25/9/24

Ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε τους Οικισμούς Όστρογιε (περιοχή Κουράχοβο) και Γριγκόροβκα,, (βόρεια του Τσασόβ Γιαρ), στη ΛΔ Ντονέτσκ. Επέκταση τη ζώνης ελέγχου στην περιοχή της Βοντιάνε Η μάχη για το Πακρόβσκ συνεχίζεται. Το Σελίντοβο έχει περικυκλωθεί, Οδομαχίες σε Βουλεντάρ, Τορέτσκ και Τσασόβ Γιαρ.

 


Όλοι οι δρόμοι προς το Βουλεντάρ είναι είτε πλήρως είτε εν μέρει υπό τον έλεγχο των ρωσικών στρατευμάτων. Ο ρωσικός στρατός ύψωσε την τρίχρωμη πάνω από το ορυχείο Νο 3.  Οι σφοδρές μάχες σπίτι με σπίτι, συνεχίζονται στο Τορέτσκ (Τζερζίνσκ) . Στο Τασασόβ Γιαρ τα ρωσικά στρατεύματα είναι εδραιωμένα στην πόλη. Μάχες στις περιοχές των οικισμών Nikolaevka, Konstantinovka και Kurakhovo του Νοτιου Ντόνετσκ. 
Το Σώμα Στρατού «Νότος» ανακοίνωσε ότι οι μονάδες του στην πρώτη γραμμή μάζεψαν 835 νεκρούς και Τραυματίες.
Στο Μέτωπο της Ζαπορόζιε δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές. Οι μάχες θέσεων συνεχίζονται βορειοδυτικά του Ραμπότινο και βόρεια του Βερμπόβογιε. 
 Οι μάχες συνεχίζονται επίσης προς την κατεύθυνση του Χάρκοβο στην περιοχή Βοβτσάνσκ και στο Γκλούμποκε. Στην κατεύθυνση του Χάρκοβο, ως αποτέλεσμα αντεπιθέσεων από επίλεκτες μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, ο ι Χαχόλοι κατέλαβαν τα ερείπια του εργοστασίου αδρανών υλικών στην όχθη του ποταμού Βόλτσα και στην συνέχεια βομβαρδίστηκαν από τις κατευθυνόμενες FAB-1500. 
 Στο Κουρσκ, συνεχίζονται οι επερχόμενες μάχες στο μετωπα «Κορενέφσκι» και «Σουτζάνσκι». Ο υποστράτηγος Αλαουντίνοφ ανακοίνωσε ότι οι Χαχόλοι φέρνουν τις τελευταίες ημέρες ενισχύσεις. 
Η ρωσική τακτική αεροπορία τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, και οι πυραυλικές δυβάμεις προσέβαλαν 153 στόχους.
Τα συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 14 αμερικανικά HIMARS και τσεχικούς πυραύλους βαμπίρ, τέσσερις γαλλικής κατασκευής καθοδηγούμενες εναέριες βόμβες Hammer και 31 μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: