23/6/09

Ποιος θα πληρώσει τα μάρμαρα και τη γκάφα (ΚΕΔ)

ΣΚΑΕΙ τώρα η ενημέρωση

Οδηγούν σε κώμα την Ενημέρωση, εκτελώντας εν ψυχρώ την είδηση και την δημοσιογραφία με συνεντεύξεις προκάτ, κάλπικα ρεπορτάζ, περιγραφές για ανύπαρκτα γεγονότα αλά και άρθρα με αβάντα σε οικολόγους, μειονότητες, Δεκέμβρη σε επανάληψη, αυτοπροσδιορισμούς, τζαμί πλάι στο γήπεδο και ΜΜΕ χωρίς συντάκτες.

Ταυτόχρονα, μπαίνουν λουκέτα σε καθημερινές εφημερίδες -για να μείνουν μόνο τα Κυριακάτικα- όπως σβήνουν δελτία ειδήσεων από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, με συνταγή λοστρόμου.

Hδη κλείνει ο Ελεύθερος Τύπος και το CITY.

- Παραμένει χωρίς διάψευση η καταγγελία για δυο συνεντεύξεις μαϊμούδες, πού δημοσιεύθηκαν στην Ελευθεροτυπία την περασμένη Κυριακή.

-Δεν υπάρχει δράμι ευαισθησία ώστε να ανασκευάσουν την γκάφα του αιώνα με την… «άφιξη Ερντογάν», ο οποίος ήρθε μόνο στις στήλες εφημερίδων (Βήμα, Ελευθεροτυπία, Έθνος, Real και όσες άλλες εντοπισθούν καθώς ή καταγραφή συνεχίζεται).

Είναι το αποκορύφωμα ευτελισμού και η απόλυτη υποταγή της ενημέρωσης στην επικοινωνία, το ρουλεμάν της προπαγάνδας και τις επιδιώξεις της διαπλοκής.

Με επιλογή ο,τι χωράει (και ό,τι πουλάει) η σακούλα με το DVD, οι εργολάβοι με τα ΜΜΕ σκοτώνονται μεταξύ τους, με συμμάχους διευθυντές – συνδικαλιστές και τοποτηρητές τους στην ΕΣΗΕΑ και την ΠΟΕΣΥ, με τις ευλογίες των κομμάτων. Έτσι, οι πραγματικά εργαζόμενοι δημοσιογράφοι είναι στη γωνία, αντιμέτωποι με την εργοδοτική αυθαιρεσία, την εθελουσία και τώρα με την εκ περιτροπής απασχόληση.

Έτσι γυρίζει η σελίδα στην ΕΣΗΕΑ και την Ενημέρωση….

Έτσι υποστέλλεται η σημαία της αξιοπιστίας και οι μεγαλοεργολάβοι και εφοπλιστές εκδότες υπονομεύουν άλλη μια φορά με τον τρόπο τους, την επιστροφή των μαρμάρων.


ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια: