11/7/23

11 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974. ΜΗΝΥΜΑ ΕΤΖΕΒΙΤ ΠΡΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟ-ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΟΤΙ Η ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΓΙΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ Ως ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΔΙΠΛΗ ΕΝΩΣΗ ΑΛΛΆ ΜΙΑ ΚΥΠΡΟ ΜΕ 50% ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

 4 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΑΣ  ΚΑΙ 9 ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΤΟ ΥΣΤΑΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΕΤΖΕΒΙΤ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΟ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΑΝΛΉ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΜΕ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ.

ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ Ο ΕΤΖΕΒΙΤ ΣΤΗΡΙΖΕ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ CIA ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ               Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ , ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΟΤΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΟΛΕΜΟΎΣΕ. 

Ο ΕΤΣΕΒΙΤ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ  ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ ΤΗΝ ΒΛΑΚΩΔΗ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ....ΑΝΗΣΥΧΟΥΣΕ


Η αμερικανική Γερουσία με ψήφους 81-8 αποφάσισε την διακοπή της αμερικανικής βοήθειας στην Τουρκία εφόσον όμως δεν λάμβανε  μέτρα για να αποτρέψει την κατάληξη  του παραγομένου οποίου στους λαθρέμπορους. 

Στην Αθήνα ο Ανδρουτσόπουλος και οι Υπουργοί του ερήμην του Στρατού πέρασαν την ώρα τους συζητώντας την επιστολή Μακάριου στον Γκιζίκη. 

Ανακοινώθηκε η απομάκρυνση από την Λευκωσία του στρατηγού Ντενίση.  

Στην Κύπρο ο Μακάριος απέλυσε 62 δασκάλους και 31 καθηγητές αλλά και αστυνομικους για τις πολιτικές του απόψεις. Ο Σεραφείμ καθαίρεσε τον Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Λεωνίδα και 7 υποστηρικτές του. 


Δεν υπάρχουν σχόλια: