8/9/22

ΟΥΔΕΝ ΝΕΩΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΥΚΑΝΑΤΟϊκη ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ. ΞΕΜΕΙΝΑΝ ΑΠΟ ΨΥΧΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ ΟΙ ΧΑΓΓΑΝΟΜΟΓΓΟΛΟΙ


 
Από τις 6 Σεπτεμβρίου, οι ουκρανικοί σχηματισμοί έχουν σταματήσει να επιχειρούν επιθέσεις στην κατεύθυνση ΝΙΚΟΛΑΓΙΕΦ-ΚΡΥΒΥΙ ΡΙΧ, Χθες προσπάθησαν να ξεκινήσουν μια «μεγάλη» αντεπίθεση στην περιοχή του Χάρκοβο κοντά στην πόλη Μπαλάκλιγια.
 Ο Ρώσοι πιέστηκαν τόσο πολύ που παρέδωσαν ανθρωπιστική βοήθεια στο Χάρκοβο. 
Οι Ρώσοι ανακοίνωσαν την πλήρη απελευθέρωση του μεγάλου οικισμού Γκοντέμα στην ΛΔ Ντόνετσκ. 

 Στις 7 Σεπτεμβρίου, στο μέτωπο Νικολάγεφ-Κρύβυι Ριχ οι ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκοι λόγω των μεγάλων απωλειών που υπέστησαν σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, δεν διεξήγαγαν επιθετικές ενέργειες. 
Οι Ρωσικές Δυνάμεις, με επιθέσεις υψηλής ακρίβειας έπληξαν τον σταθμό διοίκησης της 24ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας στην περιοχή Ολενίβκα του Νικολάγεφ τις θέσεις της 46ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας στις περιοχές των οικισμών Μπελογκόρκα Σουχόι Σταβκα, Αντριβιβκα στην περιφέρεια της Χερσώνας, καθώς και την 61η ταξιαρχία πεζικού στις περιοχές Βισούνσκ και Γιαβκινο του Νικολάγεφ. 
 Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν ένα MiG-29 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας στην περιοχή της Χερσώνας και ένα Su-25 στην περιοχή του Νικολάγεφ. 
Λόγω των μεγάλων απωλειών, το προσωπικό της 57ης μηχανοκίνητης ταξιαρχίας πεζικού αρνήθηκε να εκτελέσει αποστολές μάχης και εγκατέλειψε τις θέσεις του χωρίς άδεια. . Συνολικά, στο μέτωπο Νικολάγεφ-Κρυβυι Ριχ οι ΟΥΚΟΝΑΤΟϊκοι έχασαν τέσσερα άρματα μάχης, έξι ΤΟΜΑ και πέντε άλλα τεθωρακισμένα οχήματα, δύο pickups με πολυβόλα μεγάλου διαμετρήματος και περισσότερους από 150 στρατιώτες.
    Η υπηρεσία Τύπου της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής του Χάρκοβο αντέκρουσε τις δηλώσεις των ουκρανικών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη μερική καθιέρωση ελέγχου στην πόλη Μπαλακλίγια. Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανέφερε μαζικά χτυπήματα από την αεροπορία, τα πυραυλικά στρατεύματα και το πυροβολικό στην περιοχή του Χάρκοβο. 
Στις θέσεις μάχης της 113ης ταξιαρχίας στην περιοχή του Χάρκοβο σκοτώθηκαν έως και 40 και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 80 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στις ειδήσεις είπαν οτι οι επιχειρήσεις των Ουκρανών, γίνονται με μυστικότητα, γι'αυτό, αν και έχουν επιτυχίες, δεν μαθαίνουμε λεπτομέρειες ! Προς ενημέρωσή σας...