26/10/24

Το Χόλλυγουντ χτύπησε! Θρίαμβος της αμερικανικής διπλωματίας .Θεατρικός βομβαρδισμός του Ιράν από 100 ισραηλινά αεροπλάνα σε πολυεθνή συμπαραγωγή. Τον γενικό συντονισμό της επίθεσης τον είχε το Στέητ Ντιπάρτμεντ που εβγλαε και τις άδεις υπέρπτησης «αγορές» το ήξεραν και δεν ακρίβυνε το πετρέλαιο

 



Τα ξημερώματα  της 26ης Οκτωβρίου,  ήχοι των εκρήξεων ακούστηκαν στην Τεχεράνη. Δεν υπάρχουν  πληροφορίες σχετικά με τα θύματα. Τα πρακτορεία μετέδωσαν ότι το Ισραήλ ξεκίνησε αεροπορικές επιδρομές στο Ιράν. «Το Ισραήλ εξαπέλυσε επίθεση στο Ιράν το πρωί του Σαββάτου τοπική ώρα ως απάντηση στη μεγάλης κλίμακας επίθεση βαλλιστικών πυραύλων την 1η Οκτωβρίου». 
Εκρήξεις ακούστηκαν επίσης πάνω από τη Δαμασκό και τη Χομς στη Συρία.
 Η αεροπορική άμυνα του Ιράν επιβεβαίωσε τις ισραηλινές επιθέσεις με στόχο θέσεις στις επαρχίες Τεχεράνη, Χουζεστάν και Ιλάμ, λέγοντας ότι η επίθεση αποκρούστηκε με επιτυχία. 

 «Παρά τις προηγούμενες προειδοποιήσεις των αξιωματούχων της Ισλαμικής Δημοκρατίας προς το εγκληματικό και παράνομο σιωνιστικό καθεστώς να αποφύγει οποιαδήποτε περιπετειώδη ενέργεια, αυτό το ψεύτικο καθεστώς επιτέθηκε σε τμήματα στρατιωτικών κέντρων στις επαρχίες της Τεχεράνης, του Χουζεστάν και του Ιλάμ σήμερα το πρωί σε μια ενέργεια που προκάλεσε ένταση», ανέφερε η δύναμη αεράμυνας σε δήλωση το πρωί του Σαββάτου. 
 Το ολοκληρωμένο σύστημα αεράμυνας της χώρας αναχαίτισε με επιτυχία και αντιμετώπισε την πράξη επιθετικότητας, ανέφερε η Ιρανική δήλωση. 
 Οι επιθέσεις προκάλεσαν περιορισμένες ζημιές σε ορισμένες τοποθεσίες και οι διαστάσεις του περιστατικού ερευνώνται, πρόσθεσε η δήλωση.

 Οι ισραηλινές δυνάμεις επιβεβαίωσαν την επίθεση στο Ιράν. 
Ο στρατός ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι εξαπολύει «πλήγματα ακριβείας» εναντίον στόχων ως απάντηση σε «μήνες συνεχών επιθέσεων από το ιρανικό καθεστώς εναντίον του Ισραήλ».
 « Όπως κάθε άλλη κυρίαρχη χώρα στον κόσμο, το Ισραήλ έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να απαντήσει», τόνισε η υπηρεσία Τύπου. 
 Το CBS News, , ανέφερε ότι η ισραηλινή επίθεση περιορίστηκε σε στρατιωτικούς στόχους.
Ο ισραηλινός στρατός δεν έχει χτυπήσει  πυρηνικές ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις. 
 Σύμφωνα με την Jerusalem Post, περισσότερα από 100 μαχητικά της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας συμμετείχαν στην επίθεση στο Ιράν, μεταξύ των οποίων και τα τελευταία αμερικανικά μαχητικά F-35. 
 Το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars δημοσίευσε εικόνες από τις συνέπειες των επιθέσεων στην Τεχεράνη. 
Οι εκρήξεις, όπως διευκρινίζεται, έγιναν κοντά στο αεροδρόμιο του Ιμάμη Χομεϊνί. 
Είναι ήδη γνωστό ότι το Ιράν προετοιμάζεται για αντίποινα από το Ισραήλ. 
Το λιβανέζικο τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen σημειώνει ότι το Ισραήλ δεν έπληξε τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, καθώς και τα αεροδρόμια Ιμάμ Χομεϊνί και Μεχραμπάντ στην Τεχεράνη.

 Σύμφωνα με το Irna, και τα δύο αεροδρόμια λειτουργούν κανονικά, αναφέρει το TASS. 
Η Jerusalem Post ισχυρίζεται ότι οι δυνάμεις αεράμυνας του Ιράν απέτυχαν να αναχαιτίσουν τους ισραηλινούς πυραύλους: «Μια πλήρης αποτυχία: μηδενικές αναχαιτίσεις». 

Σύμφωνα με το Al Mayadeen, η αεράμυνα του Ιράν απέκρουσε με επιτυχία τις περισσότερες ισραηλινές επιθέσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: