3/9/22

3 ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΝΑ ΓΕΛΑΣ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΟΚ

 Ο ΠΑΣΟΚΟΤΡΟΤΣΚΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ-ΣΟΚ ΟΤΑΝ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΒΑΦΤΙΣΤΗΚΕ  ΤΡΑΓΩΔΙΑ. 

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ 3ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ. ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ,ΛΑΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΚΟΙΝΩΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ.  

Ο Αντρέ, στα νιάτα του ήταν Τροτσκιστής. 
Μαζί με τον (συνιδρυτή) του Κινήματος ΠΑπανδρέουΣΟΚ, τον Μιχάλη Ράπτη ή Πάμπλο, διάλεξαν για την διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ την 3ης Σεπτέμβρη, λόγω της ίδρυσης στις 3 Σεπτεμβρίου 1938 στο Παρίσι της 4ης Διεθνούς το 1938. 
 Αυτή η επιλογή ήταν μήνυμα προς τους έξωθεν και «Άνωθεν». 

 Για τους ΟΠΑΔΟΥΣ Εσωτερικού, είπαν ότι θυμήθηκαν το πραξικόπημα του Ρουφιανογιάννη με το οποίο ο μεταρρυθμιστής Μαξ ντε Ροτσίλντ, οδήγησε την ψωροκώσταινα από την απόλυτη μοναρχία στη «συνταγματική ΚΛΕΠΤΟΚΡΑΤΙΑ»

 Το 1938, στις 3 Σεπτεμβρίου, στο σπίτι του Άλφρεντ Γκριό, (Ροσμέρ), έξω από το Παρίσι , πραγματοποιήθηκε η ιδρυτική συνάντηση της 4ης Διεθνούς. Την εισήγηση λόγω της δολοφονίας του Ρούντολφ Κλέμεντ έκανε ο Πιέρ Ναβίλ. Παρόντες στη συνάντηση ήταν αντιπρόσωποι από τις κυριότερες χώρες της Ευρώπης, και από τη Βόρεια Αμερική. Συγκροτήθηκε μια Διεθνής Γραμματεία. Ανάμεσα στις αποφάσεις που υιοθετήθηκαν από την συνδιάσκεψη, ήταν και το «Μεταβατικό Πρόγραμμα». 

 Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΡΗΞΗ ΤΗΣ 3ης Σεπτέμβρη ΕΔΩ....

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ξερεις απο Vespa;

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...