11/9/24

Θυμόμαστε τον Γουίλιαμ Μόργκαν που με την θυσία του φωτίζει τον αγώνα Ελευθέρων Ανθρώπων κατά της μασονικής μάστιγας

Ο Γουίλιαμ Μόργκαν ήταν ένας μασόνος
 και αποφάσισε να μαρτυρήσει όσα ήξερε,
 και έγραφε ένα βιβλίο  κατά του ελευθεροτεκτονισμού.

 Η Στοά, φρόντισε να συλληφθεί  στις
 11 Σεπτεμβρίου 1826 για χρέη και στη συνέχεια τον εξαφάνισαν. 
Τον έπνιξαν στον Νιαγάρα. 
Δεν βρέθηκε ποτέ. 

Τον επόμενο χρόνο ο εκδότης του Μίλλερ,
 που είχαν προσπαθήσει να του κάψουν το τυπογραφείο, εξέδωσε ένα βιβλίο με τον τίτλο «εξηγήσεις για τη Μασονία» με βάση 
τα χειρόγραφα του Μόργκαν.
 
Επισήμως ο Μόργκαν εξαφανίστηκε. 
Τον πήραν οι εξωγήινοι και το βιβλίο του 
είναι ακόμα μια θεωρία συνομωσίας, όπως τα "Πρωτόκολλα της Σιών"..

O Γουίλιμαμ Μόργκαν ήταν κάτοικος της Νέα Υόρκης, και η εξαφάνιση      και η δολοφονία του το 1826 πυροδότησαν ένα ισχυρό κίνημα κατά         των Μασόνων  στις ΗΠΑ. 

Αφότου ο Μόργκαν ανακοίνωσε την πρόθεσή του να δημοσιεύσει ένα βιβλίο που αποκάλυπτε τα μυστικά των Τεκτόνων , συνελήφθη και            και ξαφανίστηκε αμέσως μετά. 

Είχε απαχθεί και δολοφονηθεί από τους τέκτονες από τη Δυτικής          Νέας Υόρκης. 

Οι αντιδράσεις για την εξαφάνηση και την δολοφονία του Μόργκαν πυροδότησαν ένα κίνημα που οδήγησε στην δημιουργία του                   Αντι-μασονικού Κόμματος σε αντίθεση με τους Δημοκρατικούς (μασόνους) του Προέδρου Άντριου Τζάκσον. 

Το 1832 το Αντι-μασονικό Κόμμα κατέβασε και Προεδρικό υποψήφιο   αλλά μετά διαλύθηκε. 

Ο Μόργκαν γεννήθηκε στο Κάλπεπερ της Βιρτζίνια το 1774.            Εργάστηκε ως χτίστης και λιθοξόος και χρησιμοποίησε αργότερα           τις αποταμιεύσεις του για να ανοίξει ένα κατάστημα στο Ρίτσμοντ.       Κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1812, είχε υπηρετήσει στην πολιτοφυλακή της Βιρτζίνια και προήχθηκε σε βαθμό λοχαγού.

Τον Οκτώβριο του 1819 παντρεύτηκε στο Ρίτσμοντ την 19χρονη   Λουσίντα Πέντελετον και απέκτησαν δυο παιδιά. 

Δύο έτη μετά από το γάμο του, ο Μόργκαν μετακόμισε με την                 οικογένειά του στο Γιορκ, του Καναδά , όπου άνοιξε ένα ζυθοποιείο           που καταστράφηκε από μια μυστηριώδη πυρκαγιά.                                   Στον Καναδά ο Μόργκαν έγινε Μασόνος.

 Ο Μόργκαν πτωχός πιά στη επέστρεψε με την οικογένειά του στις Ηνωμένες Πολιτείες, και εγκαταστάθηκε  πρώτα στο Ρότσεστερ                        της Νέας Υόρκης, και αργότερα στην Μπατάβια ,  όπου εργάστηκε                 και πάλι ως χτίστης και λιθοξόος.
 Στο Ρότσεστερ έγινε δεκτός από την εκεί Στοά. 

Ο Μοργκαν προσπάθησε να γίνει δεκτός στην Στοά της Μπατάβια                 αλλά οι «αδελφοί» αμφισβήτησαν ακόμη και τους ισχυρισμούς του                           γα την ιδιότητα του μέλους άλλων τεκτονικών Στοών.                Αυτό εξόργισε τον Μόργκαν , ο οποίος ανακοίνωσε ότι επρόκειτο να δημοσιεύσει ένα βιβλίο με τίτλο «Αποκάλυψη της Μασονίας» που θα αποκάλυπτε λεπτομερώς τα μυστικά που γνώριζε. Ο τοπικός εκδότης εφημερίδων, Ντέιβιντ Μίλλερ, του είχε δώσει προκαταβολή για το έργο. 

 Δεδομένου ότι Τέκτονες υπόσχονται να μην αποκαλύψουν τα                 «μυστικά» αρκετά μέλη της Στοάς της Μπατάβια δημοσίευσαν                 στις εφημερίδες μια επιστολή που κατηγοορύσαν τον Μόργκαν                        ως ατιμο και επίορκο που παραβίαζε τον όρκο με τη σύνταξη                    του βιβλίου. έγινε επίσης μια αποτυχημενη απόπειρα να κάψουν το τυπογραφείο του Μίλλερ.

 Στις 11 Σεπτεμβρίου 1826, ο Μόργκαν συνελήφθηκε για την     υποτιθέμενη μη πληρωμή ενός δανείου και επειδή έκλεψε ένα    πουκάμισο και μια γραβάτα . 
Σύμφωνα με τον τότε νόμο έπρεπε να κρατηθεί στη φυλακή των              μηνυτών έως ότου επιστέψει τα κλεμμένα και τα οφειλόμενα . 
Ο Μόργκαν φυλακίστηκε στην Κανανταΐγκουα, του Οντάριο και όταν ο Μίλερ το έμαθε , πήγε στη φυλακή για να πληρώσει το χρέος και να εξασφαλίσει την απελευθέρωση του Μόργκαν. 

Ο Μόργκαν απελευθερώθηκε, αλλά αμέσως μετά συνελήφθη εκ νέου      και κατηγορήθηκε ότι ότι δεν πλήρωσε λογαριασμό ταβέρνας δύο δολαρίων.

 Ενώ ο δεσμοφύλακας ήταν μακριά, μια ομάδα ανδρών τον έβγαλε από         την φυλακή τον έβαλαν σε μια άμαξα που περίμενε  και η οποία        έφθασε δύο ημέρες αργότερα στο  Οχυρό Νιαγάρα χωρίς τον Μόργκαν. .

Άλλοι λένε ότι ο Μόργκαν έφτασε στο Οχυρό και ότι τον εβαλαν σε μια βάρκα και τον πέταξαν στη μέση του ποταμού Νιαγάρα όπου πνίγηκε. 
Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ,επίσης Μασόνος , πρόσφερε αμοιβή   1.000 δολαρίων για τις πληροφορίες για την τύχη Μόργκαν. 

Το 1848 κάποιος Henry L. Valance φέρεται να ομολόγησε στο νεκροκρέβατό του ότι είχε λάβει μέρος στην δολοφονία του Μόργκαν. 
Μια ομάδα Μασόνων διέδιδε ότι τον είχαν πληρώσει με 500 δολάρια        για να φύγει από τις ΗΠΑ. 
Οι ίδιες μασονικές πηγές έλεγαν ότι ο Μόργκαν εθεάθη (σύμφωνα με πληροφορίες) σε άλλες χώρες.

 Ο Ελι Μπρους , ο σερίφης της κομητείας του Νιαγάρα που ηταν     Μασόνος εξέτισε ποινή φυλάκισης 28 μηνών αφού καταδικάστηκε         για συνωμοσία για το ρόλο του στην απαγωγή του Μόργκαν και την κράτηση του παρά τη θέλησή του πριν από την εξαφάνισή του. 
Τρεις άλλοι τέκτονες, Loton Lawson, Nicholas Chesebro και Edward Sawyer, καταδικάστηκαν για τη συμμετοχή στην απαγωγή, και 
εξέτισαν ποινές. Άλλοι τέκτονες της Μπατάβια δικάστηκαν και αθωώθηκαν. 
 Μετά την εξαφάνιση του Μόργκαν, ο Μίλερ δημοσίευσε το μισό         βιβλίο του Μόργκαν, το οποίο έγινε μπεστ σέλερ. 
Οι συνθήκες της εξαφάνισης του Μόργκαν και η ελάχιστη τιμωρία          που επιβλήθηκε στους απαγωγείς προκάλεσαν δημόσια οργή. Διαμαρτυρίες κατά Μασόνων έγιναν στη Νέα Υόρκη και τις γειτονικές πολιτείες και οι (Καλοί) Μασόνοι αποκήρυξαν τις ενέργειες των απαγωγέων.

Στην προεκλογική εκστρατεία του 1828 οι αντίπαλοι του Μασόνου Τζάκσον, συμπεριλαμβανομένου του Τζον Κουίνσι Άνταμς, ενώθηκαν    κατά των Τεκτόνων . 
Το 1832,το αντι-μασονικό κόμμα κατέβασε τον Γενικό Εισαγγελέα  Γουίλιαμ Γουίρτ που ήταν και αυτός τέως Μασόνος ως υποψήφιο Πρόεδρο. 
Ο Γουίλιαμ Γουίρτ ξαφνικά πέθανε δυο χρόνια μετά, από ένα απλό  κρυολόγημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι έπληξαν σήμερα το πρωί τις εγκαταστάσεις της CIA στο Κίεβο, που βρίσκονταν στο ξενοδοχείο Holiday Inn. Χτυπήθηκαν ακόμα η «Αντιτρομοκρατική», εγκαταστάσεις πληροφοριών του ΝΑΤΟ και εγκαταστάσεις της ενεργειακής υποδομής

  Ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε το πρωί το ελληνικό χωριό Κωνσταντινοπόλσκογιε (Οσυτρόφσκιγιε) κοντά του Κουράχοβο. Στο Κουρσκ οι ρωσικ...