4/4/09

Ο Ομπάμα στην Τουρκία για την ίδρυση του Κουρδιστάν;


από http://orfni.blogspot.com/2009/04/blog-post_1998.html.

Διαβάζουμε στην τουρκική εφημερίδα Milliyet τα εξης:
"
Μετά τη θριαμβευτική νίκη του κουρδικού κόμματος DTP στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, όπου κέρδισε όλες τις μεγάλες πόλεις και τις πρωτεύουσες οκτώ νομών της ΝΑ Τουρκίας, έρχεται στο προσκήνιο το αίτημα της αυτονομίας, το οποίο αναμένεται να τεθεί επισήμως στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος αναμένεται να επισκεφθεί μεθαύριο την Άκγυρα.
Ο αντιπρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του DTP, Selahattin Demirtaş, δήλωσε ότι κατά την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου στην Άγκυρα, το κόμμα του θα θέσει επίσημα μια σειρά από αιτήματα που αφορύν την επίλυση του Κουρδικού, ενώ θα ζητήσουν και την αυτονομία των κουρδικών περιοχών.Ο Selahattin Demirtaş, μιλώντας στο Reuters εξέφρασε την ελπίδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα να βοηθήσει στην επίλυση του Κουρδικού".

Σχόλιο: Ο Ομπάμα πάει στην Τουρκία για να παζαρέψει την ίδρυση του Κουρδικού Κράτους (προφανώς και την απελευθέρωση του Οτσαλάν), αφού φεύγοντας οι Αμερικανοί Στρατιώτες απο το Ιράκ (οι περισσότεροι δηλαδή) θα πρέπει πίσω τους να αφήσουν ένα άλλο κράτος "χωροφύλακα" (το οποίο επιθυμεί σφόδρα το Ισραήλ).
Και προφανώς ο Ομπάμα θέλει να κάνει ο ίδιος το...παζάρι και να δώσει τα...ανταλάγματα.
Το ερώτημα είναι, κατα πόσο αυτά θα αφορούν και την Ελλάδα και την Κύπρο (στην Ελλάδα υπάρχουν πάντα εκείνοι που ανησυχούν για διάφορα...επεισόδια).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Καλλιτέχνες, Παπαγάλοι, Πανελίστες, πρώην αθλητές, και γόνοι .ΟΛΟΙ στα ψηφοδέλτια

  «Επώνυμοι» και «διάσημοι» επιλέγονται από τα κόμματα και διεκδικούν την χρυσοφόρο είσοδό τους στην Ευρωβουλή την ώρα που η Ε.Ε έχει να αντ...