5/9/12

Μα τι γίνεται στον κόσμο ;

Εδώ πληρώνονται όλα!
Όπως είναι γνωστό ο Αλέξανδρος Κορυζής , ο τραπεζίτης που διόρισε πρωθυπουργό ο Γεώργιος μετά την δολοφονία του Ιωάννη Μεταξά , «αυτοκτόνησε με δύο σφαίρες στην καρδιά, σε ηλικία 56 ετών,στις 18 Απριλίου 1941». «Ο διάδοχος Παύλος που κατέφθασε στο σπίτι του με εντολή του πατέρα του, δεν πρόλαβε να χαιρετίσει τη σύζυγό του στο κατώφλι του σπιτιού του και ακούστηκε ο πυροβολισμός του τέλους».Ακούστηκε ενας πυροβολισμός αλλά βρέθηκαν δυο σφαίρες… στην καρδιά.
Τώρα οι κοσσοβάροι Αλβανοί μας ξεπέρασαν και σε αυτό. Ο επί τριετία επικεφαλής της υπηρεσίας ιδιωτικοποιήσεων του Κοσσόβου, και αμερικανός υπήκοος, Dino Asanaj (Hasanaj), αυτοκτόνησε στο γραφείο του , με 11 μαχαιριές. Χτυπήθηκε και στον λαιμό και το στήθος.
Οι αρχές λένε ότι «αυτοκτόνησε επειδή έμαθε ότι γινόταν έρευνα σε βάρος του για διαφθορά», μετά από καταγγελία από τους αγοραστές ενός ξενοδοχείου, που ιδιωτικοποιήθηκε, ότι τους ζήτησε χρήματα.
Ο μακαρίτης, ήταν υπεύθυνος για την πώληση, τον επόμενο μήνα, για 600 εκ. ευρώ , της πλειοψηφίας των μετοχών της κρατικής εταιρείας Ταχυδρομείου-Τηλεφωνίας, που βούτηξαν οι Αλβανοί του Κοσσυφοπέδιου από το Σέρβικό κράτος. Η ΡΤΚ, η πιο κερδοφόρα εταιρεία του Κοσσυφοπεδίου, έχει περίπου ένα εκατομμύριο συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας και 100.000 στη σταθερή τηλεφωνία,και είναι πάροχος υπηρεσιών Internet. Η κυβέρνηση Θάτσι προσπάθησε να πουλήσει την ΡΤΚ και το 2010 αλλά απέτυχε. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, που έδωσε φέτος 134 εκατομμύρια δολάρια για τη διάσωση του Κοσσόβου, κάλεσε την κυβέρνηση της Πρίστινα, να πουλήσει τις μετοχές της ΡΤΚ, για την αγορά των οποίων έχει καταθέσει προσφορά, και η «Κοινοπραξία Portugal Telecom και Albright Capital Management».
Η Albright Capital Management, με έδρα την Ουάσιγκτον , είναι μια εταιρεία επενδύσεων με επικεφαλής την 75χρονη πρώην Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ, η οποία ήταν ένθερμος υποστηρικτής των Ουτσεκάδων Αλβανών στον πόλεμο της κατά της Σερβίας. Η Ιουδαία Μανταλένα, είναι στέλεχος της RAD Corporation και είναι πρόεδρος του «World Justice Project» και του «The Hague Institute for Global Justic».
Είναι ενδιαφέρον ότι εμφανίστηκε στο Κόσσβο σαν επενδυτής , και ο συνταξιούχος στρατηγός Wesley Clark, πρώην διοικητής των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, που ενδιαφέρεται να επενδύσει στο Κοσσυφοπέδιο, στην παραγωγή συνθετικού πετρελαίου από κάρβουνο, με βάση μια παλιά «ναζιστική τεχνολογία» που χρησιμοποιούσαν και οι «ρατσιστές» στη Νότια Αφρική.

Σπύρος Χατζάρας

Μα τι γίνεται στον κόσμο; 2

Το χρέος της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης των ΗΠΑ , δηλαδή ένα μόνο μέρος του κοπανιστού αέρα , με τον οποίο έχουν φουσκώσει την παγκόσμια οικονομία, έχει ξεπεράσει τα 16 τρις δολλάρια. Κάθε «αμερικανός» που γεννιέται χρωστάει στις «αγορές» 50.000 δολλάρια. Επί Μπούς το αμερικανικό δημόσιο χρέος που φορτώθηκε τη «διάσωση των τραπεζών» που έκανε ο Goldman Χένρι Πόλσον, αυξήθηκε κατά 4 τρίς, και οταν ανέλαβε ο Ομπάμα το 2009, ήταν επισήμως 10.6 τρίς. (Προσοχή μιλάμε για 12 μηδενικά). Άμα υπολογίσουμε και τα χρέη των 52 πολιτειών πάμε πολύ παραπάνω. Μόνο η Καλιφόρνια έχει 387 δις χρέος. Οι δυστυχισμένοι Σαουδάραβες που πουλάνε το πετρέλαιο τους σε πληθωρικά δολλάρια, έμαθαν από την Citigroup Inc., ότι σε 20 χρόνια, αν δεν μειώσουν τις εξαγωγές θα γίνουν μια χώρα που θα εισάγει πετρέλαιο.
ΥΓ1. Mετα από αυτό πρέπει ή δεν πρέπει να κάνεις δημοκρατία τη Λιβύη;

ΥΓ2. Η Σαουδική Αραβία καταναλώνει όλο το φυσικό της αέριο (9.6 δις κ.μ την ημέρα) για την παραγωγή ενέργειας στην εσωτερική της αγορά και σχεδιάζει την παραγωγή ενέργειας από πυρηνικούς αντιδραστήρες.(αλλά όχι σαν το Ιράν).

ΥΓ3. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε επίσημα έρευνα κατά της ρωσικής Gazprom, επειδή έχει «υποψίες» ότι «παρεμποδίζει τον ανταγωνισμό στις αγορές φυσικού αερίου στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη». Η Επιτροπή, ως θεματοφύλακας του ανταγωνισμού στην Ευρώπη, έχει υποψίες ότι η Gazprom «παρεμποδίζει τη διαφοροποίηση του εφοδιασμού με φυσικό αέριο» στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη , «και επιβάλλει στους πελάτες της αδικαιολόγητες τιμές φυσικού αερίου συνδέοντάς τις με την τιμή του πετρελαίου».(Οχι έπρεπε να τη συνδέει με την τιμή της Coca-Cola του Ariel και τουTide και θα σας έλεγα...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: