9/7/23

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ .9 ΙΟΥΛΙΟΥ 1974. ΕΞΙ ΗΜΈΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΌΠΗΑΜ ΚΑΙ 11 ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΦΩΤΟΣΤΕΦΑΝΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΟΥΝΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΜΑΚΑΡΙΟ ΚΑΙ Η ΑΠΕΙΛΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ


 Ο «ΤΑΧΥΔΡΌΜΟΣ» του Καΐρου, που εμφανιζόταν ως ιδιοκτησίας  του κ. Ντίνου Κοτσούμη, ήταν ημιεπίσημο  δημοσιογραφικό όργανο της ελληνικής κυβερνήσεως και τον χρηματοδοτούσαν τα απόρρητα  Κονδύλια του Ελληνικού Υπουργείο των Εξωτερικών και τα άρθρα του είχαν την "υψηλή έγκριση".

Στις 9 Ιουλίου 1974 ο κ. Κοτσούμης έγραψε (κατόπιν εντολών)  για την «τουρκική απειλή» για τα νησιά του Αιγίου , που ανησυχούσε τους πράκτορες  Γκιζίκη,Μπονάνο, Αραπάλη, Γαλατσάνο, Παπανικολάου. Ο κ. Κοτσούμης  με εντολή από την Αθήνα έγραψε και για το πολιτικό υπόβαθρο των ενεργειών του Μακάριου που ήθελε να ρίξει τους αξιωματικούς για να επαναφέρει την δημοκρατία.

Το εάν «Εκείνοι»  που έδιναν τις εντολές στον Ντίνο Κουτσούμη ήταν 100% βλάκες ή 100% πράκτορες δεν έχει καμιά σημασία . 

Σημασία έχει ότι ο Ντίνος Κοτσούμης   ως πιστός προς την κυβέρνηση υπάλληλος δια της υπογραφής του μας αποκαλύπτει το σχέδιο του «κεντήματος». Το κλειδί είναι η φράση ότι «Ο Μακάριος θα διώξει τους Ελληνες αξιωματικούς περί τα τέλη Ιουλίου». Αυτό  ακριβώς που έγινε δηλαδή.

 Πραξικόπημα Μπονάνου, Ντάβου , Αραπάκη μετά το πραξικόπημα Ιωαννίδη «με λύση του Κυπριακού» και επανανφορά της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. 

 Οι Υψηλά Ιστάμενοι που υπαγόρευσαν το άρθρο στον Κοτσούμη μιλούσαν για σύγκρουση της Χούντας με τον Μακάριο, που θα πλήρωνε μαι αίμα τις ακρότητες του. Αυτό ηταν μήνυμα απ ευθείας από τον Ιωαννίδη.

Στις 9 Ιουλίου η «ΗΧΩ των ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ» την οποία φαντάζομαι έλεγχε ο Μπονάνος απαντούσε στην Τουρκία.  Οι Έλληνες από τις Λογοκριμένες εφημερίδες μάθαιναν ότι έφυγε ο απελαθείς Τούρκος διπλωμάτης και οτι ο Μακάριος συνέχιζε τις συλλήψεις. Κάπου στα βάθος ήταν και τα 12 μίλια στο Αιγαίο.






 
lllllllll

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η παραίτηση Τετενέ στις 8 Ιουλίου 1974 είναι η πρώτη ένδειξη ότι υπάρχει ρήγμα στη χούντα της Μεγάλης Στοάς και ο Ιωαννίδης είναι πλέον μόνος του, χωρίς τις πλάτες της Στοάς..,

21 Σεπτεμβρίου 1821 η αγγλική Εταιρεία της Ανατολής επιτέθηκε στους Ανταγωνιστές της στο Γαλαξείδι. Μαζί με την Λεβάντ Κόμπανυ και οι σύμμαχοί της Τούρκοι

Τα ξημερώματα της 21ης Σεπτεμβρίου/3ης Οκτωβρίου 1821 εμφανίστηκαν μπροστά στο Γαλαξείδι, δυό Εγγλέζικα πλοία της Levnat Company, το «Γκάμπρ...