15/6/09

Goodbye and good night δημοσιογραφία

Εκλογές ΕΣΗΕΑ: Πρώτοι οι "αριστεροί" εκδότες

του Σπύρου Χατζάρα

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εκλογών της 26ης και 27ης Μαΐου 2009, για τη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, ψήφισαν, 3.940 .(Εγκυρα: 3.754 Άκυρα: 124 Λευκά: 62) .

Έλαβαν:
-Αριστεροί εκδότες ,(Ψυχάρης-Αλαφούζος-Μπόμπολας- κλπ): 3329.
- 1.801 ψήφισαν να φύγει ο Τσαλαπάτης και ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΕΔΟΕΑΠ.
-1.208 ψήφισαν να μείνει ο Σόμπολος .
- 919 ψήφισαν freedon House και «mania for ever» .
- 320 ψήφισαν Ελενόπουλο και «πρώτα ο μουσουλμάνος πολίτης».
- 281 ψήφισαν «σε ευχαριστώ ω εταιρία!» και «poy einai h esiea»,

και μόνο 425 «Λακεδαιμόνιοι» στάθηκαν στις «Θερμοπύλες», και ψήφισαν: «Κάτω τα χέρια από τα Ταμεία μας». «Όχι στο συνδικάτο Τύπου».

Η κατανομή σε έδρες :

Συνδικάτο Τύπου: 6.
Εκδότες/Κόμματα: 10.
Δημοσιογράφοι: 1.

Όταν οι δημοσιογράφοι ψηφίζουν εκδότες, με βάση κουτσομπολιά, διαδόσεις, φήμες, και εντυπώσεις τότε γιατί να μας προβληματίζει και να μας θλίβει, το ότι στις 7 Ιουνίου, 3,900,000 ψηφοφόροι ψήφισαν ναι στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, και ναι στο Τζαμί στον Ελαιώνα, ενώ 178.964, ψήφισαν τον Εφιάλτη με το χρυσάνθεμο;

Στις εκλογές της ΕΣΗΕΑ ηττήθηκε η ενημέρωση και η δημοσιογραφία.
Έχασε το δημοσιογραφικό επιχείρημα και νίκησαν, η επικοινωνία, το κουτσομπολιό , η λογική του κομμωτηρίου, και τα κόμματα.

Τα επόμενα βήματα είναι γνωστά.

Εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε για να τα ακυρώσουμε. Αλλά θα πρέπει και οι συνάδελφοι να κόψουν τα κουτοχορτανίλ.

Δυστυχώς, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση από την κάλπη.

Όπως έστρωσαν, θα κοιμηθούμε, προς το παρόν.

Goodbye and good night δημοσιογραφία.

ΥΓ. Καλά που εμείς θα φύγουμε νωρίς. Οι αριστεροί νέοι;

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευριπίδης Μπίλλης
Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

ΟΧΙ σε σύνθετη ονομασία

Δυστυχώς ο ελληνικός λαός, και φαίνεται και το μεγαλύτερο μέρος της πολιτικής ηγεσίας της χώρας, αντίθετα με τους σκοπιανούς που είναι πλήρως συνειδητοποιημένοι για το τί επιδιώκουν, έχουν πολύ επιφανειακές και αφελείς απόψεις για τυχόν σύνθετη ονομασία του κράτους των σκοπίων.



Πχ. Άκουσα σήμερα στο ραδιόφωνο τον κατά άλλα συμπαθή τραγουδιστή Νταλάρα, να προσπαθεί εν τη αγνοία του, να ''καθοδηγήσει'', με ειλικρίνια πιστεύω, τον Ελληνικό λαό για το θέμα της ονομασίας των σκοπίων. Το σκεπτικό του, ήταν το αφελές σκεπτικό, ηθελημένο ή όχι και των περισσότερων ελλήνων πολιτικών.



Ο κ. Νταλάρας, αφού δέχτηκε ότι οι σκοπιανοί ίσως έχουν...
επεκτατικές βλέψεις, κατέληξε εν τη αγνοία στο γνωστό επιχείρημα της μειοδοτικής συμπεριφοράς που ''κυκλοφορούν έντεχνα'' οι διάφοροι γνωστοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι, κτλ. Είπε:



Η Βουλγαρία κατέχει το 15% της περιοχής της Μακεδονίας. Τα σκόπια (ευτυχώς δεν τα είπε Μακεδονία) κατέχουν το 30%, και εμείς το 55% της περιοχής της Μακεδονίας. Συνεπώς είπε, πώς αξιώνουμε να μονοπωλούμε την ονομασία της Μακεδονία;



Είναι οι αφελέις απόψεις που χωρίς να εμβαθύνουν στη φύση του προβλήματος, έφτασαν και στον συμπαθή τραγουδιστή που θεώρησε χρέος του να ''διαφωτήσει'' γι αυτές και τον Ελληνικό λαό. Από στραβό στραβά θα μάθεις λέει ο λαός. Ερωτώ όμως:



Που είναι η ενημέρωση του Ελληνικού λαού από την πολιτικές ηγεσίες, τα ΜΜΕ, κτλ για τη φύση του προβλήματος της ονομασίας. Διαφώτισε κανείς τον Ελληνικό λαό ότι είναι άλλο να ονομάζεται μία επαρχία χώρας Μακεδονία από το να έχει μία χώρα ως ονομασία το ''Μακεδονία'' και μάλιστα να δικδικεί και την ''εθνικήν ταυτότητα''. Χρειάζεται φιλοσοφία για να γίνει αντιληπτόν ότι αν η χώρα των σκοπίων ονομαστεί είτε ''Άνω Μακεδονία'', είτε ''Βόρεια Μακεδονία'' θα λείπει από τη χώρα αυτήν το έτερο ''τμήμα της'' δηλαδή είτε η ''Κάτω'' είτε η ''Νότια Μακεδονία''. Γιατί άραγε οι σκοπιανοί δεν δέχονται να ονομάζεται η χώρα τους Σλαβοαλβανική Μακεδονία;;



Να σας υπενθυμίσω άλλη μία φορά το κατωτέρω απόσπασμα από τη συνημμένη ανάλυση του Πρέσβη επι τιμή Θέμου Στοφορόπυλου που αξίζει να την αποστηθίσουμε (που βέβαια ούτε ο κ. Νταλάρας την έχει υπόψην του, ούτε και η μάζα του Ελληνικού λαού και πολύ φοβούμαι ούτε και το Χαμογελαστό ΥΠΕΞ μας ( βέβαια το χαμόγελο δεν είναι μειονέκτημα, αλλά χάρη)

Ανώνυμος είπε...

[Με την αποδοχή της δυνατότητας σύνθετης ονομασίας παραδοθήκαμε άνευ όρων. Διότι, όσο και αν εκ πρώτης όψεως φαίνεται παράδοξο, δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ ονομασίας απλής και σύνθετης και άρα θα επακολουθήσουν οι ίδιες δυσμενέστατες συνέπειες και στις δύο περιπτώσεις λόγω του ιστορικο-πολιτικού χαρακτήρα του θέματος, σε συνδυασμό με τον κύριο εν προκειμένω παράγοντα που είναι ο υπαρξιακός επεκτατισμός των Σκοπίων. Γιατί λέμε πως δεν υπάρχει διαφορά;



Διότι οποιοσδήποτε προσδιορισμός του όρου «Μακεδονία» είναι πολύ πιθανό να ατονήσει και να μη χρησιμοποιείται. Αλλά και αν αυτό δεν γίνει, τα Σκόπια θα είναι το μόνο κράτος που θα έχει στο όνομά του τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του. Έτσι, για τα δισεκατομμύρια των ανθρώπων που δεν θα ξέρουν καν την ύπαρξη ελληνικής και βουλγαρικής Μακεδονίας, η λέξη «Μακεδονία» θα ταυτίζεται με τα Σκόπια και μόνο.



Υπάρχει όμως και ένας τρίτος λόγος, ίσως ο πιο σημαντικός. Ότι αν ο προσδιορισμός επιζήσει στην πράξη και αν χρησιμοποιείται εν γνώσει της διαιρέσεως της Μακεδονίας σε ελληνική, βουλγαρική και σκοπιανή, τότε ο προσδιορισμός θα ενισχύει τον επεκτατισμό των Σκοπίων διεθνώς (όπως και στο εσωτερικό του σκοπιανού κράτους).



Διότι είναι αλήθεια πως γίνεται γενικά δεκτό ότι η γεωγραφική Μακεδονία κατανεμήθηκε ανισομερώς σε τρία μέρη. Είναι αλήθεια ότι μεγάλο ποσοστό των Σκοπιανών είναι Σλάβοι. Και είναι αλήθεια ότι το σημερινό σκοπιανό κράτος είναι νέο, με την έννοια ότι διαδέχθηκε το νοτιότερο ομόσπονδο κράτος της Γιουγκοσλαβίας. Αν, λοιπόν, δεν υπήρχε ο ''μεγαλομακεδονισμός'' των Σκοπιανών, θα μπορούσε το κράτος τους να ονομασθεί''Άνω Μακεδονία'',''Σλαβομακεδονία'' ή ''Νέα Μακεδονία''.



Όμως υπάρχει και θα εξακολουθήσει να υπάρχει το επεκτατικό ιδεολόγημα των βορείων γειτόνων μας περί της μίας μεγάλης Μακεδονίας: της γεωγραφικής περιοχής, η οποία, ενώ θα έπρεπε, κατ’ αυτούς, να είναι ενωμένη και''μακεδονικη'' (να ανήκει, δηλαδή, ολόκληρη στο''έθνος'' που οι Σκοπιανοί ισχυρίζονται ότι αποτελούν και που διατείνονται ότι είναι το ίδιο με εκείνο των αρχαίων Μακεδόνων) παραμένει, η μείζων αυτή περιοχή, διηρημένη και κατεχόμενη, στο μεγαλύτερο μέρος της, από τους Έλληνες και τους Βουλγάρους.

Εξίσου με το απλό, χωρίς προσδιορισμό, όνομα ''Μακεδονία'', οποιοδήποτε σύνθετο (με γεωγραφικό, εθνικό ή χρονικό επίθετο) θα ενισχύει αυτό το επεκτατικό ιδεολόγημα των Σκοπίων ως 'μακεδονικού' Πεδεμοντίου, κτλ]

Ανώνυμος είπε...

Άγριες νύχτες στις «γκρίζες» ζώνες της Αθήνας
Η Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα τα τελευταία βράδια έχει αδειάσει και το γκέτο μεταφέρθηκε στην Πλατεία Αττικής...

Ανώνυμος είπε...

Άγριες νύχτες στις «γκρίζες» ζώνες της Αθήνας
Η Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα τα τελευταία βράδια έχει αδειάσει και το γκέτο μεταφέρθηκε στην Πλατεία Αττικής...

Ανώνυμος είπε...

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ απο τον ΕΣΔΕΠ στη τ. Διευθύντρια του 132ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών (Γκράβας)


απο

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2009/06/132.html



οι συνηθεις υποπτοι..

Λωζάνη. 5 Νοεμβρίου 1922. Ο πράκτωρ Λεφτεράκης και η Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Στην Αθήνα συνεχιζόταν η δίκη των Προδοτών

  Το Σατώ ντ'Ουσύ που έγινε η διάσκεψη της Λωζάνης για το Ανατολικό Ζήτημα   το 1922 και σήμερα