6/9/12

Έβαλε και ο Αλλάχ το χέρι του

Στο Ahmetbeyli  της Σμύρνης  πνίγηκαν 58 λαθρομετανάστες από το Ιράκ και τη Συρία,  γιατί βυθίστηκε το σκάφος που τους μετέφερε παράνομα προς την Ελλάδα. Το σκάφος, στο οποίο είχαν φορτωθεί 109 «επιβάτες», προσέκρουσε σε βράχο, σε απόσταση 50 μέτρων από την ακτή . Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης λένε ότι διασώθηκαν 51 από τους 109. Σύμφωνα με τη Frontex, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011, χωρίς δηλαδή τον Αυγούστο, ο αριθμός των Σύρων σιυνιτών, που μπήκαν παράνομα στην ελλάδα και καταγράφηκαν ήταν 2.400 . Με βάση τα στοιχεία της Eurostat, από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2012 αιτήθηκαν άσυλο σε διάφορες χώρες-μέλη της ΕΕ 12.325 Σύροι.
Στον Έβρο πέρασαν σήμερα τα ξημερώματα, 19 λαθρομετανάστες . 10 δήλωσαν Σύροι, 6 Ιρακινοί και 3 Ιρανοί. Δυο από τους ιρακινούς χτύπησαν στο κεφάλι τον αστυνομικό που τους συνέλαβε .
Στα χέρια κατοίκων της Επιδαύρου έπεσε χθες ένας 27χρονος Πακιστανός, που με άλλους τρεις συνεργούς του αποπειράθηκαν στις 11:30 πμ να ληστέψουν μια ηλικιωμένη, εισβάλοντας στο σπίτι της. Έγιναν αντιληπτοί από κατοίκους του χωριού που κυνήγησαν και τους τέσσερις δράστες αλλά οι τρεις πρόλαβαν και μπήκαν στο αυτοκίνητό τους με το οποίο διέφυγαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα .Οι κάτοικοι ακινητοποίησαν και έδεσαν χειροπόδαρα τον Πακιστανό μέχρι να καταφτάσει η αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: