1/3/09

Σχέδιο Ψωροκώσταινα και στην Ευρώπη.

του Σπύρου Χατζάρα

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας και προεδρεύων του ευρωπαϊκού συμβουλίου, Μίρεκ Τοπολάνεκ απέστειλε την «καθιερωμένη» επιστολή- πρόσκληση στους άλλους 26 Ευρωπαίους ηγέτες, στην οποία είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν έδωσε σημασία. Πιθανότατα την έγραψε σε συνεργασία με τον Αμερικανό πρέσβη στην Πράγα.

Οι Αμερικανοί, συντονίζουν και το μέτωπο των «ανατολικών», (Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία, Ρουμανία και Βουλγαρία), που αγωνίζονται, για να μην επιστρέψει ο «προστατευτισμός» , δηλαδή για να μην υποστηριχθούν οι γαλλικές και γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες έναντι των αμερικανικών, και για να μην εκδοθούν « ευρωομόλογα» από τις χώρες της ευρωζώνης, ώστε να συνεχίσουν να εισπράττουν υψηλά επιτόκια, οι Αμερικανοί «επενδυτές».

Το Βερολίνο ,( η Μπούντεσμπανκγ), δεν παρακολουθεί αδιάφορα τις εξελίξεις, και υποστηρίζει τους ανατολικούς, που υποστηρίζουν το σύστημα των τραπεζιτών. Η κυρία Μέρκελ, έχει την ευκαιρία να εκδηλώνει 'ετσι την αλληλεγγύη της, ώστε να διατηρήσει στη σφαίρα της γερμανικής οικονομικής επιρροής ,τις γειτονικές χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Τα παιδιά, της Ανατολής, τώρα, ανακάλυψαν , την Ευρώπη των «δύο ταχυτήτων». Όταν ήταν απασχολημένα με τον Μπρέσνιεβ, δεν ήξεραν για το σχέδιο Αντρίενσεν, για την Ευρώπη των «πολλών ταχυτήτων» , και των «ομόκεντρων κύκλων». Αργά το έμαθαν.

Στο Βερολίνο, συναντήθηκε η πρώτη ταχύτητα. (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Βρετανία). Στην καρδιά των συστήματος, στο κέντρο του κύκλου, ήταν ο κ.Τρισέ, που εκπροσωπούσε και τα «παιδιά της Φρανκφούρτης», και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας , που εκπροσωπούσε και το Σίτυ. Την δεύτερη ταχύτητα, τους 11 μικρούς (νεγρούς;) εκπροσωπούσε ο πρόεδρος Γιούνκερ του Eurogroup κ. Γιούνκερ.

Οι Φιλελεύθεροι-(Χμέρ) της «Ανατολής», ανήκουν στην τρίτη και την τέταρτη ταχύτητα. στόχο το συντονισμό των «27» στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Η συνάντηση των 27, είναι η «ολομέλεια» , των «κύκλων». Στόχος ο συντονισμός, (εκ νέου), των εθνικών σχεδίων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης. Είναι προφανές ότι απέτυχε ο συντονιστής. Η Επιτροπή. Τον περασμένο Οκτώβριο οι ηγέτες των χωρών της ευρωζώνης, είχαν συναντηθεί επί γαλλικής προεδρίας στο Παρίσι για να συντονιστούν έναντι της κρίσης. Τώρα και πάλι συντονισμός, αλλά κυρίως μέτρα για τις αυτοκινητοβιομηχανίες. Προστατευτισμός ή ανταγωνισμός;

Η άτυπη σύνοδος κορυφής θα προετοιμάσει το κλίμα και τα μέτωπα, για την τακτική, που συνέρχεται στις 19-20 του μηνός. Οι «27» ,τότε θα αποφασίσουν τι θα γίνει με τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και τις χώρες της ευρωζώνης ,που αντιμετωπίζουν χρηματοπιστωτικά προβλήματα.

Ορισμένοι, όπως ο Σαρκοζί, άρχισαν να συζητούν την ανάγκη να αλλάξουν οι ρυθμίσεις του συστήματος, λόγω των δημοσκοπήσεων. Η Γαλλία δίνει προτεραιότητα στην ανάγκη στήριξης των επιχειρήσεων με τη βελτίωση της ροής τραπεζικών πιστώσεων, αλλά, κυρίως, στην καταπολέμηση της ανεργίας. Παρά το υπερβολικό έλλειμμα της χώρας, ο Γάλλος πρόεδρος δεν φαίνεται να δίνει σημασία στην επιμονή της Κομισιόν να τηρηθεί το Σύμφωνο Σταθερότητας, αλλά δεν το αμφισβητεί ανοιχτά, γνωρίζοντας ότι το στηρίζουν η Γερμανία και η Ολλανδία.

Η Γερμανία σκέπτεται την παροχή βοήθειας στους ασθενέστερους , μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και με πολύ αυστηρούς όρους.Ο πρόεδρος της Μπουντεσμπάνκ Αξελ Βέμπερ, δήλωσε ότι ανησυχεί πιο πολύ για την κατάσταση των χωρών που διέρχονται μεγάλη κρίση στο τραπεζικό τους σύστημα (Ιρλανδία, Ανατ. Ευρώπη) παρά για την υπερχρέωση κρατών όπως η Ελλάδα και η Ιταλία και απέρριψε τη λύση της έκδοσης «ευρωομολόγων», επισημαίνοντας ότι, «αυτός θα ήταν ο λάθος δρόμος. Η κοινή ευθύνη για τα εθνικά δημοσιονομικά δεν είναι σύμφωνη με το θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε. Πρέπει να γίνει καθαρό πως τα κράτη-μέλη πρέπει να αναλαμβάνουν από μόνα τους ευθύνες για τη δημοσιονομική πολιτική που εφαρμόζουν. Δεν αποκλείω να υπάρξει βοήθεια σε ασθενέστερα οικονομικά κράτη μέλη. Αυτό όμως πρέπει να γίνει με πολύ αυστηρούς όρους επιτήρησης και σε εξαιρετικές συνθήκες».
Την ίδια περίπου δήλωσε επανέλαβε η κ.Μέρκελ.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός, θα κρατήσει το στόμα του κλειστό σε ό,τι αφορά το πολιτικό ζήτημα της κρίσης.

Αυτά είναι για τους μεγάλους. Όχι για την Ψωροκώσταινα.
Ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να θέσει ζήτημα αλλαγής του Συμφώνου Σταθερότητας, ούτε θα τοποθετηθεί για τις κινήσεις που γίνονται από Ιταλία, Ισπανία και Ιρλανδία για αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. «Αν βγούμε εμείς μπροστά θα είναι σαν να στέλνουμε μήνυμα στις αγορές ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα δανειοδότησης», εξηγούσαν οι «επί κοινωνιολόγοι» του κ. Καραμανλή.

2 σχόλια:

bilakos είπε...

οι πολιτικαντιδες δεν ενδιαφερονται για την ελλαδα παρα μονο για την συνεχιση της οικογενιακης τους δυναστειας και των υπερακτιων εταιρειων τους,μας εχουν καταστησει χωρα εφημερων συμφερωντων για τις μεγαλες χωρες,τι θα γινει οταν αυτα τελειωσουν?μηπως θα πουν στους τους τουρκαλαδες τωρα η πορτα ειναι ανοιχτη περαστε?οι πολιτικοι μας ειναι τραγικα ηλιθιοι και επικινδινοι,εχουν δεσμιο τον ελληνικο στρατο και δεν μπορει να αντιδρασει στις σφαλιαρες που τρωμε στο αιγαιο και γενικα σε εθνικα θεματα.οσο για την οικονομια χαροπαλευουμε,η κομπινες με τις ακαλυπτες επιταγες γινεται ως εξις,καταθετουμε ταυτοχρονα τη ιδια μερα σε 5-10 τραπεζες το κατωτατο οριο εγγυησης χρηματων(γωρω στα 5000 ευρω) στο λογαριασμο μας(μαιμου εταιρια+αφμ) και κανουμε αιτηση μπλοκ επιταγων οταν τα παρουμε αγοραζουμε προιοντα + μοιραζουμε+μεταπουλουμε επιταγες(μεταχρονολογημενες 3μηνων και ανω)και τα ιδια χρηματα που καταθετουμε ως εγγυηση τα τραβαμε μεσω καρτας η απο υποκαταστηματα γειτονικων πολεων αρα δεν χανουμε ουτε τα χρηματα που εχουμε καταθεσει στο μαιμου λογαριασμο,αυτο λεγεται στη πιατσα ως ριχταδικο.η πολλα υποσχομενη δουλεια της οικογενοιας μου στη δεκατια του 90(εργοστασιο τροφιμων/κονσερβες)πηγαινε καλα μεχρι που αρχισαμε να δανειζομαστε και μεις απο τραπεζες και χρονο με το χρονο το χρεος μεγαλωνε,γιατι δεν μπορουσαμε να ανταγωνιστουμε τις ξενες μεγαλες εταιριες που οι εκαστοτε κυβερνησεις εβαζαν τοσο ευκολα στη ελλαδα,διαμαρτυρυθηκαμε σε βιοτεχνικα επιμελητιρια σε υπουργεια ζητησαμε βοηθεια αλλα χωρις καμια απαντηση.και ετσι γιναμε και μεις κλεφτες αυτα τα εζησα και τα εκανα σε ηλικια 25 χρονων(το 2005).ειχα αλλα ονειρα στη ζωη μου ποτε δεν ηθελα να γινω κλεφτης παντα αγαπουσα τη ελλαδα και τη αγαπω ακομα μα δεν μπορω να γυρισω πισω ειμαι καταζητουμενος για οικονομικα εγγληματα στις τραπεζες δεν σκοτωσα ποτε μου δεν ζηλεψα ποτε κανεναν δεν εκανα κακο σε κανεναν μα με αναγκασανε να γινω κλεφτης για να επιβιωσω δεν ειμασταν απο τζακι ουτε απλωσαμε χερι ουτε σε πολιτικους πηγαμε να ζητιανεψουμε τη τυχη μας,βλεπεις η προσφυγια απ το ποντο και η περιφανεια της ψυχης μας τα εδωσε χοντρη κληρονομια ο θεος.

Ανώνυμος είπε...

“Σήκω Ανδρέα για να δεις τα παιδί της αλλαγής.”

Σε προγραμματισμένη επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας Ισμαήλ Τζέμ στην Ελλάδα (έχει πεθάνει πλέον) όταν τον εδεξιώθη στο ξενοδοχείο Μ. Βρετάνια ,έδωσε εντολή να ξεκρεμάσουν πίνακα με τον Θ . Κολοκοτρώνη μήπως και στεναχωρηθεί ο ομόλογός του.

Στην επόμενη ακριβώς επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου στην Τουρκία σε ανταπόδοση της προαναφερόμενης ανωτέρω επίσκεψης του Τζέμ έφθασε στο σημείο να καταθέσει στεφάνι στον σφαγέα των Ποντίων Κεμάλ Ατατούρκ. Στέφανος τιμής στον υπεύθυνο μιας γενοκτονίας, από έναν άνθρωπο που μας εκπροσωπούσε διεθνώς και τώρα θέλει να μας κυβερνήσει...

Δικαίως η τουρκική ηγεσία έδωσε το όνομα του Γιωργάκη σε πάρκο της Άγκυρας. Δικαίως ο Τζεμ τον πειράζει: “Αν κάποια μέρα τα βρεις δύσκολα στην ελληνική πολιτική ζωή, μη λυπηθείς, βάζεις υποψηφιότητα στην Τουρκία και θα εκλεγείς αμέσως”! (ΕΨΙΛΟΝ 25/1/04).

ETHEROVAMON Ο ΕΦΤΑΝΗΣΙΟΣ