23/6/09

«Διπλωματική» ήταν η ασθένεια Ερντογάν

Γιατί δεν ήρθε, ενώ κάποιες εφημερίδες τον... έφεραν


του Κώστα Μπετινάκη

πηγή: http://www.styx.gr/index.cfm?Action=RTCL&CLiD=2352

Πολιτικοί και όχι «ιατρικοί» ήταν οι λόγοι που ο τούρκος πρωθυπουργός ανέβαλε την τελευταία στιγμή την επίσκεψή τους στην Αθήνα. Αυτό γράφει η Χουριέτ, επικαλούμενη «διπλωματικές πηγές στην Άγκυρα».

«Οι πραγματικοί λόγοι της αναβολής της επίσκεψης, είναι οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου και η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης που κατηγορεί την Τουρκία για το λαθρεμπόριο παράνομων μεταναστών».

Το δημοσίευνα της Χουριέτ αναφέρει ακόμα, πως οι δύο πρωθυπουργοί επρόκειτο να έχουν συνομιλίες το Σάββατο πριν τα εγκαίνια του Μουσείου της Ακρόπολης. «Επρόκειτο να εξετάσουν διμερή προβλήματα, καθώς και τις συνεχιζόμενες συνομιλίες στην Κύπρο».

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές που επικαλείται η τουρκική εφημερίδα, αναφέρουν δύο λόγους που «πιθανόν οδήγησαν στην απόφαση του Ερντογάν να μην πάει στην Αθήνα: Ο πρώτος ήταν η δήλωση Κα;ραμανλή την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλες, για την παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά. Είχε πει τότε πως θα αναφερθεί στο ζήτημα κατά τη συνάντησή του με τον τούρκο πρωθυπουργό. Αλλά ο τρόπος που τέθηκε το ζήτημα αντιβαίνει στην διπλωματική ευγένεια».

«Ο δεύτερος και σημαντικότερος λόγος της ξαφνικής αναβολής της επίσκεψης, ήταν η ανακοίνωση των συμπερασμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αναφέρονται στις ευθύνες της Τουρκίας για την συνεχιζόμενη λαθραία μεταφορά μεταναστών. Κάτι που η Τουρκία υποστηρίζει πως έγινε με επιμονή της Ελλάδας».

To θέμα κρίνεται υπέρ το δέον σοβαρό, αφού ο τουρκικός Τύπος απέφυγε να ειρωνευτεί τις εφημερίδες εκείνες, που όχι μόνο… έφεραν τον Ερντογάν στην Αθήνα, αλλά και περιέγραψαν … «τι ακριβώς συζήτησαν με τον πρωθυπουργό πριν τα εγκαίνια του Μουσείου !!!

Το επιχείρημα που σκοτώνει

Στις τουρκικές εφημερίδες όμως σήμερα, διαβάσαμε και κάτι ακόμα:

Ο καθηγητής Γιαλτσίν Κιουτσούκ, μετά την κατάθεσή του στον ανακριτή για την περίπτωση της ομολογίας του Τούρκου ηθοποιού Ατίλα Ολγκάτς, ο οποίος είχε παραδεχθεί πως σκότωσε Ελληνοκύπριους το 1974, είπε στους δημοσιογράφους:
«΄Ηταν αδύνατον για τον Ολγκάτς να έχει σκοτώσει αιχμάλωτους πολέμου».
Ακούστε τώρα το ατράνταχτο επιχείρημα: «Αυτό είναι αδύνατον να συμβεί σε πόλεμο, λόγω των τουρκικών παραδόσεων».

Νομίζω πως το επιχείρημα του κ. καθηγητή μας αφήνει άφωνους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...