24/10/24

Ο Πούτιν είπε ότι περίπου δύο χιλιάδες Ουκρανοί στρατιώτες είναι περικυκλωμένοι στην περιοχή του Κουρσκ


Στη  συνέντευξη Τύπου μετά τη σύνοδο κορυφής των BRICS, ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι , «ο  ρωσικός στρατός ενεργεί με αυτοπεποίθηση προς όλες τις κατευθύνσεις, και κινείται προς τα εμπρός σε όλα τα τμήματα της γραμμής επαφής. Στο μετωπο του Κουρσκ, μερικές από τις μονάδες του ουκρανικού στρατού που εισέβαλαν στην περιοχή Κουρσκ , περικυκλωμένες, πρόκειται για περίπου δύο χιλιάδες άτομα. Γίνονται προσπάθειες, 
από τους έξω, Ουκρανούς για να  λυθεί η περικύκλωση  , αλλά μέχρι στιγμής χωρίς επιτυχία. Ο ρωσικός στρατός έχει αρχίσει να εξαλείφει αυτή την ομάδα», ανέφερε, και δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα 26000 πτώματα που έχουν μαζέψει οι Ρώσοι στο Κούρσκ . 
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου του BBC σχετικά με τη σχέση μεταξύ της Διακήρυξης του Καζάν για την Παγκόσμια και Περιφερειακή Σταθερότητα και Ασφάλεια με τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, ο Ρώσος πρόεδρος είπε:  «Θα ξεκινήσω με την ασφάλεια της Ρωσίας, γιατί για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό πράγμα». 
 Ο Πούτιν δήλωσε επίσης στη συνέντευξη Τύπου  ότι η Μόσχα γνωρίζει την κατάσταση γύρω από τη χώρα και η Ρωσία θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα μόνη της. 
Νωρίτερα, σε συνάντηση με τη μορφή "BRICS plus" , ο Ρώσος ηγέτης συμφώνησε με τον Πρόεδρο του Τουρκμενιστάν , ο οποίος εξέφρασε την ιδέα ότι είναι απαραίτητο να εξαλειφθούν οι αιτίες που προκαλούν οξείες παγκόσμιες κρίσεις προκειμένου να εξαλειφθεί η πιθανότητα εμφάνισής τους.
Ο Πούτιν δήλωσε και ότι οι χώρες BRICS δεν ασχολούνται επί του παρόντος με τη δημιουργία ενός ξεχωριστού συστήματος πληρωμών που θα μπορούσε να αντικαταστήσει το SWIFT.
 «Όσον αφορά το SWIFT και ορισμένες εναλλακτικές λύσεις, δεν έχουμε δημιουργήσει και δεν δημιουργούμε εναλλακτικές λύσεις για κανέναν. Ωστόσο, το ζήτημα είναι πολύ σημαντικό σήμερα. Ακολουθούμε τον δρόμο της χρήσης εθνικών νομισμάτων, αυτό είναι γνωστό», δήλωσε ο Πούτιν και πρόσθεσε ότι οι χώρες BRICS χρησιμοποιούν το ρωσικό σύστημα για την ανταλλαγή οικονομικών πληροφοριών που δημιουργήθηκε από την Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας και τα συστήματα άλλων χωρών BRICS. 
 Νωρίτερα, ο Πούτιν εξήγησε ότι τα μέλη των BRICS είναι απασχολημένα με την ανάπτυξη της ανταλλαγής οικονομικών πληροφοριών μεταξύ των κεντρικών τραπεζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Πως η Δαλανικιά Λαντίνο πρόδωσε την Κύπρο και τον ηλίθιο υπασπηστη της

 Η Λαντίνο δεν ζήτησε να περιληθεί στο ψήφισμα για τα 35 δις που θα δανειστούν οι λαοί για να τα δώσουν στον Εβραίο Ζελένσκι που δεν ειναι α...