23/6/09

Επιμένουν για τις συντάξεις

Οι κυβερνήσεις οφείλουν να συνεχίσουν τις μεταρρυθμίσεις στον τομέα των συνταξιοδοτήσεων, σύμφωνα με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης.

Τη ανάγκη συνέχισης των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων, με σκοπό να διασφαλιστεί πως, τόσο ο ιδιωτικός, όσο και ο δημόσιος τομέας συνταξιοδοτήσεων θα παραμείνουν κοινωνικά λειτουργικοί και οικονομικά βιώσιμοι, επεσήμανε αναφορά του ΟΟΣΑ.

Λόγω της ανόδου της ανεργίας και της πτώσης των εισόδων που προκύπτουν από τους φόρους, οι κυβερνήσεις που συμμετέχουν στον ΟΟΣΑ θα βρεθούν να αντιμετωπίζουν ελλείμματα της τάξης του 9% (κατά μέσο όρο) μέσα στο 2010 - κάτι που επηρεάζει αυτόματα τον τομέα των συντάξεων, καθώς οι κυβερνήσεις πλέον όχι απλά δεν αυξάνουν, αλλά μάλλον μειώνουν τις δημόσιες δαπάνες για τις συνταξιοδοτήσεις.

Ανάλογα είναι τα φαινόμενα και στον ιδιωτικό τομέα, καθώς οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον εν λόγω χώρο έχουν πληγεί βαρύτατα λόγω των πτώσεων των χρηματιστηρίων. Όπως επισημαίνει η αναφορά, στις μεταρρυθμίσεις πρέπει να περιλαμβάνονται θέσπιση νέων κανονισμών, ικανότερη διοίκηση, καλύτερη ενημέρωση όσον αφορά τα ρίσκα και τις ανταμοιβές που συνεπάγονται επενδυτικές επιλογές, καθώς και μείωση της τάσεως λήψης ρίσκων καθώς οι άμεσα ενδιαφερόμενοι (οι πελάτες) πλησιάζουν σε ηλικίες συνταξιοδότησης.

«Χρειάζεται αναδιαμόρφωση των συστημάτων συνταξιοδότησης τώρα, έτσι ώστε να γίνουν πιο οικονομικά και ταυτόχρονα πιο ανθεκτικά, έτσι ώστε να μπορούν να αντέξουν σε απότομες μεταβολές της αγοράς - με αυτό τον τρόπο οι κυβερνήσεις θα γλιτώσουν πολλούς οικονομικούς και πολιτικούς 'πονοκεφάλους' στο μέλλον» είπε ο γενικός γραμματέας του ΟΑΣΑ, Άνχελ Γκούρια, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε και στην ανάγκη προσαρμοστικότητας των συντάξεων σε οποιεσδήποτε αλλαγές συνθηκών- είτε αυτές είναι δημογραφικές, πολιτικές ή οικονομικές.

δελτίο11.

Ο αγώνας των περιούσιων Τραπεζιτών κατα των εργαζόμενων τώρα αρχίζει.Γιατί δεν δαπανούν το 10% των χρημάτων που εξαερώθηκαν στα πατσαβουρο-ομόλογα για το ασφαλιστικό;Και γιατί δεν πηρώνουν οι φιλάνθρωποι Τραπεζίτες την περίθαλψη των λαθρομεταναστών;


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897. Τα Ανάκτορα που ησαν στην υπηρσία των Αγγλων οργάνωσαν την ηττα στην Θεσσαλία και την Ήπειρο για να πάρει ενα μάθημα ο ελληνικός λαός και να μην θέλει την απελευθέρωση των υποδούλων Ελλήνων

 Όλα έγιναν για φύγουν οι  Εθελοντές που είχε στείλει ο Δηλιγιάννης στην Κρήτη. Αρχιστράτηγοε της Προδοσίας ήταν ο διάδοχος Κωνσταντίνος. Κα...