5/3/09

Συναίνεση σε έξι σημεία ζήτησε αλλά δεν έλαβε ο πρωθυπουργός.

Συναίνεση σε έξι σημεία για την έξοδο από την οικονομική κρίση ζήτησε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής από τους πολιτικούς αρχηγούς.

Τα έξι σημεία, στα οποία ο πρωθυπουργός ζήτησε τη συναίνεση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, είναι τα εξής:
1. Η Ελλάδα είναι χώρα μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης και οι προσπάθειες για σταθερότητα στην οικονομία και για αντιμετώπιση των δυσκολιών λόγω της κρίσης, πρέπει να γίνονται με την τήρηση των κανόνων που ισχύουν στην ΕΕ, κάτι που αποδείχθηκε και στη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής.

2. Το υψηλό δημόσιο χρέος είναι διαχρονικό, τεράστιο θέμα που μας βαραίνει ιδιαίτερα και πρέπει να το πολεμήσουμε με συντονισμένες δράσεις ώστε οι προσπάθειές μας να έχουν αποτελεσματικότητα.

3. Η σταδιακή μείωση των ελλειμμάτων πρέπει να αποτελεί κύρια προτεραιότητα και κεντρικό εργαλείο, επ' αυτού είναι η αποτελεσματική μείωση των δημοσίων δαπανών, ο περιορισμός της σπατάλης και όχι νέα φορολογικά μέτρα.

4. Το δημόσιο χρέος και η μείωση των ελλειμμάτων ορίζουν τις πραγματικές αντοχές της ελληνικής κοινωνίας σε σχέση με την ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική και αν ξεφύγουμε, η κατάσταση θα γίνει ανεξέλεγκτη και ενδεχομένως επικίνδυνη.

5. Σε ορισμένους κρίσιμους τομείς της χώρας, όπως π.χ. ο τουρισμός, είναι απαραίτητες ειδικές αναπτυξιακές δράσεις και βέβαια πάντα με τήρηση των κανόνων της ΕΕ.

6. Όλοι μας, ειδικά σε αυτές τις δύσκολες περιστάσεις, έχουμε χρέος να μην ενθαρρύνουμε τη διατύπωση υπερβολικών διεκδικήσεων αφού η κατάσταση δεν επιτρέπει πλειοδοσία παροχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

29 Νοεμβρίου 1940. Η 33η ημέρα του Ελληνο-ιταλικού Πολέμου. Τίποτε νεότερο!. Βροχή!

Το βράδυ της 29ης Νοεμβρίου 1940 ο Μεταξάς  σημείωσε στο ημερολόγιο του πέντε λέξεις:  "Τίποτε νεώτερον. Βραδείαι προχωρήσεις. Βροχή &q...