2/3/09

Κόλαφος για το ψευδοκράτος...

Πραγματικός κόλαφος για την Τουρκία και το ψευδοκράτος της, στην κατεχόμενη Κύπρο, από την έκθεση του Στεϊτ Ντιπάρτμεντ, αφού δεν αναγνωρίζεται σε αυτή το καθεστώς στη Βόρεια Κύπρο!
Παράλληλα, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, επίσημα και δημόσια, αποφαίνεται ότι είναι αναγκαία η αποχώρηση του τουρκικού στρατού από την Κύπρο, γιατί η παρουσία του εμποδίζει τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού!
Αυτά έγιναν γνωστά στην Ουάσιγκτον και στο Στρασβούργο, συγχρόνως, μια ημέρα μετά την συνάντηση και ουσιαστική συνομιλία για τα εθνικά θέματα της Ελληνίδας υπουργού Εξωτερικών κ. Ντόρας Μπακογιάννη, με την Αμερικανίδα ομόλογό της κ. Χίλαρι Κλίντον, και ενώ η επικεφαλής του Στεϊτ Ντιπάρτμεντ ετοιμάζεται να μεταβεί τον αρχόμενο από την Κυριακή μήνα Μάρτιο, στην Άγκυρα για συνομιλίες με την τουρκική κυβέρνηση.
Πρέπει να σημειωθεί ότι στην πρωτεύουσα της Τουρκίας ήταν τις ημέρες αυτές ο απεσταλμένος του Μπαράκ Ομπάμα, κ. Μίτσελ, αφού προηγουμένως την είχε επισκεφθεί ο, επίσης απεσταλμένος του κ. Ρίτσαρντ Ντέρμπιν, μετά τις συνομιλίες που είχε στην Αθήνα και με τον κ. Αλέξη Γιαννούλια.
Σύμφωνα με την έκθεση του Στεϊτ Ντιπάρτμεντ, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναγνωρίζουν το παράνομο τουρκοκυπριακό καθεστώς στη Βόρεια Κύπρο και καμία χώρα, εκτός από την Τουρκία, δεν το πράττει, αναφέρεται στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κύπρο, όπου γίνεται ιδιαίτερη μνεία στον αριθμό των τουρκικών στρατευμάτων στο νησί.
"ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ"
Παράλληλα, η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο εμποδίζει τις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού, αναφέρει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Χανς Γκερτ Πέτεριγκ, σε επιστολή που απέστειλε στον Κύπριο ευρωβουλευτή κ. Μάριο Ματσάκη.
Ο ευρωβουλευτής δήλωσε ότι:
"...Η αποχώρηση των τουρκικών δυνάμεων είναι αναγκαίο βήμα προς τα εμπρός, στον δρόμο για περαιτέρω ελάττωση της έντασης και για την επαναφορά του διαλόγου μεταξύ των πλευρών, καθώς και για την προετοιμασία τελικής λύσης.."
Ο κ. Πέτεριγκ σημειώνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επικρίνουν την Τουρκία για την εφαρμογή περιορισμών στην ελευθερία της έκφρασης στην ετήσια έκθεση για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και στην οποία αναφέρεται ότι οι δημοσιογράφοι φοβούνται την εφαρμογή αντιποίνων, εάν επικρίνουν την κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Ωστόσο, σημειώνεται στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ότι αν και ο όρος "τουρκισμός" αντικαταστάθηκε από τον όρο "τουρκικό έθνος", παραμένουν οι περιορισμοί, κυρίως ως προς το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων και την κουρδική μειονότητα.
Στην έκθεση περιλαμβάνονται, επίσης, στοιχεία για την επιβολή περιορισμών στο ίντερνετ.
Εκατοντάδες ιστοσελίδες, ανάμεσά τους και το YouTube, δεν είναι προσβάσιμες στην Τουρκία.
Οι περισσότερες σχετικές δικαστικές αποφάσεις ελήφθησαν με το επιχείρημα ότι οι ιστοσελίδες ενθάρρυναν την αυτοκτονία, την παιδική πορνογραφία ή διευκόλυναν την πρόσβαση των χρηστών στα ναρκωτικά, προωθούσαν την πορνεία ή εξύβριζαν τον ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας.
http://gianniotis.blogspot.com:80/2009/03/blog-post_3137.html

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θα στενοχωρήθηκε η Ντόρα,ε τι λέτε;
Μα τι πράγματα είναι αυτά,τι φασισμός πάνω που λύνουμε ένα "πρόβλημα" όπως το θέλουν οι νταβατζήδες μας, να μας το χαλάνε κάποιοι ρατσιστές ευρωπαίοι.Χ.Π.

Λωζάνη. 5 Νοεμβρίου 1922. Ο πράκτωρ Λεφτεράκης και η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Στην Αθήνα συνεχιζόταν η δίκη των Προδοτών

  Το Σατώ ντ'Ουσύ που έγινε η διάσκεψη της Λωζάνης για το Ανατολικό Ζήτημα   το 1922 και σήμερα