29/6/09

Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο .Το 90,3% ζητάει μέτρα για τη λαθρομετανάστευση

Σε δημοσκόπηση που δημοσίευσε «ΤΟ ΠΑΡΟΝ», (πραγματοποιήθηκε από 22 έως και 26 Ιούνη, τηλεφωνικά, σε δείγμα 2.001 συνεντεύξεων, σταθμισμένο) το συντριπτικό ποσοστό 90,3% ,θεωρεί επιτακτική την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει απ' την είσοδο λαθρομεταναστών στη χώρα.

Αυτό το συντριπτικό ποσοστό διαπερνά οριζόντια όλο το πολιτικό φάσμα, αφού με κάποιες διαφοροποιήσεις σε όλα τα κόμματα είναι περίπου το ίδιο, με μεγαλύτερα ποσοστά σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Αλλά και σε ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, που διαφοροποιούνται, τα αντίστοιχα ποσοστά (υπέρ της λήψης άμεσων μέτρων) είναι 82,4% και 88,3% αντίστοιχα.Βέβαια, οι όπαδοι του Σύριζα και του ΚΚΕ αλλά και μέρος των οπαδών του ΠΑΣΟΚ εννούν λύσεις τακτοποίησης και ενσωμάτωσης των λαθρομεταναστών.

Το 59,2% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι για την αύξηση της εγκληματικότητας ευθύνονται οι μετανάστες, έναντι του 40% που διαφωνεί με αυτήν την άποψη,διότι έχει επηρεαστεί από την προπαγάνδα των χουντοκάναλων,

Η έρευνα φυσικά ρωτάει άσχετα πράγματα. (Το 62,9% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι οι μετανάστες έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία χρόνια. Την αντίθετη άποψη έχει το 29,4%).

Δέν ρωτούν τον κόσμο άν συμφωνεί να καλύπτει ο έλληνας φορολογούμενος το κόστος της δωρεάν περίθαλψης των λαθρομεταναστών.Δεν ρωτούν αν συμφωνεί ο ελληνικός λαός με την παροχή δωρεάν παιδείας στά παιδια των λαθρομεταναστών.Δεν ρωτούν αν συμφωνεί ο ελληνικός λαός με την “στέγαση των λαθρομεταναστών “ με δαπάνες του ελληνικού προϋπολογισμού.

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής απορρίφθηκε πρόταση να αναλάβουν τον έλεγχο των παραμεθόριων περιοχών στην περιοχή του Αιγαίου πολεμικά του Πολεμικού Ναυτικού αντί του Λιμενικού, ώστε ο έλεγχος να καταστεί πιο αποτελεσματικός,διότι η πολιτική δεν είναι η “αναχαίτηση” αλλά ο γρήγορος εντοπισμός και η γρήγορη υποδοχή.

Η Frontex ειναι υπηρεσία διάσωσης λαθρομεταναστών.

Το θέατρο πάντως συνεχίζεται.Εκτός από τους 55 που στάλθηκαν στο Πακιστάν από την συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής έχουν μπεί στην χώρα τουλάχιστον 1500 φρέσκοι λαθρομετανάστες.

Στην Αυστραλία , που έχουν πάρει το πράγμα πιό “ζεστά”, το πολεμικό ναυτικό αναχαίτισε πλεούμενο με σχεδόν 200 επίδοξους μετανάστες την Κυριακή στα ανοικτά των βορειοδυτικών ακτών της χώρας, όπως ανακοίνωσε, ο υπουργός Εσωτερικών Μπρένταν Ο'Κόνορ. Πρόκειται για το 15ο σκάφος με μετανάστες που αναχαιτίζεται πριν φθάσει στα παράλια της Αυστραλίας από τις αρχές του έτους.

Σύμφωνα με τον Ο'Κόνορ, σκάφος του πολεμικού ναυτικού που περιπολούσε στην περιοχή εντόπισε το σκάφος με 194 επιβαίνοντες στα ανοικτά των Νήσων των Χριστουγέννων, περίπου 2.600 χλμ. από την ηπειρωτική Αυστραλία.

"Η κυβέρνηση της Αυστραλίας είναι δεσμευμένη στη σθεναρή φύλαξη των συνόρων και είναι αποφασισμένη να αντιμετωπίσει με τον αποτελεσματικότερο και προσήκοντα τρόπο τους λαθρέμπορους ανθρώπων", είπε.

«Η Τουρκία δε θα γίνει ο μεγαλύτερος καταυλισμός προσφύγων του κόσμου» ,(ενώ η Ελλάδα;) ,δήλωσε στην «Καθημερινή της Κυριακής» ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων Εγκεμέν Μπαγίς και τόνισε , ότι η χώρα του δε θα εφαρμόσει το πρωτόκολλο επανεισδοχής μεταναστών από την Ελλάδα, όσο αρνούνται να υπογράψουν αντίστοιχες συμφωνίες το Αφγανιστάν, το Πακιστάν και οι άλλες χώρες της αρχικής τους προέλευσης. Κάλεσε επίσης τους έλληνες πολιτικούς να αναλογισθούν αν θέλουν την Τουρκία πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή μια χώρα με... δυσκολίες που μπορεί να τις μεταδώσει στην ευρύτερη περιοχή (!).
Όλα αυτά βεβαίως τα ειπε, όταν όλοι γνωρίζουν πως η Τουρκία ήταν και είναι ένας από τους σημαντικότερους διακομιστικούς σταθμούς λαθρομεταναστών από τη Μ. Ανατολή, την Κ. Ασία και την Ασία, προς την Ευρώπη.
Μέσω της Τουρκίας περνούν στη χώρα μας, ήδη από το μέσον της δεκαετίας του 1990, λαθρομετανάστες από Ινδία, Πακιστάν, Κασμίρ, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν, Κίνα, Ιράν, Ιράκ, Αίγυπτο, Παλαιστίνη και Καύκασο. Το κύμα αυτό επηρεάστηκε τα τελευταία χρόνια από τους πολέμους στο Αφγανιστάν, το Ιράκ, το Κασμίρ και τη Σομαλία, καθώς και από φυσικές καταστροφές, όπως το τσουνάμι στη Νοτιοανατολική Ασία και σεισμοί στο Πακιστάν.

Σε αντίθεση με τους βαλκάνιους μετανάστες, για τους οποίους η Ελλάδα είναι χώρα τελικού προορισμού, η πλειοψηφία των λαθρομεταναστών από την Ασία και την Αφρική χρησιμοποιεί την Ελλάδα ως χώρα διέλευσης, προκειμένου να φτάσουν στην Ιταλία και σε άλλες χώρες της ΕΕ, κυρίως μέσω των λιμανιών Πατρών και Ηγουμενίτσας. Σε πολλές περιπτώσεις, προσπαθούν να περάσουν στην Ευρώπη, μέσω της Βουλγαρίας, των Σκοπίων και της Αλβανίας. Κύρια κέντρα συγκέντρωσης των προσφύγων στην Τουρκία είναι η Κωνσταντινούπολη και στο δυτικό τμήμα της χώρας το Αϊβασίκ, το Αϊβαλί και η Σμύρνη. Εκεί, υπάρχουν ολόκληρες συνοικίες που έχουν διαμορφωθεί σε στρατόπεδα-χώρους προσωρινής υποδοχής.

Οι διακινητές λαθρομεταναστών είναι κυρίως Τούρκοι, Αλβανοί, Βούλγαροι, Γεωργιανοί, Ιρακινοί και Αιγύπτιοι. Ωστόσο, σημαντικότατο ρόλο παίζουν οι Έλληνες λαθροδιακινητές, οι οποίοι δρουν σε σχεδόν όλα τα κυκλώματα. Στα κυκλώματα έχει επίσης διεισδύσει και τα χρησιμοποιεί η τουρκική μυστική υπηρεσία, η ΜΙΤ.

Στην Ελλάδα (http://taxalia.blogspot.com/2009/06/blog-post_28.htm) έχουν βρεθεί άτομα, συνήθως με μακρά παραμονή στη χώρα μας, να χρησιμοποιούν πολιτιστικούς συλλόγους ή χώρους συγκέντρωσης μεταναστών, ως κέντρα «εξυπηρέτησης» λαθρομεταναστών. Τους αποσπούν από 1.000 έως 5.000 ευρώ για να τους πάνε στη Δύση. Συνηθισμένη πρακτική τους είναι να κρατούν ομήρους μέλη των οικογενειών τους έως ότου εισπράξουν τα λεφτά.

Τι συμβαίνει στα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΙΚΑ;

Αληθεύει πως «μετακομίζουν» τους λαθρομετανάστες στα εγκαταλελειμμένα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΙΚΑ;
Συγκεκριμένα, απέναντι από το γήπεδο του «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ» στην Αλεξάνδρας.Αληθεύει πως έχουν παράνομες παροχές νερού και ηλεκτρικού από κολώνες της λεωφόρου;Αληθεύει πως τα μέχρι τώρα άδεια διαμερίσματα των πολυκατοικιών που θα έπρεπε να είχαν κατεδαφιστεί γεμίζουν με τους άλλοτε του «ΕΦΕΤΕΙΟΥ»; Αληθεύει πως στην επιχείρηση μετεγκατάστασης των λαθρομεταναστών στα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΙΚΑ» συμμετέχει "γνωστός" που πρωτοστάτησε στο να διατηρηθούν τα ερείπια που θα έπρεπε από χρόνια να είχαν κατεδαφιστεί;Αληθεύει πως τους λαθρομετανάστες ενισχύουν και τροφοδοτούν ομάδες αναρχικών που μπαινοβγαίνουν διακριτικά και οργανώνουν μέσα στους ανεξέλεγκτους χώρους τους τις δικές τους γιάφκες;

Αληθεύει πως έχουν δημιουργηθεί ομάδες περιφρούρησης των αναρχικών που κινούνται όλες τις ώρες διακριτικά γύρω απ΄αυτά, ενώ τις βραδυνές ώρες η περιφρούρηση των λαθρομεταναστών ενισχύεται και με διάφορους "περίεργους" που κάθονται στα κάγκελλα της υπόγειας διάβασης που εξυπηρετεί τα «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΙΚΑ» οδηγώντας κάτω από την Αλεξάνδρας προς το απέναντι πεζοδρόμιο του «ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ»;
και τέλος...

Τι σχέση έχουν αυτές οι κινήσεις με τις προσπάθειες ακύρωσης της διπλής ανάπλασης;
Και τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον γνωστό πολιτικό χώρο που λόγω πολιτικών αγκυλώσεων κάνει το παν για να μιζεριάσει την ήδη γεμάτη προβλήματα ζωή των Αθηναίων πολιτών;
http://adiakritos.blogspot.com/2009/06/blog-post_9630.html
δελτίο των 11



2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής απορρίφθηκε πρόταση να αναλάβουν τον έλεγχο των παραμεθόριων περιοχών στην περιοχή του Αιγαίου πολεμικά του Πολεμικού Ναυτικού αντί του Λιμενικού, ώστε ο έλεγχος να καταστεί πιο αποτελεσματικός,διότι η πολιτική δεν είναι η “αναχαίτηση” αλλά ο γρήγορος εντοπισμός και η γρήγορη υποδοχή.


για του λογου το αληθες ο προκοπης πηγε στα νησια για να επιβεβαιωσει αυτη την πολιτικη σημερα...

ισως παει αυριο και στα κουντουριωτικα να εμψυχωσεικαι τα παιδια των εξαρχειων και ψυχικου..

Ανώνυμος είπε...

οσο για αυτα στα κουντουριωτικα μηπως πρεπει να ενημερωθει εισαγγελεας του αρειου παγου τωρα αν αληθευουν τα καταγγελομενα?και να κληθουν για εξηγησεις οι κρατικοι αξιωματουχοι για παραλειψεις στην ασκηση καθηκοντων τους?