10/7/11

Έχουν κουκουλώσει την καταδίκη για την υπόθεση του Σπύρου Κομίνη

Χάρισαν την διαγραφή των υπευθύνων και εκείνοι το γλεντάνε με απολύσεις

http://www.styx.gr/

Ουδέποτε εκτελέσθηκε η πειθαρχική ποινή για διαγραφή ενός έτους, που επέβαλε (στις 2-3-2010) το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στον Θ. Αναστασιάδη και στον Τ. Καραμήτσο, για την λογοκρισία σε βάρος του Σπύρου Κομίνη, που με τον τρόπο αυτό εκδιώχθηκε από το «Πρώτο Θέμα».


Την επέτειο (ένα χρόνο και κάτι) από το πάγωμα της απόφασης του πειθαρχικού, η ηγεσία της εφημερίδας την γιόρτασε με μειώσεις μισθών με ατομικές συμβάσεις στους συντάκτες αλλά και με απολύσεις.
Έτσι ενώ γίνονται προσλήψεις νέων, στο οικονομικό τμήμα, περισσεύουν ξαφνικά οι οικονομικές αναλύσεις της Ρίτας Ζαχαριάδου.
Επίσης κόβονται , προφανώς επειδή ενοχλούν, τα σκίτσα του Γιάννη Δερμετζόγλου που ειδοποιήθηκε ο,τι απολύεται .


Την ίδια ώρα δεν εφαρμόζεται η δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον Αντώνη Βασιλόπουλο, αρμόδιο συντάκτη εργατικών-ασφαλιστικών θεμάτων που πρέπει να γυρίσει στην δουλειά του στην εφημερίδα, επειδή μάρτυρας από την πλευρά της διεύθυνσης για την απόλυση του, είχε καταθέσει ο υπεύθυνος οικονομικού Β. Στεφανακίδης και το μέλος του περιοδικού τύπου Δ. Μαρκόπουλος. Το δικαστήριο όμως έχει επιδικάσει αποζημίωση ακόμη και για ηθική βλάβη στον Βασιλόπουλο, για τους αναληθείς ισχυρισμούς εργοδοτών και άλλων εναντίον του. Υποχρεώνει έτσι την εφημερίδα να του πληρώσει χρηματική ποινή για ηθική βλάβη καθώς επίσης το «Πρώτο Θέμα» να πληρώσει και ένα μέρος, της δικαστικής δαπάνης υπέρ της ΕΣΗΕΑ.


Το θέμα ετέθη στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ αλλά κάποιοι το έχουν μπλοκάρει. Κυρίως υπεύθυνος είναι ο γενικός γραμματέας Αν. Νταβανέλλος που μαζί με τον Δ. Τρίμη ως επικεφαλής της «Συσπείρωσης» (εκλεκτοί και οι δύο του Σύριζα -ο ένας του Τσίπρα ο άλλος του Αλαβάνου- oι οποίοι εμφανίζονται και ως πρώτη παράταξη στην Ένωση), πρέπει να εξηγήσουν τι κρύβει το κουκούλωμα της απόφασης του Πειθαρχικού. Ταυτόχρονα όμως οφείλουν να εκτελέσουν αμέσως την απόφαση της διαγραφής έστω και τώρα , και να απαιτήσουν, όπως τους έχει ζητηθεί η ανάκληση όλων των απολύσεων και η άμεση αποκατάσταση των μισθών που μειώθηκαν στην εφημερίδα.


Όπως καταγγέλλει η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων και για την περίπτωση αυτή, η καταστρατήγηση των ΣΣΕ δημιουργεί πρόσθετες απαιτήσεις από τα ασφαλιστικά ταμεία (πχ. αυξημένες εργοδοτικές εισφορές) τις οποίες πρέπει να καταβάλλουν οι συγκεκριμένοι εργοδότες με αυτόφωρη διαδικασία ΚΕΔΕ (κώδικας είσπραξης δημοσίων εσόδων). Σε διαφορετική περίπτωση , αν δεν γίνει αυτό , αποτελεί ένα πρώτης τάξεως δώρο στα αφεντικά.


Τίθεται επίσης ζήτημα και για επιτελικό στέλεχος στο «Πρώτο Θέμα» που αν δεν δημιούργησε, συνέβαλε πάντως, στην αναπαραγωγή χαλκείου από το site του, σε βάρος συνδικαλιστικής παράταξης τις παραμονές των τελευταίων εκλογών στην ΕΣΗΕΑ, γεγονός που επίσης πρόκειται να απασχολήσει το Πειθαρχικό.


Η υπόθεση Σπύρου Κομίνη


Να θυμηθούμε όμως πώς ξεκίνησε η ιστορία στις αρχές του 2009 .
Τι έμπνευση λοιπόν ήταν κι αυτή τότε του Σπύρου Κομίνη να γράψει άρθρο με τίτλο: «Όταν έκλαψε ό Στάλιν (από τα γέλια)…» (Μέρος Β΄)
Όχι, επειδή ουδέποτε δημοσιεύθηκε στο «Πρώτο Θέμα».
Ούτε επειδή λογοκρίθηκε άγρια ο συνάδελφος και αμέσως μετά απολύθηκε.
Ούτε βέβαια επειδή με τα άρθρα του, είχε προβλέψει την κρίση και τα δεινά της και κάποιοι ήθελαν να τελειώνουν (άλλη μια φορά) μ΄αυτόν τον ενοχλητικό.
Κι ούτε ασφαλώς επειδή η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ για την λογοκρισία και την απόλυση του, «πνίγηκε» ακόμη και από την Αυγή , το Ριζοσπάστη , το Πριν τα blogs τα portals αλλά και από τα sites των συνδικαλιστικών παρατάξεων των δημοσιογράφων (με εξαίρεση την ΚΕΔ).


{Άλλωστε τα μόνα Μέσα που έβαλαν την είδηση ήταν το ΠΑΡΟΝ (αποκάλυψε το θέμα ) η Παρασκευή+1 3 και ασφαλώς το styx.gr.}


Αλλά επειδή μ΄όλα αυτά πέφτουν οριστικά οι μάσκες από πολλούς και κυρίως από κάποιους αριστερούς στην ΕΣΗΕΑ και στην πολιτική οι οποίοι κοιτάνε τώρα να κρυφτούν πίσω από την πλατεία.
Το μόνο που δεν μπορεί ούτε ένας απ’ αυτούς να ισχυρισθεί είναι «δεν ήξερα». Άλλωστε το λογοκριμένο κείμενο του Κομίνη , αποδεδειγμένα, απεστάλη τότε στα γραφεία όλων των πολιτικών αρχηγών και στις Ενώσεις Συντακτών.
Και όλοι τους τσιμουδιά…
Αξίζει όμως να θυμηθούμε μερικές φράσεις από την………«αμαρτία»
του Κομίνη :
«Που λες έκλαψε από τα γέλια ο Στάλιν, την ημέρα που ο Ομπάμα είπε ότι η δύναμη των ΗΠΑ, δεν είναι τα όπλα, αλλά οι αξίες και ο τρόπος της ζωής τους. Όταν οι Μπολσεβίκοι πήραν την εξουσία στην Ρωσία, δέχτηκαν εισβολή από μια ομάδα «πρόθυμων» χωρών, με αρχηγό τις ΗΠΑ και συμμετείχαμε και εμείς. Η επίθεση έγινε με όπλα.΄Όχι με όμορφα και γοητευτικά κουνήματα………».
«….Αν πράγματι οι Αμερικανοί είχαν το καλύτερο σύστημα, τις καλύτερες αξίες και τον ωραιότερο τρόπο ζωής , όλες οι χώρες θα ξεσκιζόντουσαν να τους μιμηθούν χωρίς να χρειάζονται οι δεκάδες εισβολές και οι βομβαρδισμοί που έχουν κάνει σ΄όλα τα σημεία του πλανήτη….»
«Δεν φτάνει που απειλεί και σκοτώνει, θέλει αυτοί που δέχονται τις σφαίρες να μην του λένε ο τι κρατάει πιστόλι. Και ρωτάει έκπληκτος
«Πούν΄ το»………….


Επίκαιρο και αποκαλυπτικό, ακόμη και σήμερα τρία χρόνια από τότε.


(Ρεπορτάζ Στυξ)

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στη φωτογραφία βλέπετε την “τάφρο” που άνοιξε το ΓΕΣ στον Έβρο ,εργο που θα φανεί τελικά διπλά χρήσιμο. Κι αυτό,γιατί
φράχτης στον Έβρο γιοκ! Θα αρκεστούμε στη “τάφρο” που άνοιξε το ΓΕΣ. Ο περίφημος φράχτης που από το Μάϊο είχε εξαγγελθεί ως μέτρο για την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών, φαίνεται ότι θα μείνει στα σχέδια.

Το χειρότερο όμως είναι το γιατί ο φράχτης μένει στα σχέδια. Μπορεί οι λόγοι που παρουσιάστηκαν να είναι οικονομικοί,λόγω της απροθυμίας της ΕΕ να χρημτοδοτήσει το έργο, ωστόσο οι πληροφορίες λένε ότι πιο απρόθυμο να δώσει το πράσινο φως είναι το ΥΠΕΞ.Το ελληνικό ΥΠΕΞ εννοούμε που φαίνεται να υποκύπτει στις πιέσεις των Τούρκων!

Έτσι θα αρκεστούμε στη τάφρο βάθους 7 μέτρων,πλάτους 30 και μήκους 20 χλμ. που άνοιξε με δικά του μέσα το ΓΕΣ ,κυρίως ως αντιαρματικό έργο, αλλά βέβαια και ως φυσικό εμπόδιο για τους λαθρομετανάστες.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=6876

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...