4/9/12

Τη λύση θα δώσει και πάλι ο Στρατός

«Το θέμα είναι να έχετε μισθό», είπε ο Στουρνάρας στους συνδικαλιστές των Σωμάτων Ασφαλείας σε μια συνάντηση που κράτησε 15 λεπτά.
Η "Tρόικα", απαιτεί οι περικοπές σε όλα τα ειδικά μισθολόγια να γίνουν αναδρομικά από τον Ιούλιο του 2012 όπως είχε συμφωνηθεί στο Μνημόνιο που «υπερψηφίστηκε στην Βουλή», τον Φεβρουάριο. Στο πακέτο των 11,9 δις , περιλαμβάνεται και η κατάργηση των αυτόματων μισθολογικών προαγωγών για τα Σώματα Ασφαλείας.
Το σχέδιο για τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι: Περικοπές  6,5% - 7% εφέτος, (αναδρομικά από την 1η Ιουλίου 2012), και 12% το 2013 , με αύξηση στο «επίδομα επικινδυνότητας», για τους «μάχιμους». Οι εκπρόσωποι των αστυνομικών, των πυροσβεστών και των λιμενικών, αντιδρώντας στις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια, προανήγγειλαν κλιμάκωση κινητοποιήσεών .
(Τα υπουργεία Οικονομικών της Βουλγαρίας , της Τουρκίας, της πΓΔΜ, και της Αλβανίας, δεν έχουν σχολιάσει μέχρι στιγμής τα σχέδια της τρόικας εσωτερικού, για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας). Οι περικοπές στις αποδοχές των δικαστικών θα είναι από 20% έως και 35%. (Για τους υψηλόμισθους δικαστικούς) λειτουργούς. Για τους καθηγητές ΑΕΙ – ΤΕΙ, το σχέδιο προβλέπει περικοπές που θα ξεκινούν από το 5% για αποδοχές έως 1000 ευρώ, και θα φθάνουν το 30% για όσους πανεπιστημιακούς λαμβάνουν άνω των 2500 ευρώ τον μήνα. Στους γιατρούς του ΕΣΥ, οι μισθοί θα κοπούν 13% κατά μέσο όρο, ενώ για τους διπλωμάτες και τους αρχιερείς οι μειώσεις θα είναι 17,5%- 20% .

Από το Γραφείο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση για τις περικοπές στα ειδικά μισθολογια.
«Ο κ. Μπομπ Τράα επιμένει να «τσεκουρέψει» τους μισθούς των ενστόλων, ανεξαρτήτως συνεπειών. Το Ζάππειο Ι, ΙΙ φαντάζουν πολύ απόμακρα. Τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, οι Δικαστικοί, οι Ιερείς, οδηγούνται στην απόγνωση όπως ολόκληρος ο Ελληνικός λαός. Ελπίζουμε οι Δικαστικοί να στηρίξουν το δίκαιο, όχι μόνο του κλάδου τους, με τις δυνατότητες που τους δίνει η ιδιότητά τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η ΔΗΜΩΔΗΣ ΠΟΙΗΣΙΣ ΚΑΙ Η ΚΟΡΥΦΑΙΑ. ΛΑΜΠΡΗ

ΥΓΕΙΑ, Φῶς Ἑλληνικόν εἰς ἃπαντας τοὺς  Ἓλληνας καὶ ἁπάσσας  τὰς Ἑλληνίδας. Αἲθριος εἰς τοὺς 8-17°C ἐν Οὐψάλα.  ΕΛΛΑΣ≡HELLAS . ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ. ΟΔ...