17/6/24

Το Ιράκ και η Ιορδανία απέσυραν τις υπογραφές τους από το κοινό ανακοινωθέν της διάσκεψης για την Ουκρανία

 Ο αριθμός των χωρών που ενέκριναν το ανακοινωθέν του Bürgenstock μειώθηκε από 79 συν το Κόσσοβο, σε 77 χώρες και το αλβανικό  ψευδοκράτος. 

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι η σύνοδος κορυφής στην Ελβετία δεν θα πετύχει να χαλάσει τις σχέσεις της Ρωσίας με τους εταίρους της. 

« Οι υπογραφές ορισμένων από τις χώρες εταίρους της Ρωσίας στο κείμενο της τελικής δήλωσης στη σύνοδο κορυφής για την Ουκρανία στην Ελβετία δεν θα χαλάσουν τις σχέσεις της Ρωσίας με αυτά τα κράτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους στις 17 Ιουνίου. 
«Φυσικά, θα λάβουμε υπόψη τη θέση που έχουν λάβει αυτές οι χώρες. Αυτό είναι σημαντικό για εμάς. Και θα συνεχίσουμε να τους εξηγούμε τα επιχειρήματά μας», είπε. 
«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν, παραμένει ανοιχτός σε διάλογο και σοβαρές συζητήσεις. Η ειρηνευτική πρωτοβουλία για την Ουκρανία που πρότεινε ο Πούτιν παραμένει επίσης στην ημερήσια διάταξη», δήλωσε ο γραμματέας Τύπου του αρχηγού του κράτους. 

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ μιλώντας  στην ολομέλεια του διεθνούς  φόρουμ  «BRICS Plus», είπε οτι οι 
 χώρες BRICS θα πρέπει να τηρούν τις αρχές του διεθνούς δικαίου που περιγράφονται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών.
«Πρέπει να υποστηρίξουμε με συνέπεια τις θεμελιώδεις αρχές του διεθνούς δικαίου, οι οποίες κατοχυρώνονται στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, και να αντιταχθούμε αποφασιστικά σε κάθε προσπάθεια αυθαίρετης ερμηνείας τους, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής στην παγκόσμια πλειοψηφία μιας άμορφης, και  λεγόμενης παγκόσμιας τάξης βασισμένης σε κανόνες που είναι επωφελείς μόνο για ορισμένα δυτικά κράτη», εξήγησε ο Μεντβέντεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Ξέσπασε η 37χρονη

  Η "συνεργάτις" του "γνωστού ποινικολόγου" πήρε στο όνομά της το σπιτάκι του δεσμοφύλακα, αλλά, δεν είναι αδίστακτη.  Τ...