27/9/22

"Πράσινη" μαλάκυνση για να σωθεί ο Πλανήτης


 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρωτοφανές στα 44 χρόνια συνεχούς δορυφορικής παρακολούθησης, το κύμα καύσωνα και το φαινόμενο τήξης που σημειώθηκε στη Γροιλανδία από τις 2 έως τις 5 Σεπτεμβρίου φέτος.

Κατά την κορύφωση του που έλαβε χώρα στις 3 Σεπτεμβρίου, πάνω από το ένα τρίτο (36%) του στρώματος πάγου, ή περίπου 600.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα (232.000 τετραγωνικά μίλια) είχαν λιώσει επιφανειακά (Σχήμα 1α).

https://nsidc.org/greenland-today/2022/09/a-melt-spike-in-september/

Ανάλογη ήταν η κατάσταση και το 2003, στα τέλη Αυγούστου (όσον αφορά την περιοχή τήξης), όταν οι θερμοκρασίες στον σταθμό Summit που βρίσκεται στα 3,200 περίπου μέτρα έφτασαν μόλις τους -2,5 βαθμούς Κελσίου (27,5 βαθμούς Φαρενάιτ).


Το φαινόμενο τήξης ξεκίνησε κατά μήκος της νοτιοδυτικής ακτής της Γροιλανδίας στις 2 Σεπτεμβρίου και κινήθηκε γρήγορα προς το εσωτερικό και βόρεια στις 3 Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενο από έντονες βροχοπτώσεις που ενίσχυσαν το λιώσιμο σε χαμηλότερα υψόμετρα αλλά και τη χιονόπτωση σε υψηλότερα υψόμετρα (Σχήμα 1β).


Με ρεαλισμό

dr Σάκης Αρναούτογλου

Ανώνυμος είπε...

Κι άλλα διαστημικά παπάρια πουλάνε στα δυτίκια οι αμερικλάνοι: η ΝΑΣΑ πολεμάει αστεροειδείς. Μπράβο δούλεμα! Σου δείχνουν ένα φτιαχτό βίντεο και συ πρέπει να πανηγυρίζεις!

https://www.pronews.gr/epistimes/nasa-diastimoploio-epese-pano-se-asteroeidi-gia-na-ton-ektrepsei-apo-tin-poreia-tou-vinteo/

Πάτε ρε χαζαρο-αγγλοσάξωνες ξανά στη Σελήνη να σας δούμε! αχαχαχα χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; Πήγαμε στο Φεγγάρι!

ανδωνιος είπε...

ΠΟΛΕΜΑΝΕ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΕΙΣ ΔΙΟΤΙ.... ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΕΝΑΣ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ
'Ο ΑΠΟΦΙΣ'.... ΠΡΟΦΑΝΩΣ.... ΣΕ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗ ΓΗ...
ΠΟΛΛΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΑΤΟΜΥΡΡΙΑ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ.....
ΑΥΤΟ,ΑΚΟΥΣΑ.

ΔΟΞΑ ΤΗ ΜΑΚΡΟΘΥΜΙΑ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ είπε...

ντόκτορ τώρα τελευταία κάτι συννεφάκια περίεργα βλέπω σε αυτά τα προγνωστικά σχήματα στους χάρτες που προβάλλονται στο δελτίο σου. πού πήγαν οι αντικυκλώνες και οι κυκλώνες που χρησιμοποιούσαν οι επιστήμονες μετεωρολόγοι; απάντησε σε παρακάλώ ευθέως για να δούμε τι καπνό φουμάρεις: άλλαξαν ή δεν άλλαξαν τα σχήματα των συννέφων στα δελτία σας σε σχέση με εκείνα των ανάλογων δελτίων προ εικοσαετίας; αποκλείεις να οφείλεται αυτό στους αεροψεκασμούς και γενικά στις παρεμβάσεις που γίνονται για επηρεασμό του κλίματος με οποιαδήποτε δικαιολογία ή δικαιολόγηση; κατά πόσον είναι φυσικό το φαινόμενο; αυτές τις τρελλές καιρικές συνθήκες με πρωτομαγιές με χιόνια στην Δυτική Μακεδονία και 10ήμερα συνεχούς βροχής καλοκαιριάτικα ποιστεύεις ότι είναι φυσιολογικά; γιατί να στερήσουν από την ανθρωπότητα το φυσιολογικό και να το αντικαταστήσουν με το επιστημονικό; ποιος τους νομιμοποιεί να το κάνουν αυτό; γεια σου

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...