25/6/09

ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η κυβέρνηση της Ν.Δ πούλησε άλλο ένα 5% του ΟΤΕ στους Γερμανούς οι οποίοι ελέγχουν πια το 30%, έναντι 20% του Ελληνικού Δημοσίου.
Μέσα σε 13 χρόνια (1996-2009) οι κυβερνήσεις Σημίτη και Καραμανλή πούλησαν το 80% του ΟΤΕ, το 65% του ΟΠΑΠ, το 50% της ΔΕΗ, ενώ το ξένο κεφάλαιο κατέλαβε ισχυρότατες θέσεις στις ελληνικές τράπεζες.
Οι προπαγανδιστές του νεοφιλελευθερισμού ισχυρίζονται ότι με τις ιδιωτικοποιήσεις μειώνεται δραστικά το δημόσιο χρέος και η Ελλάδα προοδεύει. Και όμως στο τέλος του 2009 το χρέος της Κεντρικής Κυβέρνησης θα φθάσει το 115% του ΑΕΠ. Τα συνολικά χρέη από 150% του ΑΕΠ το 1995, θα φθάσουν εφέτος το 215% του ΑΕΠ. Και παρά την λιτότητα και τις πολλές ιδιωτικοποιήσεις που γίνονται.
Ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός και η ασυδοσία των αγορών οδήγησαν την Ελλάδα σε αδιέξοδο. Πρόσθετα κέρδη στο μεγάλο κεφάλαιο (ντόπιοκαι ξένο )και πρόσθετες δυσκολίες στα λαϊκά στρώματα.

ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Μονο που οι "γερμανοι" της deutsche telecom οπως και οι "γερμανοι" του alpha και οι"γερμανοι" της deutsche bank δεν ειναι και τοσο γερμανοι οπως πολυ καλα γνωριζεις εσυ Χρηστο Χατζαρα.Καιρος ειναι να το μαθουν και ολοι οι αλλοι πως αυτοι που μας αγοραζουν ειναι οι"περιουσιοι" οπως πολυ σωστα τους αποκαλεις ειρωνικα και να παψουν να παραπληροφορουν τον κοσμο μιλωντας για ανυπαρκτους γερμανους.