5/4/09

52η μέρα Απεργίας Πείνας του Θοδωρή Τενέζου.

Στην 52η μέρα τής Απεργίας Πείνας βρίσκεται ο Θοδωρής Τενέζος μπροστά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Οι συμπαραστάσεις συνεχίζονται αμείωτες.
Στη διαμαρτυρία του Θεόδωρου Τενέζου υπάρχουν τρεις σταθερές που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να αμφισβητηθούν:

1.Η επιχείρηση του καταστράφηκε μετά την παράνομη διακοπή παράδοσης σιδήρου σε αυτήν από μέλη του καρτέλ χάλυβα. Η καταστροφή και η ύπαρξη του καρτέλ καταγγέλθηκαν επίσημα στην αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού. Η Επιτροπή δεν ασχολήθηκε με το σύνολο της καταγγελίας.
2.Στήν Ελλάδα δρουν ανεξέλεγκτα καρτέλ σχεδόν σε όλους τους τομείς της οικονομικής ζωής με ολέθρια αποτελέσματα για τούς πολίτες και το επίπεδο διαβίωσής τους. Η πολιτεία δεν έχει μέχρι στιγμής καταφέρει να τα εξαρθρώσει.

3.Η αρμόδια, σύμφωνα με το νόμο, Αρχή, η Επιτροπή Ανταγωνισμού, δεν διαθέτει την αξιοπιστία, σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη αποδοτικότητας και Ελληνικές εκτιμήσεις κύρους ,ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην αποστολή της.

Επομένως, η διαμαρτυρία του Απεργού Πείνας έχει συγκεκριμένα σημεία καταγγελτικής αναφοράς πού με αφετηρία τη δική του επώδυνη περίπτωση, αναδεικνύουν ένα θεμελιώδες θέμα πού αφορά το σύνολο της κοινωνίας μας.

Ο Απεργός έχει τρία συγκεκριμένα νόμιμα και δίκαια αιτήματα, η ικανοποίηση των οποίων στην ουσία δρομολογεί διαδικασία αντιμετώπισης του προβλήματος των καρτέλ στην Ελλάδα.

Υπεκφυγές και προσπάθειες δημιουργίας σύγχυσης γύρω από τον Απεργό Πείνας δεν αναιρούν την παραπάνω τραγική πραγματικότητα.

Η κυβέρνηση οφείλει να πάρει άμεσα τις πολιτικές αποφάσεις της, γιατί το ζήτημα είναι βαθειά πολιτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: