5/9/12

Το ΝΑΤΟ ομολόγησε ότι έχει έτοιμα τα σχέδια επέμβασης στη Συρία

«Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσουμε αλλά και για να υπερασπιστούμε την Τουρκία, που είναι μέλος μας», είπε στις 3 Σεπτεμβρίου στο Reuters, ο Δανός Γενικός του ΝΑΤΟ , κ .Rasmussen.
Στις 29/8/12 το «Δελτίο των 11» έγραφε: «Το ΝΑΤΟ ενέκρινε κρυφά το σχέδιο επίθεσης κατά της Συρίας .Η Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ (Military Committee), ενέκρινε ομόφωνα, το σχέδιο για αεροπορικές επιδρομές στη Συρία. Κατά τη συνεδρίαση υπήρξαν τηλε-διασκέψεις με την Αίγυπτο , το Ισραήλ, τη Σαουδική Αραβία και κράτη του Περσικού Κόλπου. Η «μυστική απόφαση» αφορούσε στην δέσμευση των συμμαχικών αεροπορικών δυνάμεων που θα διατεθούν, και τα αεροδρόμια που θα επιχειρήσουν. Το «σχέδιο επιχειρήσεων», που δεν περιελάμβανε χρονοδιάγραμμα, εγκρίθηκε «Ομόφωνα». Ο βασικός σχεδιασμός, προβλέπει τον βομβαρδισμό και την καταστροφή των συστημάτων επικοινωνίας και διοίκησης της Συρίας».
Αυτό ακριβώς είπε ο Ρασμουσεν με τη φράση: «Είμαστε έτοιμοι να λάβουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσουμε αλλά και για να υπερασπιστούμε την Τουρκία, που είναι μέλος μας».
 Επειδή «Το σχέδιο επιχειρήσεων δεν περιελάμβανε χρονοδιάγραμμα», ο Ράσμουσεν είπε ότι «το NATO προς το παρόν δεν σχεδιάζει να επέμβει στρατιωτικά στη Συρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: