24/10/24

24 Οκτωβρίου 1917 εκδηλώθηκε η Επίθεση των Γερμανών Αλπινιστών Ανατολικές Ιουλιανές Άλπεις της σημερινής Σλοβενίας.Οι Αυστρο-Γερμανικές Δυνάμεις διέσπασαν τις ιταλικές γραμμές στον Ισόνζο.Ο ιταλικός στρατός το έβαλε στο Πόδια.

 


ΠΙΝΔΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΡΕΤΤΟ. 

Το ΕΠΟΣ του "40και η πλαστογραφία των Κλεφτολουμπινέ

Η επίθεση των Γερμανών Αλπινιστών , στο Καπορέττο, ήταν διδακτική για τον υποστράτηγο Πιέτρο  Μπαντόλιο, που διοικούσε  το 27ο Ιταλικό Σώμα Στρατού που το εβαλε στα πόδα. Την μελέτησε   και την αντέγραψε κάνοντας την επίθεση με τους Αλπινιστές της Τζούλια από την Πίνδο
 Ο Διαγγελέας Παπάγος, όμως ,δεν την είχε μελετήσει και έτσι άφησε την Πίνδο εντελώς αφύλαχτη, διότι οι (ευρωπαικοί) Στρατοί δεν έκαναν επιθεσεις από τα κατατσάβραχα. 
 Στις 24 Οκτωβρίου 1917 ,ξεκίνησε από το Κομπαρίντ της σημερινής Σλοβενίας, που οι Ιταλοί το λένε Καπορέττο, η μάχη, που δίδαξε στον Μπαντόλιο, την επίθεση από την Πίνδο.

 
Στις 2:00 π.μ. της 24ης Οκτωβρίου 1917, εξαπολύθηκε η επίθεση των Γερμανών και του Αυστροουγγρικού Στρατού στο Καπορέττο, που κατέληξε στην χειρότερη ήττα στην ιστορία του Ιταλικού στρατού.
 Ο Μπαντόλιο, στη μάχη του Καπορέττο, διοικούσε το 27ο Σώμα Στρατού . 
 Ο Ρόμελ ήταν Λοχαγός στους Κυνηγούς της Βυρτεμβέργης. 
Τα τάγμα του Ρόμελ  έπιασε 9.000 αιχμαλώτους σε τρεις ημέρες.

 Ο Ιταλικός στρατός μελετούσε την ήττα στο Καπορέττο στην οποία συνέβαλαν τα μέγιστα οι Γερμανοί Αλπινιστές , που πλευροκόπησαν την Ιταλική αμυντική γραμμή διασχίζοντας τους Αλπικούς όγκους, του όρους Ερμάντα, του όρους Ορτιγκάρα, και του όρους Ματαζούρ. 

 Το μάθημα από την καταστροφή του Καπορέττο, το αφομοίωσε
 ο Μπαντόλιο, που έστειλε τους αλπινιστές της Τζούλια, στην Πίνδο. 
 Ο μπάσταρδος θείος του Γεωργίου Β, δεν είχε πάρει χαμπάρι το Καπορέττο, και είχε αφήσει να φυλάνε την Πίνδο 1000 φαντάροι. 

 Αλλά, ο Μπαντόλιο, δεν έπεσε πάνω στον Διαγγελέα Παπάγο.

 Έπεσε πάνω στον Βραχνό, που δεν ακολούθησε τις διαταγές του άκαπνου Διαγγελέα από τα υπόγεια της Μεγάλης Βρετανίας, και έκανε αντεπίθεση για να αποκόψει τις γραμμές ανεφοδιασμού των Ιταλών, και άλλαξε την πορεία του πολέμου. 
Η διδακτική  μάχη του Καπορέττο αποκαλύπτει ΟΛΗ την πλαστογραφία των Προδοτών Κλεφτολουμπινέ για την 28η Οκτωβρίου και τον Διαγγελέα Στρατάρχη,

 Το ΕΠΟΣ του 40 και της Πίνδου, έχει δυο ΠΑΤΕΡΕΣ.  Χαράλαμπος Κατσιμήτρος, στο Μετωπο Ελαίας Καλαμά και τον Βασίλειο Βραχνό. 
στην Πίνδο. Να τους μακαρίζουμε και να τους δοξάζουμε. 

 ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΧΑΤΖΑΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Βρυξέλλες: Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Πέτκοβιτς και Λάιτσακ και ακολούθησε συνάντηση της αντιπροσωπείας Πρίστινα και Λάιτσακ

  ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – Η συνάντηση της αντιπροσωπείας του Βελιγραδίου με επικεφαλής τον Διευθυντή του Γραφείου για το Κοσσυφοπέδιο και τα Μετόχια, Πέ...