30/3/09

Μέρκελ και Χίτλερ

του Δαμιανού Βασιλειάδη. Αθήνα, 29.3.2009

Η κυρία ΄Ανγκελα Μέρκελ είναι καγκελάριος μιας δημοκρατικής Γερμανίας, ενώ ο Χίτλερ υπήρξε ένας στυγνός δικτάτορας.
Τι σχέση αλήθεια μπορεί να έχει η καγκελάριος της Γερμανίας με τον Χίτλερ; ΄Εχουν ένα κοινό σημείο, που είναι μείζονος σημασία για μας ως ΄Ελληνες και που αφορά τα εθνικά μας θέματα. Και εξηγούμαι.
Ο Χίτλερ, για όσους έχουν ιστορική μνήμη, σχεδίασε, με την κατοχή της Ελλάδας από τα ναζιστικά στρατεύματα, τον διαμελισμό τη.
Παραχώρησε, εκτός των άλλων, τη Μακεδονία και τη Θράκη στους συμμάχους του Βουλγάρους.
Ποια είναι η θέση της κυρίας Μέρκελ σήμερα;
Παραχωρεί έμμεσα την ελληνική Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Η κυρία Μέρκελ (αλλά και ο προκάτοχός της κύριος Σρέντερ) χαρακτηρίζουν την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία.
Στις 26.3.2009 δήλωσε στη Γερμανική Βουλή συγκεκριμένα, με αφορμή τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την ερχόμενη εβδομάδα, ότι στο άμεσο μέλλον θα επιτευχθεί η ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και ότι η διαμάχη για την ονομασία δεν θα αποτελέσει εμπόδιο. ΄Αρα προεξοφλεί η κ. Μέρκελ την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, γράφοντας στα παλαιά των υποδημάτων της τις ευαισθησίες και τα δίκαια των Ελλήνων και έχοντας ως δεδομένη την υποτελή στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα αυτό.
Με τη δήλωσή της αυτή αναγνωρίζει ότι υπάρχει «Μακεδονικό ΄Εθνος», το οποίο κατά λογική ακολουθία θα πρέπει να φέρει και το όνομα αυτό. Συνεπώς η ελληνική Μακεδονία θα πρέπει να ανήκει στη «Μακεδονία», δηλαδή στα Σκόπια, γιατί θα αποτελεί σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο απλούστατα επαρχία της.
Αυτά μας δηλώνει ουσιαστικά η κ. Μέρκελ. Με την έννοια αυτή ταυτίζεται απόλυτα με τα σχέδια του Χίτλερ, ο οποίος ακρωτηρίαζε την Ελλάδα, παραχωρώντας μέρος της επικράτειάς της στη Βουλγαρία. Σήμερα βέβαια η κ. Μέρκελ πράττει το ίδιο, αλλά αυτή τη φορά για τα Σκόπια.
Αυτή η ιταμή στάση μιας υποτίθεται φίλης και συμμάχου χώρας (τι να τους κάνουμε τους εχθρούς, αν έχουμε τέτοιους φίλους!!!), δεν έτυχε καμίας αντίδρασης από πλευράς του Υπουργείου Εξωτερικών και της ελληνικής κυβέρνησης γενικότερα. Ούτε κανενός άλλου κόμματος ίδρωσε το αυτί.
Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε σε όσους δεν το ξέρουν ή κάνουν ότι δεν το ξέρουν, λόγω ραγιαδισμού, αναφορά στο θέμα, ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έλαβε αποζημιώσεις, για όλες τις καταστροφές σε έμψυχο και άψυχο υλικό που προξένησε στη χώρα η Γερμανία.
Η συμμαχική επιτροπή το 1946 στο Παρίσι, που απασχολήθηκε με το θέμα των αποζημιώσεων που έπρεπε να καταβάλει η Γερμανία στις κατεχόμενες χώρες, αποφάνθηκε ότι η Γερμανία έπρεπε να καταβάλει στην Ελλάδα το ποσό των 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία δεν καταβλήθηκαν ακόμη .
Επιπλέον οφείλει στην Ελλάδα την επιστροφή του αναγκαστικού δανείου των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με μια προσθήκη του 3% τόκου. Επίσης οφείλει να επιστρέψει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που τα κατοχικά στρατεύματα έκλεψαν από την Ελλάδα. Και πολλά άλλα φυσικά. Απλώς αναφέρουμε τα πιο σημαντικά.
Αντί να πιέσει η Ελλάδα τη Γερμανία για όλα αυτά και να απαιτήσει τα δίκαιά της, δέχεται την ταπεινωτική και αλαζόνα συμπεριφορά της, που προσβάλει το φιλότιμο και τον πατριωτισμό των Ελλήνων και αποτελεί ανήκουστον «ύβριν».
Πως να μας λογαριάσουν οι «φίλοι και σύμμαχοί μας», όταν φερόμαστε ως ραγιάδες!
Μη ξεχνάμε ότι οι Γερμανοί πρωτοστάτησαν στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Μήπως θέλουν να τιμωρήσουν και την Ελλάδα με τη διάλυσή της, γιατί προέβαλε αντίσταση στον Χίτλερ ;!

ΥΓ.Για πλήρη ενημέρωση στα θέματα αυτά, μπορεί να ανατρέξει ο οποιοσδήποτε στην ιστοσελίδα του «Εθνικού Συμβουλίου οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα», Holocaust. gr

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Χίτλερ δεν έχει καμία σχέση με την Μέρκελ και εξηγώ,δεν ήθελε να επιτεθεί εναντίον της Ελλάδας και μάλιστα διαμεσολάβησε κατά τη διάρκεια της ελληνοιταλικής σύγκρουσης προσφέροντας ανακωχή στον Μεταξά εν αγνοία του Μουσολίνι και παραδόξως ο Μεταξάς έπειτα από λιγές ημέρες πέθανε.Αναγκάστηκε ο Χίτλερ να επιτεθεί διότι οι Άγγλοι "κατέλαβαν" την Ελλάδα με ισχνές δυνάμεις μόνο και μόνο για να τον αναγκάσουν να τραβήξει δυνάμεις και να του δημιουργήσουν νέο μέτωπο αφού γνώριζαν ότι ήταν έτοιμος να επιτεθεί κατά της ΕΣΣΔ και ήθελαν να τον αναγκάσουν να διασπείρει δυνάμεις και χρόνο όπως και κατάφεραν.Τρανταχτό παράδειγμα η επίσημη κατοχή της Κρήτης από τους Άγγλους(ασχέτως τι μας λένε στα βιβλία) και η παράδοσή της με τη φαινομενική αλλά ανύπαρκτη από αυτούς αντίσταση.Το ότι άφησε στους Βούλγαρους την διοίκηση της Μακεδονίας το έκανε διότι δεν είχε δυνάμεις να διαθέσει για τη φύλαξή της όπως το ίδιο έκανε και με άλλες περιοχές της Ελλάδας όπου η φύλαξη ανατέθηκε στους Ιταλούς.Όμως στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως τη Θεσσαλονίκη κράτησε τη διοίκηση ο γερμανικός στρατός.Δυστυχώς το διαμελισμό της Ελλάδας τον ήθελε ο φοβερός σύμμαχος Τσώρτσιλ και ευτυχώς δεν συμφώνησε ο πατερούλης.Είμαστε και τυχεροί κάποιες φορές χωρίς να κάνουμε τίποτα,μάλιστα να αναφέρω ότι έπειτα από την παράδοση της Ιταλίας οι "σύμμαχοι" Άγγλοι κατέλαβαν αρκετά νησιά του Αιγαίου και ευτυχώς που οι Γερμανοί τα ξανακατέλαβαν διότι ο Τσώρτσιλ θα τα έδινε στους Τούρκους αυτό είναι σίγουρο.Δυστυχώς στο μοίρασμα των ζωνών επιρροής μεταξύ των μεγάλων η Ελλάς αντιμετωπίζεται όπως είναι, ένα υποτελές άβουλο κρατιδιάκι με ιθαγενείς(όπως οι αφρικάνοι) κατοίκους και όσο και αν αυτό δεν μας αρέσει αυτή είναι η αλήθεια και τώρα ακριβώς έτσι μας αντιμετωπίζουν όλοι.Εάν νομίζουμε ότι όλοι μας σέβονται για την ένδοξη ιστορία μας και τον πολιτισμό των αρχαίων και μεσαιωνικών προγόνων μας τότε στρουθοκαμηλίζουμε και θα συνεχίσουμε να τρώμε τη μία σφαλιάρα μετά την άλλη και θα λέμε ότι οι σύμμαχοι μας χαιδεύουν στο σβέρκο.Εάν δεν πολεμήσουμε να αποκτήσουμε μία χώρα αληθινά ελεύθερη,αληθινά δημοκρατική και αληθινά ανεξάρτητη τότε θα συνεχίσουμε να είμαστε οι τζεβελέκοι της υφηλίου και να μην παρεξηγηθώ δεν υποστηρίζω τον καγκελλάριο(και μετέποιτα δικτάτορα) Χίτλερ απλά ο τύπος δεν ήθελε καν να ασχοληθεί μαζί μας,σίγουρα όμως θαύμαζε αληθινά τους Έλληνες όλων των εποχών ακόμη και της δικής του.Χρήστος Παναγιωτόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Εκτος του οτι συμφωνω με το σχολιο του αγαπητου κυριου ,γιατι τυνχανει ιστορικα ψαγμενος θα πω μονο οτι στην σημερινη Γερμανια μονο η Μερκελ και οι υπολοιποι δεν κυβερνουν.Απεναντιας η μεγαλη αυτη πρωτοπορος και καινοτομος χωρα που χαρη στην παιδεια και τεχνολογια της πατησε ο Ανθρωπος στο φεγγαρι ειναι απο το 1945 και μετα υποδουλη στον διεθνη σιωνισμο και πριν με χαραχτηρισετε μαθετε πρωτα ποτε επαναλειτουργησαν οι μασωνικες στοες στην Ευρωπη και αλλα πολλα.Τα υπολοιπα για μενα ειναι παραμυθακια για ανιδεους αδιαβαστους και θυματα της προπαγανδας των ΜΜΕ και των εφημεριδων.......Παυλος Πελλοπονησιος.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...