και εξέλεξε 7 βουλευτές.
Ο Βασιλιάς Γεώργιο Β’ μετά το θάνατο του Δεμερτζή στις 13 Απριλίου, του ανέθεσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης και ο Μεταξάς έλαβε την ψήφο εμπιστοσύνης από την Βουλή με 241 ψήφους υπέρ, 16 κατά και 4 αποχές. 

Το Κόμμα των Ελευθεροφρόνων δέκα χρόνια  πριν, στις εκλογές του 1926 είχε λάβει το 15% και ήταν "Μεγάλο Κόμμα". 

Η αναστολή των άρθρων του συντάγματος και η δικτατορία της 4ης Αυγούστου αποφασίστηκαν από τους Άγγλους, τον Βασιλιά, και τον Παπάγο του. Εκείνοι έκαναν τη δικτατορία και όχι ο Μεταξάς. 

Ο Μεταξάς, μόλις δέκα χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή θεμελίωσε το κοινωνικό κράτος με το ΙΚΑ, την καθιέρωση του 8ωρου, την αργία της Κυριακής, τη δεκαπενθήμερη πληρωμένη αδεία, την απαγόρευση εργασίας των ανηλίκων, ενώ διέγραψε τους τοκογλυφικούς τόκους και κατάργησε την προείσπραξη του φόρου του ελαιολάδου που είχαν επιβάλει οι ξένοι «δανειστές». Αυτός ήταν ο "φασίστας" Ιωάννης Μεταξάς, που έθεσε την Εθνική Ανεξαρτησία την Αξιοπρέπεια και το Συμφέρον του Ελληνικού Λαού πάνω από τα ξένα συμφέροντα. 

Το 1936 η Εθνική κυβέρνηση του Μεταξάς αρνήθηκε να συνεχίσει την εξυπηρέτηση του χρέους της Ελλάδας στη βελγική τράπεζα Societe Commerciale de Belgique και προσέφυγε στο Διαρκές Δικαστήριο Διεθνούς Δικαιοσύνης. Στο υπόμνημα της η Κυβέρνηση της Ελλάδος , τόνιζε ότι προέχουν, «τα ζωτικά συμφέροντα του Ελληνικού λαού, η προστασία της υγείας και η εσωτερική και εξωτερική ασφάλεια της χώρας», και ότι «ανάμεσα στην πληρωμή του χρέους και στην εξασφάλιση για το Λαό κατάλληλης διοίκησης, και των προϋποθέσεων για ηθική, κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, επέλεξε το δεύτερο», διότι, «καθήκον του Κράτους είναι, να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία των βασικών δημοσίων υπηρεσιών, υπερτερεί έναντι της πληρωμής των χρεών».

 Τη Δευτέρα 28η Οκτωβρίου, στις 3 το πρωί ο Μεταξάς αφού διάβασε το ιταλικό τελεσίγραφο απάντησε γαλλικά «Allors c' est la guerre» που έμεινε στην Ιστορία ως «ΟΧΙ».

 Στις 31 Δεκεμβρίου 1940, την 63η ημέρα του πολέμου, είπε το τρίτο ΟΧΙ, στη βοήθεια των Άγγλων και για αυτό τον δηλητηρίασαν. Εγραψε τοτε στο ημερολόγιο του. 

« Οι Αγγλοι πιέζουν να φέρουν δυνάμεις. Πιέζουν δια ένα σύνταγμα αντιαεροπορικόν και ένα λόχον τανκς δια Θεσσαλονίκην. Δεν έχουν τίποτε άλλο. Αποκρούομεν δια γνωστούς λόγους, λέγουν ότι Κυβέρνησίς των επιμένει. Φρασεολογία Αρχιστρατήγου. Είσθε με την Κυβέρνησίν μας εις πλήρη αντίθεσιν γνωμών. Το επανέλαβε τρεις φορές κατά την μακράν συζήτησιν- ομαλωτάτην - κατά την οποίαν υπερίσχυσα. Διαβεβαιώ ότι δεν θα κάνωμεν ποτέ χωριστήν ειρήνην και ότι δεν παλεύομεν δια την νίκην, αλλά δια την τιμήν και μόνον. Ο Πάλερετ μου έσφιξε το χέρι . Ο Ουέιβελ με συνεχάρη. Και οι δύο συγκινημένοι. Μεσημέρι πρόγευμα εις Πάλερετ. Εχει γούστο με όλα αυτά να με ξαναβγάλουν οι εν Λονδίνω γερμανόφιλον!» 

Οι «εν Λονδίνω» φοβούμενοι μια εκκεχειρία και επάνοδο της Ελλάδας στην ουδετερότητα τον δολοφόνησαν. Απέναντι σε αυτή την αλήθεια, εκτός των γνωστών ηλιθίων αντιπαρατάσσεται όλο τα χαφιεδότσουρμο των εν Ελλάδι πρακτόρων. Και είναι πολλοί.

 Η δολοφονία του Μεταξά επιβεβαιώθηκε από τη νεκροψία που έκανε με την άδεια της κυβέρνησης Τσολάκογλου, ο Γερμανός καθηγητής Χάνς Έπινιγκερ, που διαπίστωσε την παρουσία δηλητήριου βραδείας προσβολής που χρειάζεται δυο-τρεις εβδομάδες για να προκαλέσει το θάνατο και το οποίο προκαλεί κατάρρευση του ανοσοποιητικού, προσβάλει τα ζωτικά όργανα και προκαλεί την εμφάνιση κηλίδων στο δέρμα των θυμάτων πριν από το θάνατο τους. 

Το πόρισμα της νεκροψίας Έπινιγκερ εξακολουθεί να παραμένει στο σκοτάδι, ενώ θα έπρεπε να περιλαμβάνεται και στα σχολικά εγχειρίδια.

 Το ίδιο δηλητήριο με αυτό που σκότωσε τον Μεταξά εντόπισαν οι τρείς γιατροί που έστειλε ο Χίτλερ στη Σόφια για να σώσουν τον βασιλιά Μπόρις

Το δηλητήριο μπορεί να του δόθηκε κατά το πρόγευμα στην αγγλική πρεσβεία μπορεί και μια από τις επόμενες τις επόμενες μέρες στην οικεία του γνωστού εκδότου. Πάντως την Παρασκευή 17 Ιανουαρίου, την 82α ημέρα του πολέμου αισθάνθηκε αδιαθεσία κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου κατά την οποία ενεκρίθη η ρηματική διακοίνωση της 18ης Ιανουαρίου. 

Όπως αποκάλυψα τον Απρίλιο του 2011 στο κανάλι Μπλού Σκάι, ο Ιωάννης Μεταξάς δολοφονήθηκε στο σπίτι του σταθμάρχη της SoE και εκδότου Δημητρίου Λαμπράκη, (πατρός του Χρήστου Λαμπράκη, του δημιουργού του Μεγάρου Μουσικής). Όπως , αποκάλυψα, το δηλητήριο του δόθηκε μέσα σε πορτοκαλάδα που του προσέφερναν οταν πήγε επίσκεψη στο σπίτι του Δημητρίου Λαμπράκη, λίγο πριν ασθενήσει. 

Ορισμένοι αμφισβητούν την δολοφονία και ζητούν «αποδείξεις». Απόδειξη, αποτελεί η ιατροδικαστική έκθεση που συνέταξαν οι Γερμανοί, που μετά την κατάληψη των Αθηνών προέβησαν σε εκταφή του Μεταξά. Το ωραίο, με τους πράκτορες , είναι ότι το επίσημο γερμανικό έγγραφο της νεκροψίας δεν βρίσκεται στα χέρια του ελληνικού Κράτους. 

Ο Μεταξάς, ήταν το πρώτο θύμα της SoE. Δηλητηριάστηκε με την ίδια «ουσία», που σκότωσε τον Μπόρις της Βουλγαρίας και τον Χάιντριχ στην Πράγα και που προκαλούσε γενική κατάρρευση του ανοσοποιητικού, και συνδεόταν με την τοξίνη «κλοστρίντιουμ μποτουλίνουμ» που προκαλεί την αλλαντίαση. 

Οι Βρετανοί εκαναν εκατοντάδες μυστικά πειράματα με βακτήρια που παραμένουν απόρρητα. Το βακτήριο «κλοστρίντιουμ μποτουλίνουμ» παράγει νευροτοξίνες που είναι πολύ ισχυρές. Ποσότητα μικρότερη από 1 mg είναι θανατηφόρα για τον άνθρωπο. Τα πειράματα της SoE ήταν μυστικά και ακόμα αποτελούν εθνικό μυστικό την Αγγλία. 

ΥΓ. Περισσότερα στο βιβλίο μου ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Για τον δηλητηριασμένο Χριστόδουλο δεν έγραψες τίποτα χθες Χατζάρα. Δύο πρωτογενείς καρκίνους είχε, πρωτοφανές...

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα, αξίζει τον κόπο να ερευνήσετε ποιοί τσέπωσαν τότε το 1,5 δις δραχμές (58,5 δις ευρώ σημερινά), που κόστισαν τα οχυρά. Αφού ξοδεύτηκε αυτό το ιλιγγιώδες ποσό για την εποχή, κατόπιν ο Μεταξάς αναγκάστηκε να κάνει έρανο για την Αεροπορία... Ο πατέρας μου μάλιστα τραγούδησε στο REX, στη βραδιά που έγινε για τον έρανο της Αεροπορίας.

Ανώνυμος είπε...

Από ομολογία του ιδίου. Ο δολοφόνος του ήταν ο Παντελής ...,. ή ο κατοπινός (1943-44) καπετάν Τίγρης, Κυπριακής καταγωγής από πατέρα, Αγγλίδα μητέρα, γεννημένος στην Κων/λη, σπουδαγμένος ιατρός, αλλά από το 1936 μέλος των μυστικών υπηρεσιών της Αγγλίας, ήρθε στην Ελλάδα το 1936 σαν παπάς, και ιερουργούσε στην εκκλησία που συνήθιζε να εκκλησιάζεται ο Ι. Μεταξάς. Οταν έλαβε την σχετική εντολή, το δηλητήριο του το έδωσε με τη Μεταλαβιά.
Επαναλαμβάνω. Ομολογία του ιδίου, το 1979.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ- Τρί Ιαν 29, 03:35:00 μ.μ.-Διακρίνω μια μομφή στη διαχείρηση των χρημάτων για τα οχυρά;Καλύτερα θα ήταν να ερευνήσεις εσύ με ποιό τρόπο έκανε ο Μεταξάς και ο στρατός αυτά τα οχυρωματικά έργα,σε δυσπρόσιτες περιοχές,σε έκταση πολλών χιλιομέτρων,τόσο χρήσιμα και αποτελεσματικά όπως αποδείχτηκε αργότερα.Και να το αντιπαραβάλεις με το σήμερα.