26/6/09

Η εισβολή μελλοντικών μουσουλμάνων "Ελλήνων συνεχίζεται

ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΣΤΟ ΑΓΑΘΗΝΗΣΙ.ΟΙ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥΣ.

Με «βόμβα» έτοιμη να εκραγεί μοιάζει η κατάσταση στο ακριτικό Αγαθονήσι.

Οι 10 εθνοφύλακες του νησιού παρέδωσαν τα όπλα τους στον πρόεδρο της Κοινότητας, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδείξουν το αδιέξοδο στο οποίο έχει φθάσει η συγκέντρωση οικονομικών μεταναστών που καταφθάνουν από την Τουρκία.
Την περασμένη Πέμπτη, 193 άτομα από το Αφγανιστάν, την Παλαιστίνη και την Σομαλία εντοπίστηκαν σε βάρκες ανοικτά του Αγαθονησίου και προωθήθηκαν από το Λιμενικό στο νησί, όπου οι μόνιμοι κάτοικοι ανέρχονται σε 170.
Άνδρες, γυναίκες και παιδιά, 193 ψυχές, ζουν εδώ και πέντε ημέρες σε χωράφια, αγρούς, δρόμους, χωρίς «κεραμίδι» πάνω από τα κεφάλια τους, χωρίς κρατική μέριμνα, ιατρική φροντίδα και μίνιμουμ συνθήκες υγιεινής.
Οι κάτοικοι τους προσφέρουν νερό, φαγητό και ρούχα, όπως κάνουν άλλωστε κάθε φορά όταν οικονομικοί μετανάστες εγκαταλείπονται από Τούρκους δουλεμπόρους στα ανοικτά του νησιού.
Ο Κωνσταντίνος Κόττορος, εκπρόσωπος των Εθνοφυλάκων και γιος του προέδρου της Κοινότητας, ειπε πως δεν είναι η πρώτη φορά που κάτοικοι και οικονομικοί μετανάστες αναγκάζονται να συμβιώσουν στο ακριτικό νησί. Και εξηγεί ότι τώρα, το ποτήρι ξεχείλισε, αφού οι άνθρωποι που έρχονται από την Ανατολή για να προωθηθούν από τους σύγχρονους μηχανισμούς σκλαβοπάζαρου στην πλούσια Δύση, είναι περισσότεροι από τους κατοίκους του νησιού. Εξαιτίας των άθλιων συνθηκών διαβίωσής τους είναι φυσικό να αναγκάζονται καμιά φορά να κλέψουν... ακόμη και τα «χέρια» που τους φροντίζουν.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του νησιού, αλλά και ο εκπρόσωπος των εθνοφυλάκων, τις τελευταίες ώρες κάποιοι λαθρομετανάστες άνοιξαν τα σπίτια τους, έκλεψαν ρούχα, τρόφιμα, σεντόνια, κουβέρτες, φτάνοντας στο σημείο ακόμη και να αφοδεύσουν στο πάτωμα ή να ουρήσουν στο ιερό της εκκλησίας του νησιού. «Δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά θα μας αναγκάσουν να γίνουμε» δηλώνουν οι κάτοικοι και προειδοποιούν ότι το κακό δεν θα αργήσει να συμβεί.
Χαρακτηριστική η περίπτωση της Ευρυδίκης Καρύδη, το σπίτι της οποίας μπήκε δύο φορές στο στόχαστρο λαθρομεταναστών.

Χαρακτηριστικό της αγανάκτησης που διακατέχει τους Αγαθονησιώτες είναι και το περιστατικό που σημειώθηκε χθες το πρωί όταν περίπου σαράντα κάτοικοι απέκλεισαν το λιμάνι και δεν επέτρεψαν σε σκάφος του Λιμενικού να αποβιβάσει στο νησί είκοσι πέντε νέους λαθρομετανάστες.
Ο κ. Κόττορος λέει: «Επί δύο ολόκληρες ώρες δεν αφήναμε το σκάφος του Λιμενικού να προσεγγίσει, γιατί αν κατεβάζανε κι άλλους, τώρα θα είχαμε συνολικά 198 λαθρομετανάστες. Μάλιστα, δεχτήκαμε τηλέφωνα και πιέσεις από την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου και το Λιμεναρχείο Πάτμου, αλλά ήμασταν αμετακίνητοι. Τελικά, μετά από περίπου τρεις ώρες, ήρθε ένα ναυλωμένο ιδιωτικό σκάφος από Πάτμο που έκανε δύο δρομολόγια και τους πήρε όλους. Εμείς, πάντως, δεν πρόκειται να δεχτούμε ξανά κανέναν. Ας τους πάνε όπου θέλουν, εδώ πάντως δεν αντέχουμε άλλο».


Στα όρια τους οι κάτοικοι της Πλ.Αττικής...


Το πρόβλημα της Αθήνας δεν λύθηκε...απλά μεταφέρθηκε...και σε μερικές περιοχές επιδεινώθηκε η κατάσταση!

Τα γεγονότα στον Αγίο Παντελεήμονα και οι καθημερινές "σκούπες" στο κέντρο της Αθήνας είχαν ως αποτέλεσμα να μεταφερθεί μεγάλος όγκος λαθρομεταναστών στην Πλ. Αττικής.

Μια πλατεία που ήδη ήταν από τις πιο επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας...
Οι κάτοικοι έχουν επανηλειμμένως απευθυνθεί στους αρμόδιους αλλά...Φωνή Βοώντος εν τη Ερήμω...
Η μετατόπιση μεγάλο αριθμού λαθρομεταναστών μαζί με την ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας έχουν φτάσει τους κατοίκους σε αδιέξοδο...
Σε ανάλογη περίπτωση θα μπορούσε κάποιος να χαρακτηρίσει την περιοχή ως χώρο που μυρίζει μπαρούτι..αλλά δυστυχώς αυτό ως χαρακτηρισμός στην προκειμένη περίπτωση ίσως να είναι λίγος..

Στα ίχνη οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική προς την Ευρώπη βρίσκεται η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, συνελήφθη, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» ένας άνδρας, βουλγαρικής υπηκοότητας, ο οποίος μετέφερε ενδοσωματικά 42 συσκευασίες που περιείχαν περίπου 400 γραμμάρια κοκαΐνη. Κάθε συσκευασία, η οποία διέθετε εξωτερική επίστρωση με κερί, για να αποφευχθεί η διάλυσή της, ζύγιζε 10,4 γραμμάρια.

Ο συλληφθείς, ο οποίος ταξίδευε μαζί με ένα συμπατριώτη του, παρέλαβε τα ναρκωτικά στην Αργεντινή και με ενδιάμεσο σταθμό την Ιταλία και την Ελλάδα φέρεται να είχε ως προορισμό τη Βουλγαρία, προς την οποία κατευθύνθηκε από το αεροδρόμιο της Ρώμης, «Φουμιτσίνο», ο συμπατριώτης του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 20η Απριλίου στην Ιστορία

H 20η Απριλίου είναι η 111η ημέρα του δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Υπολείπονται 255 ημέρες μέχρι τη λήξη του έτους.   491 ....