1/7/09

Έτσι θέλουν να τελειώσουν την ενημέρωση (ΚΕΔ)

Δανείζουν τους εργοδότες


Όλη η έγνοια κάποιων στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, από την «αριστερή μπάντα» του τραπεζιού, μαζί με τον παλιό συνέταιρο του Σόμπολου, είναι μην τυχόν και τσαλακωθεί το ταγιεράκι της κας Αγγελοπούλου. Επειδή άλλος είναι στη δούλεψή της, και κάποιοι εκπροσωπούν αυτούς που την τυπώνουν μέχρι τώρα .
Είναι χοντρό το πολιτικό παιχνίδια με τον Ελεύθερο Τύπο και το Σίτι, που κυβέρνηση και κόμματα άφησαν να φορτωθεί στην πλάτη των εργαζομένων.

Έρχονται τώρα τρεις παρατάξεις στο Δ.Σ: «Ενότητα», «Μαχόμενοι και «Συσπείρωση» και συμφωνούν πίσω από το θρίλερ του Ελεύθερου Τύπου, να αναχρηματοδοτηθούν τα παλιά δάνεια, που έχουν όλοι οι εργολάβοι της ενημέρωσης, με σκόντο στα επιτόκια και ό,τι έχει απομείνει από το πακέτο των 28 δις αλλά πάλι με τις Τράπεζες στο παιχνίδι.
Πρώτος και καλύτερος ο εκπρόσωπος του Γκαργκάνα, Δ. Κουμπιάς, που λέει ότι έχει και τις ευλογίες του στενού περιβάλλοντος της οδού Ιπποκράτους γι αυτό το θέμα.
Όλοι μαζί λοιπόν, φαίνεται ότι τώρα συμφωνούν. Ό,τι «βρώμισε» στις ευρωεκλογές πάνε να το ξεπλύνουν τώρα στην ΕΣΗΕΑ κλείνοντας συμφωνία:

-Επαναφέρουν έτσι το Ενιαίο Ταμείο με όλους μέσα (και στον ΕΔΟΕΑΠ) Δηλαδή βάζουν στα ταμεία μας κάπου 25.000 ασφαλισμένους απ το ΙΚΑ, χωρίς εργοδοτική εισφορά, όπως είναι το σχέδιο των αφεντικών για να τους ασφαλίζουν τσάμπα.
- οδηγούν έτσι τα Ταμεία μας στο κόκκινο με ότι αυτό σημαίνει για την ζωή μας και την Ενημέρωση .
- Ξαναφρεσκάρουν τις λίστες του Ρουσόπουλου, «ανακαλύπτοντας» πάλι, «ασυμβίβαστο για τους δημοσιογράφους, να εργάζονται στο δημόσιο και τα Γραφεία Τύπου ώστε με την απόλυσή τους – όπως πρότειναν προχθές και στον Παυλόπουλο- να περισσέψουν θέσεις για να μπουν (οι δικοί τους) anergoι.

Στην κατεύθυνση αυτή, κι ύστερα από υπόγειες συζητήσεις των τελευταίων ημερών –όπως ομολόγησε στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ ο Α, Νταβανέλος- οι δικοί του μαζί με τον Κουμπιά τη Νταουντάκη και το Ράμο μαγειρεύουν το προεδρείο στην ΕΣΗΕΑ

Έτσι μέσα από το συνδικάτο στήνεται το καινούργιο σχήμα ώστε μέσα από τα ΜΜΕ να ‘ρθουν κοντά ο Αλέξης ο Αλέκος ίσως και η Αλέκα .
Το σχέδιο χρηματοδότησης των αφεντικών στα ΜΜΕ προωθεί, ως δήθεν πρόταση ΠΑΣΟΚ, δημοσίευμα στο «Βήμα της Κυριακής» , εκτός αν αποδειχθεί κι αυτό γκάφα, σαν την «άφιξη» του Ερντογάν.
Στο ίδιο πνεύμα βρίσκονται και όσα ονειρεύεται και ο διευθυντής της «Αυγής», αδελφός του νομικού συμβούλου του ζεύγους Αγγελοπούλου σκληρά εργαζόμενος μόνο τις Κυριακές στο ΣΙΤΙ,. Μόνο που αυτός προχωράει ακόμα περισσότερο και δεν είναι τυχαίο ότι προτείνει να μοιραστούν τα αποθεματικά της ΕΣΗΕΑ «στους κακοπληρωμένους δημοσιογράφους» χρηματοδοτώντας όμως έτσι τους εργοδότες και τα κομματικά Μέσα που δεν εφαρμόζουν τις συλλογικές συμβάσεις.

Τέτοια εποχή , πριν είκοσι χρόνια, με βιτρίνα τα δημοτικά ραδιόφωνα κάποιοι νεαροί τότε πολιτικοί, έστρωσαν χαλί στην ιδιωτική ραδιοφωνία και τηλεόραση. Τώρα το περιβάλλον τους προωθεί χρηματοδότηση των βαρόνων. Και οι αυλοκόλακες προωθούν διαλυτικά σχέδια για τον κλάδο, προκειμένου να ολκληρωθεί το προγραμματισμένο σχέδιό τους. Έτσι αλλάζει σελίδα η ενημέρωση.


ΚΙΝΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Προδοσία του 1897 ήταν η μητέρα εκείνης του 1922

 Ο Λαός ήταν εξαλος με την ξένη Ακρίδα και τους Αυλικούς  Στην Ήπειρο που δεν διοικούσε ο διάδοχος οι Έλληνες Νικούσαν