28/2/24

Η απειλή ( του ΤΡΙΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ) πολέμου μπορεί να μην είναι άμεση, αλλά δεν αποκλείεται, είπε η φον ντερ Λάϊεν


 «Η απειλή πολέμου μπορεί να μην είναι άμεση, αλλά δεν αποκλείεται», δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο. Ο κίνδυνος πολέμου είπε δεν πρέπει να υπερβάλλεται, «αλλά πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι», και ζήτησε «να συζητήσουμε τη δυνατότητα χρήσης των εσόδων από την κατασχεθείσα ρωσική περιουσία για την από κοινού παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία». «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Ρωσία να κερδίσει», είπε. «Το διακύβευμα είναι υψηλό - η ελευθερία μας και η πρόοδός μας. Ο Πούτιν χρησιμοποιεί την ειρήνη για να προετοιμαστεί για πόλεμο. Η Ευρώπη πρέπει επειγόντως να ξυπνήσει», είπε η φον ντερ Λάϊεν. 

Οι New York Times «κλαίνε» σήμερα επειδή οι μουσουλμάνοι στο Μίτσιγκαν έριξαν άκυρο στον Μπιντέ.
 «Οι καταστροφικές συνέπειες του πολέμου στη Γάζα έχουν προκαλέσει οργή στις Ηνωμένες Πολιτείες, με κινήματα διαμαρτυρίας να ξεκινούν σε πολλές πόλεις και πανεπιστημιουπόλεις. Αυτός ο θυμός μπορεί να γίνει πιο έντονα αισθητός στο Μίσιγκαν, όπου ζουν μερικές από τις μεγαλύτερες αραβοαμερικανικές κοινότητες της χώρας και όπου οι προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών έδωσαν την ευκαιρία να τον εκφράσουν .Ενα σημαντικό ποσοστό των ψηφοφόρων του Δημοκρατικού Κόμματος ψήφισε «δεν υποστηρίζω κανέναν».

 Στο Μίσιγκαν ο Τραμπ έλαβε το 67% έναντι του 27% της άπιστης Ινδής. Ο θρίαμβος του Τραμπ στο Μίσιγκαν ήταν η πέμπτη «πειστική» νίκη του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων. 

Ο σημερινός βρετανικός Τύπος επέστησε την προσοχή στη δήλωση του Γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είπε ότι ήταν δυνατή η αποστολή στρατευμάτων από δυτικές χώρες στην Ουκρανία. Ο Γάλλος ηγέτης επικρίθηκε από τους εταίρους της Γαλλίας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ και έλαβε προειδοποίηση για σύγκρουση από τη Ρωσία. 
Ο Μακρόν, λένε οι Άγγλοι φίλοι του, (που τον ξέρουν) έχει τη φήμη ενός αυθόρμητου αλλά μερικές φορές αντιπαραγωγικού διπλωμάτη, και συγκέντρωσε «βιαστικά» 20 ηγέτες, (μεταξύ των οποίων και ο Μητσοτακένσκι) από χώρες που αντιτίθενται στη Ρωσία, επειδή φοβάται ότι η Δύση δεν προετοιμάζει πρακτικά αντίμετρα.

«Η συνάντηση στο Παρίσι αφορούσε στην αγορά πυρομαχικών από τρίτες χώρες ως προσωρινό μέτρο για να ξεπεραστεί η ανησυχητική έλλειψη πυρομαχικών στην Ουκρανία» εξήγησε το Λνδίνο», αλλά. «η συνάντηση έδωσε την ευκαιρία στον Μακρόν να κάνει μια γνωστή την νέα πολιτική έκκληση για να ενισχύσει η Ευρώπη τη δική της άμυνα και να τερματίσει την επικίνδυνη εξάρτησή της από μια ολοένα και πιο απομονωμένη Αμερική». Συμπέρασμα: «Λέμε και καμιά μακακία». «
Ο Γάλλος πρόεδρος προσπάθησε να αναδειχθεί ως ο πιο επιθετικός ηγέτης του ΝΑΤΟ», είπαν οι αγγλικές πηγές στις αγγλικές εφημερίδες .

Οι γερμανικές εφημερίδες εφιστούν σήμερα την προσοχή στη σύγκρουση στη Μέση Ανατολή, ιδίως στις επιθέσεις σε εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα από αντάρτες Χούτι που υποστηρίζονται από το Ιράν στην Υεμένη προβάλλοντας το έργο της γερμανική φρεγάτας «Εσση» που στάλθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα για να υπερασπιστεί εμπορικά πλοία, και απέκρουσε την πρώτη επίθεση των Χούτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΣΥΜΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟΣ. 22 Ιανουαρίου 1949. Η καταστροφή από τους ΛΟΚΑΤΖΗΔΕΣ στον Άγιο Βασίλειο Κυνουρίας των Κ/Σ του Πάρνωνα

Η μάχη στον Άγιο Βασίλειο του Πάρνωνα ήταν μια από τις σημαντικότερες  του Συμμοριτοπολέμου στην Πελοπόννησο. Για πρώτη φορά οι Λοκατζήδες έ...