23/10/24

Οι BRICS βάζουν τέλος στις Αγόρες Τροφίμων των Κερδοσκόπων

 

Στη σύνοδο κορυφής των BRICS, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε να συζητηθεί η δημιουργία μιας πλατφόρμας BRICS για πολύτιμα μέταλλα και διαμάντια για την καταπολέμηση των εμπορικών φραγμών που εμποδίζουν την αγορά και εστίασε στη δημιουργία ενός χρηματιστηρίου σιτηρών και εμπορευμάτων BRICS. 

Η δημιουργία μιας αγοράς σιτηρών,  στο πλαίσιο της ένωσης, η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για τη διαμόρφωση δίκαιων τιμών για τα προϊόντα και τόνισε τη σημασία αυτής της πρωτοβουλίας για την επισιτιστική ασφάλεια των χωρών BRICS. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας σημείωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να συμβάλει στη διαμόρφωση δίκαιων δεικτών τιμών για τα προϊόντα και τις πρώτες ύλες.  Σύμφωνα με τον Πούτιν, η δημιουργία του χρηματιστηρίου θα βοηθήσει στην προστασία των εθνικών αγορών από αρνητικές εξωτερικές παρεμβάσεις, κερδοσκοπία και προσπάθειες πρόκλησης τεχνητών ελλείψεων τροφίμων.

 Ο Πούτιν σημείωσε επίσης τη δυνατότητα μετατροπής της Κοινής Αγοράς σιτηρών σε μια πλήρη πλατφόρμα εμπορευμάτων στο μέλλον.
 Η κίνηση θα μπορούσε να επεκτείνει το φάσμα του εμπορίου και να ενισχύσει τους οικονομικούς δεσμούς μεταξύ των χωρών BRICS.
 Η πρόταση αναμένεται να συζητηθεί στην επικείμενη σύνοδο κορυφής. 
 Οι χώρες BRICS υποστήριξαν την πρωτοβουλία της Ρωσίας .
 Ο Πούτιν κατονόμασε και τρεις βασικούς τομείς για τις χώρες BRICS. 1. πολιτική και ασφάλεια, 2. οικονομία και χρηματοδότηση, και 3. πολιτιστικές και ανθρωπιστικές επαφές».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Πούτιν σημείωσε επίσης ότι οι χώρες BRICS επιδεικνύουν πραγματική ευθύνη για την παγκόσμια σταθερότητα και ασφάλεια. «Όχι με λόγια, αλλά με πράξεις δείχνουν υπευθυνότητα για το μέλλον του κόσμου», είπε. 
Οι ηγέτες των χωρών υποστηρίζουν την ισότητα και την καλή γειτονία, η οποία, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, έχει θετικό αντίκτυπο στις παγκόσμιες διαδικασίες και βοηθά στην επίλυση περιφερειακών προβλημάτων.
 Η σύνοδος κορυφής των BRICS στο Καζάν, που πραγματοποιείται με το σύνθημα της ενίσχυσης της πολυμέρειας προς όφελος της δίκαιης παγκόσμιας ανάπτυξης και ασφάλειας.  συγκέντρωσε εκπροσώπους 36 χωρών και έξι διεθνών οργανισμών.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε να δημιουργηθεί ενας κατάλογος των χωρών εταίρων των BRICS στην τελική δήλωση του Καζάν, τονίζοντας τη σημασία αυτής της απόφασης για την ενίσχυση της σύνδεσης και σημείωσε επίσης τη δυναμική ανάπτυξη και ενίσχυση της εξουσίας των BRICS στην παγκόσμια σκηνή.
Το Ιράν πρότεινε στις χώρες BRICS τη δημιουργία δικτύου διαμετακόμισης ενέργειας Ο Ιρανός πρόεδρος προτείνει τη δημιουργία δικτύου για τη διαμετακόμιση ενέργειας στις χώρες BRICS . Η πρόταση αυτή διατυπώθηκε  σε συνεδρίαση της συνόδου κορυφής σε στενή μορφή, στην οποία συμμετείχαν οι ηγέτες των χωρών μελών της ένωσης. 
 Το Ιράν τόνισε  ότι η ανάπτυξη γόνιμης συνεργασίας μεταξύ των χωρών BRICS μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός νέου δικτύου διαμετακόμισης όχι μόνο για την ενέργεια, αλλά και για άλλα αγαθά. 
 Στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Καζάν, ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα τόνισε ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αποτυγχάνει να διατηρήσει την παγκόσμια ειρήνη και κάλεσε τις χώρες του μπλοκ να χρησιμοποιήσουν τις φωνές τους πιο ενεργά για να προωθήσουν την αλλαγή. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι BRICS βάζουν τέλος στις Αγόρες Τροφίμων των Κερδοσκόπων

  Στη σύνοδο κορυφής των BRICS, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε να συζητηθεί η δημιουργία μιας πλατφόρμας BRICS για πολύτιμα μέτα...