21/6/09

Οι λαθρομετανάστες ρημάζουν τά κοπάδια

Προσοχή! Το επεισόδιο στην Νεα Μανωλάδα δεν είναι ρατσισμός. Το θέμα είναι η ζωοκλοπή. Οι λαθρομετανάστες ρημάζουν τα κοπάδια.

Όταν οι πεινασμένοι Έλληνες κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για την ζωοκλοπή, που επανεμφανίστηκε στη χώρα μας, μαζί με τους λαθρομετανάστες, τα χουντοκάναλα και «οι αριστεροί εκδότες», δεν έχουν να πουν και να γράψουν τίποτα.
Αναδημοσιεύω διαμαρτυρία από το Ξηρόμερο ,του Απριλίου. Που τα λέει όλα!!

Κυριακή, 12 Απριλίου 2009

Ζωοκλοπή: Ένα μελανό σημείο για τον τόπο μας
http://xiromeronews.blogspot.com/2009/04/blog-post_970.html

Με αφορμή τα όλο και περισσότερα κρούσματα ζωοκλοπών που εμφανίζονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα στο Χωριό μας αλλά και στην ευρύτερη περιοχή του Ξηρομέρου, και έχουν ως θύματα χωριανούς και συμπατριώτες μας, που αγωνίζονται να επιβιώσουν συντηρώντας λίγα ζωντανά κάτω από ιδιαιτέρως αντίξοες συνθήκες, που όλοι μας γνωρίζουμε, έχοντας ως κύριο εισόδημά τους «το διάφορο» από τα λιγοστά πρόβατα, χοίρους ακόμη και κότες που εκτρέφουν, η Εφημερίδα μας καταπιάνεται ειδησεογραφικά με το θέμα, για να το αναδείξει, επισημαίνοντας ότι αποτελεί μάστιγα και μελανό σημείο αναφοράς και οπισθοδρόμησης για τον τόπο μας.
Τα τελευταία χρόνια έχουν ενταθεί τα φαινόμενα ζωοκλοπών στην περιοχή μας αλλά και στο Χωριό μας. Ένα Χωριό που μέχρι πρότινος ήταν παράδειγμα προς μίμηση και σημείο αναφοράς για τους φιλοπρόοδους ανθρώπους του.
Όμως τα πράγματα αλλάξανε, και στον τόπο μας (Ξηρόμερο) συμβαίνουν πράγματα πρωτόγνωρα, όπου συχνά - πυκνά γινόμαστε μάρτυρες συμβάντων που εκθέτουν την τοπική μας κοινωνία, καταμαρτυρώντας με το χειρότερο τρόπο έκπτωση ηθικών αξιών.
Πριν από κάποια χρόνια στα χωριά μας, άμα είχε ο ένας… είχε και ο άλλος. Οι χωριανοί στήριζαν ηθικά αλλά και υλικά τον ανήμπορο χωριανό που είχε ανάγκη.
Όλοι μαζί, προσέφεραν αφιλοκερδώς εθελοντική εργασία για να στηρίξουν τον πληγέντα από “ανημπόρια” συγχωριανό.
Πάμπολλα τα παραδείγματα που και μεις ζήσαμε και από αυτά διδαχθήκαμε .
Τώρα φτάσαμε σε σημείο στα ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ, να μην μπορούμε να αφήνουμε στα σπίτια μας, τα παραθύρια μας ανοικτά, και οι εναπομείναντες στις πατρογονικές εστίες γηραιοί κατά το πλείστο χωριανοί και συμπατριώτες μας, οι οποίοι διατηρούν λιγοστά πρόβατα για την επιβίωσή τους, να πέφτουν απανωτές φορές θύματα των ζωοκλεφτών, οι οποίοι αποδεκατίζουν χωρίς έλεος ως “λύκοι” τα κοπαδάκια, επιφέροντας χωρίς άλλο πρωτίστως ηθική ζημιά στον παθόντα, γιατί είναι γνωστό σε όλους μας ότι, οι πατεράδες μας γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και πεθαίνουν με τα πρόβατά τους, θεωρώντας αυτά κομμάτι της οικογένειας και την πράξη αυτή καθ’ αυτή ατιμωτική !
Άπειρες φορές, τα ζώα αυτά μεγάλωναν στα σπίτια μας με τα ρωγοβύζια, γεγονός που καταδεικνύει το δέσιμο της οικογένειας με τα ζωντανά.
Παράλληλα μ΄αυτό η ζωοκλοπή επιφέρει καίριο οικονομικό πλήγμα στην οικογένεια, γιατί έτσι ή άλλως, είναι το μοναδικό πλέον εισόδημά της, μετά την “απόσυρση” του καπνού.
Και περιμένοντας το Πάσχα να πουλήσεις τα αρνιά στον χασάπη για να εξοικονομήσεις «τα προς το ζειν», πας στο μαντρί και βλέπεις ότι σε πρόλαβαν οι ζωοκλέφτες … Η Αστυνομία στην προκειμένη περίπτωση παρά τις όποιες αποσπασματικές της προσπάθειες δεν έχει καταφέρει να πατάξει κατ’ ελάχιστο την μορφή αυτή του εγκλήματος, και απλά…. καταγράφει τα όποια συμβάντα φτάνουν στο Α.Τ. Κατούνας, προς απογοήτευση των παθόντων που αισθάνονται παντελώς απροστάτευτοι και ανυπεράσπιστοι.
Η Εφημερίδα μας επισημαίνει ότι, η μορφή αυτή του εγκλήματος είναι εξόχως επικίνδυνη και γεννά από μόνη της ανεξέλεγκτες καταστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες που μπορεί να έχουν οδυνηρά αποτελέσματα.
Οι πράξεις αυτές υποβαθμίζουν τις πατροπαράδοτες ηθικές μας αξίες, επιφέροντας καίριο πλήγμα στη συνοχή της μικρής μας κοινωνίας.
Παράλληλα προσβάλλουν βάναυσα τους περήφανους Ξηρομερίτες, αμαυρώνοντας με τον χειρότερο τρόπο την εικόνα του τόπου μας.
Εκτιμώντας ότι η κατάσταση είναι σοβαρότερη από αυτή που διαφαίνεται, θέτουμε σε προβληματισμό συνολικά την κοινωνία μας, αναλαμβάνοντας στο ακέραιο και τις δικές μας ευθύνες που μας αναλογούν.
Η Συντακτική Επιτροπή
Πηγή: Εφημερίδα «Τα νέα της Κωνωπίνας» φύλλο 55, σελ:2.
http://www.konopinaps.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: