4/4/09

48 ώρες πριν την σταύρωση, μαζί με το φιλί του Ιούδα.

Πρόβλεψη για μηδενική ανάπτυξη ή και απότομη είσοδο της ελληνικής οικονομίας σε ύφεση εντός του 2009 , θα διατυπώνει η έκθεση του Διοικητή της ΤτΕ κ. Προβόπουλου που θα δοθεί στη δημοσιότητα την Μεγάλη Τετάρτη.

Η νέα έκθεση τροποποιεί ,την πρόβλεψη του Φεβρουαρίου ,για ανάπτυξη κατά 0,5%, σε μηδενική ενώ θα γίνεται αναφορά στο ισχυρό ενδεχόμενο να δούμε και αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης .
Η ΤτΕ υπολογίζει σε κάτω από το 6%, την πιστωτική επέκταση, γεγονός που θα επηρεάσει δυσμενώς την κατανάλωση και την κτηματαγορά και θα φέρει στα πρόθυρα ασφυξίας χιλιάδες επιχειρήσεις.
Η διαφορά της εκτίμησης του βασικού σεναρίου του υπουργείου Οικονομίας για ανάπτυξη 1% και της νέας πρόβλεψης της Τράπεζας της Ελλάδος , μπορεί να σημαίνει 40.000 επιπλέον ανέργους εντός του 2009.
Η επερχόμενη ύφεση, την οποία θεωρούν βέβαιη και η Deutsche Bank, η UBS και η Morgan Stanley, κλπ, θα έχει αρνητική επίδραση στα φορολογικά έσοδα , από τους έμμεσους φόρους, και θα συμβάλει στην διατήρηση του δημοσιονομικού ελλείμματος σε επίπεδα άνω του 4%.
Με μηδενικό ή αρνητικό ρυθμό ανάπτυξης, είναι απίθανο να επιτευχθεί ο στόχος του κ.Παπαθανασίου, για αύξηση των φορολογικών εσόδων κατά 12,7% σε σχέση με το 2008, καθώς πέρυσι, τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 7% με ρυθμό ανάπτυξης 2,9%.

O υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Παπαθανασίου, δήλωσε, μετά τη σύνοδο του ECOFIN, ότι οι δείκτες δείχνουν μια ανησυχητική εικόνα για την κατάσταση της πραγματικής οικονομίας σε όλη την Ευρώπη, και ότι προέχει , η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης μέσω και της αποτελεσματικότερης λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος και της αύξησης της ροής των πιστώσεων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρόσθεσε ο κ. Παπαθανασίου, ενημέρωσε το ECOFIN ότι οι προβλέψεις του Μαΐου αναμένεται να είναι αρκετά χειρότερες από αυτές του περασμένου Ιανουαρίου, προβλέποντας μεταξύ άλλων ακόμα χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης και υψηλότερα ελλείμματα.

deltio11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...